059 072 001 turizem@az-sp.si

Severna Indija in Varanasi

0
Cena
od1,999€
Cena
od1,999€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

22
10 dni, let
Datumi: 24.10.
Indija
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Evropa - New Delhi

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali enem izmed bližnjih evropskih letališč. V primeru leta iz bližnjega letališča za doplačilo organiziran povratni transfer iz Ljubljane. Nočni let v Delhi in pristanek v jutranjih urah naslednji dan.

2. dan:New Delhi

Po opravljenih letaliških formalnostih transfer do hotela, kjer si bomo privoščili zajtrk in se osvežili. Sledi ogled 12–milijonske indijske prestolnice − New Delhi. Mesto se deli na staro in novo; Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Angleži v začetku 20. st. in je sodobna prestolnica s turističnim središčem – trgom Connaught. Angleži so zgradili tudi rezidenco današnjega predsednika države, imenovano Raštrapati Bhavan. Pot bo vodila do parlamenta, imenovanega Sansad Bhavan, in do templjev Birla Mandir in Sikov ter spomenik Vrata Indije, posvečen indijskim žrtvam 1. svetovne vojne. Po kosilu v lokalni restavraciji nas čaka še ogled modernega in arhitekturno nadvse zanimivega Bahaj templja, ki s svojo kupolo v obliki lotosovega cveta pod svojo streho vabi člane vseh verskih skupnosti in različnih družbenih slojev. Sledi povratek v hotel in nočitev.

3. dan:New Delhi - Jaipur

Po zajtrku sledi ogled starega dela mesta – Stari Delhi je bil prestolnica muslimanske Indije od 12. do 19. st. in ima številne mošeje, trdnjave, palače in spomenike iz tega obdobja. Ogledali si bomo Džamo Masdžid – največjo mošejo v Indiji ter se zapeljali z rikšami po Čandi Čovku oz. Srebrni ulici – bazarju, kjer boste lahko začutili prave indijske vonjave in kjer mnogi bogato okrašeni predmeti (srebrnina in podobno) zavedejo v barantanje. Po ogledu še vožnja do zanimivega kompleksa Kutab Minar, kjer najdete 73 m visok minaret iz 12. st., prvo mošejo Indije in nadvse zanimiv železni steber iz 5. st. Popoldne sledi vožnja v Jaipur, večerja in nočitev.

4. dan:Jaipur

Po zajtrku ogled Jaipurja – »rožnatega mesta«, ki velja za veliko izjemo med indijskimi mesti. Zgrajeno je bilo v 17. st., skrivnost njegove lepote pa je v matematiki in barvah. Najprej se bomo z džipi zapeljali do trdnjave Amber, rezidence dinastije Radžputov, ki so kar 700 let živeli in uživali ob pogledu na okolico. Tudi vas bo pogled gotovo očaral. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Mešanica kamna, marmorja, ogledal, poldragih kamnov in fresk pa nam pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. Spustili se bomo nazaj v mesto in nadaljevali z ogledom – najbolj znamenita je Palača vetrov oz. Hava Mahal, ki je simbol mesta. Višek razkošne arhitekture pa je palača Džaj Singha, velikega mojstra v gradnji. Danes je velik del palače preurejen v muzej. Ogledali si bomo tudi izredno zanimiv Džantar Mantar; eden od petih observatorijev, ki jih je zgradil Džaj Singh. Na voljo bo tudi dovolj časa za obisk pisanih indijskih bazarjev, ki so prava paša za oči. Večerja in prenočevanje.

5. dan:Jaipur - NP Ranthambore

Po zajtrku vožnja do narodnega parka Ranthambore, nekdanjega lovišča mogočnih Maharadž iz Jaipurja, ki dandanes slovi po izredno visoki populaciji največjih azijskih kopenskih plenilcev – bengalskih tigrov. V parku so svoj dom našle tudi številne druge živalske vrste: črtaste hijene, šakali, leopardi, termitski medvedi, kobre, krokodili in več kot 270 vrst različnih ptic. Po nastanitvi v hotelu nas čaka eden od vrhuncev potovanja – popoldanski safari po tem čudovitem ekosistemu v osrčju Radžastana. Sledi povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

6. dan:NP Ranthambore - Fatehpur Sikri - Agra

Živali so najbolj aktivne zgodaj zjutraj, zato se bomo na jutranji safari podali ob sončnem vzhodu, ko se živalstvo začne prebujati. Po safariju povratek v hotel in zajtrk. Sledi vožnja v Fatehpur Sikri – mesto zmage. Zgradil ga je Akbar ob rojstvu sina. Mesto je obdano s 17 m visokim obzidjem, ki skrbno varuje prelepe palače, mavzolej, mošeje, bazene in vrtove. V popoldanskih urah prihod v Agro, mesto v državi Utar Padeš, največji indijski zvezni državi z več kot 150 milijoni prebivalcev. Zvečer nas čaka še ena nepozabna dogodivščina – udeležili se bomo kuharskega tečaja, kjer bomo preizkusili svoje kuharske veščine in si na koncu privoščili tudi večerjo. Nočitev v hotelu v Agri.

