059 072 001 turizem@az-sp.si

Sejem cvetja in Rilkejeva pot

0
Cena
od59€
Cena
od59€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

114
1 dni, bus
Datumi: 8.3.
Italija
Šifra: AŽ47
Program

1. dan:Slovenija - Pordenone - Devin - Sesljan

Sejem cvetja in vrtov Ortogiardino v kraju Pordenone je ena najpomembnejših prireditev v severni Italiji za strokovnjake in ljubitelje rož, rastlin in vrtnarjenja. Že 43 let je namenjen drevesničarjem, pridelovalcem cvetja, zelenjave, čebulic, semen, proizvajalcem in trgovcem opreme, izdelkov za nego vrtov, opreme za vrtove in parke, zunanje pohištvo, dekoracije… Istočasno poteka 11. festival vrtov, ki predstavlja najboljše vrtne zamisli in kreacije. Novost v letu 2024 pa je Cucinare, razstava kakovostne hrane in vina. Celoten paviljon ob osrednjem vhodu je namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov iz agroživilske verige s posebnim poudarkom na tipičnih izdelkih, kakovostnih vinih in craft pivih. Razstavne prostore bodo obkrožale degustacije, srečanja in show cooking.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja mimo Sežane v Italijo do sejmišča v Pordenone. Ogled razstave Ortogiardino. Med povratkom se ustavimo v Sesljanskem zalivu pri gradu Devin. Prav tam se je dogajala zgodba mlade lepotice, ki jo je opisal Prešeren v pesmi Lepa Vida. Sprehod po slikoviti poti po kraškem robu nad visokimi pečinami med Devinom in Sesljanom, ki nudi izjemne poglede. Poimenovana je po slavnem pesniku Rilkeju, ki je tam preživljal počitnice, zato bomo prebrali kakšno njegovo pesem. Za konec pa v enem izmed gostišč poskrbimo za želodčke in nazdravimo za dan žena.

Cena:

  • 59 EUR

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • cestnine, parkirnine,
  • vstopnina za razstavo Ortogiardino,
  • zunanji ogledi po programu,
  • strokovno vodstvo,
  • organizacija in izvedba izleta,
  • nezgodno zavarovanje in DDV.

Opombe:

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Slike

Proceed Booking