7. dan:Agra - Taj Mahal - Dekhi - Varanasi

Zajtrk in ogled Tadž Mahala, ki je veličasten simbol nesmrtne ljubezni predzadnjega velikega Mogula Šah Džahana in njegove soproge Mumtaz−I−Mahal. Sprehodili se bosmo po parku do bele marmornate palače – grobnice, uživali ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem. Popoldne bomo obiskali center za zaščito živali, kjer se bomo pobliže spoznali z ogroženimi termitskimi medvedi, če bo čas dopuščal pa bomo obiskali tudi nežne orjake – indijske slone. Sledi transfer do letališča v New Delhiju in let v Varanasi, znan tudi pod imenom Benaras, ki velja za enega najstarejših mest na svetu. Mesto velja tudi za duhovno središče Indije, kamor prihajajo romarji iz celotne Indije na očiščevanje in meditacijo. Hindujci na obrežju svete reke Ganges izvajajo obredno kopanje in molitev v čast bogovom. Nad reko se dvigajo številni hindujski templji in trdnjava maharadže Anant Narayan Singh. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

8. dan:Varanasi

Pred zajtrkom se bomo vkrcali na čoln in se zapeljali po sveti reki Ganges, na obrežju katere v jutranjih urah poteka ritualno umivanje. Hindujci ob sončnem vzhodu pričnejo z versko meditacijo kot uvod v sežig trupel na lesenih grmadah in raztros pepela po sveti reki Ganges na zadnjo pot v onostranstvo. Sledi povratek v hotel in zajtrk. Po zajtrku nas čaka celodnevni ogled mesta – ogledali si bomo številne templje in hindujsko univerzo, zaključili pa zopet ob reki, kjer bomo na stopničastih ghatih priča mladim svečenikom ob izvajanju večernega obreda ognja, ki ga imenujejo arti. Sledi večerja in nočitev.

9. dan:Varanasi - Sarnath - Delhi

Po zajtrku se bomo zapeljali do bližnjega Sarnatha, kjer naj bi Buda ustanovil prvo budistično naselje v Indiji. Ogled arheološkega parka in muzeja, v katerem hranijo znani levji kapitel iz Asoke. Sledi transfer do letališča in let v New Delhi. Prevoz do hotela in prijava. Prost večer za obisk lokalne tržnice in zadnje vtise v indijski prestolnici. Večerja in prenočevanje.

10. dan:New Delhi - Evropa - Ljubljana

Zajtrk, transfer do letališča in let proti Evropi. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali na bližnjem evropskem letališču (v tem primeru za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane).

Cena:

 • 1999 EUR – 24.10.

Cena vključuje:

 • navedeni mednarodni letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • dodatek za gorivo,
 • notranji leti,
 • prevozi v Indiji po programu,
 • nočitve v skrbno izbranih hotelih 3* in 4* po programu (v dvoposteljnih sobah),
 • obroki po programu,
 • kuharski tečaj v Agri,
 • 2x safari v NP Ranthambore,
 • vožnja z rikšo v New Delhiju,
 • vožnja s čolnom po Gangesu v Varanasiju,
 • vzpon z džipi na trdnjavo Amber Fort,
 • ogledi po programu z vstopninami,
 • vodenje v slovenščini,
 • organizacija potovanja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris.

Cena ne vključuje:

 • postavke, ki so navedene v doplačilih,
 • storitve po osebnih naročilih,
 • pijača pri obrokih,
 • napitnine.

Doplačila:

Možna doplačila (ob prijavi): 

 • doplačilo za enoposteljno sobo 360,00 EUR,
 • ureditev vizuma in posredovanje 95,00 EUR,
 • povratni transfer do letališča 80,00 EUR,
 • doplačilo pri skupini 15-19 oseb 90,00 EUR,
 • doplačilo pri skupini 10-14 oseb 220,00 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Možna doplačila (na licu mesta): 

 • napitnine pribl. 50 EUR.

 

Opombe:

Vizum: 

 • Slovenski državljani za vstop v Indijo potrebujejo vizum. Elektronski vizum si lahko gostje uredijo na uradni spletni strani (https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html), ali pa ga proti doplačilu uredimo na agenciji.
Slike

Proceed Booking