059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sardinija – otok sredi Sredozemlja

0
Cena
od990€
Cena
od990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

32
8 dni, bus
Datumi: 2.6.
Španija, Portugalska
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Italija/Livorno - Olbia

Proti Italiji se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Potovali bomo mimo Bologne proti Toskani, vse do Livorna. Po prihodu v pristanišče se bomo vkrcali na trajekt za otok Sardinijo in se namestili v štiriposteljne kabine. Plovba do Olbie bo trajala približno 10 ur.

2. dan:Olbia - Castelsardo

V jutranjih urah nas bo pozdravila obala Sardinije. Po izkrcanju bomo hitro občudovali vrvež pristanišča, potem pa bomo zapeljali v notranjost otoka, vse do Castelsarda. Slikovito mestece z mogočnim obzidjem, pisanimi uličicami in stolnico z navdušujočo lego nad morjem bo pravi uvod v spoznavanje otoka. Po ogledu se bomo odpeljali do kraja nastanitve in se namestili v hotelu. Verjetno bo pred večerjo še nekaj prostega časa. Večerja, nočitev.

3. dan:Alghero - Sassari - Oristano

Po zajtrku se bomo podali na potepanje po izjemnem otoku. Eno najbolj živahnih sardinskih letovišč je mesto Alghero. Še danes so tam vidne ponosne katalonske korenine, ki govorijo o mali Barceloni. Sprehod za srednjeveškim obzidjem nam bo razodel mestne skrivnosti. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do zanimivega mesta Sassari. Vabljive trgovinice in zavite ulice bodo lepa priložnost za sprehod. Še prej pa si bomo ogledali katedralo z edinstvenim baročnim pročeljem. Po ogledu se bomo napotili proti jugu, v smeri mesta Oristano, kjer bomo obiskali ostanke antičnega mesteca Tharros, ki so ga zgradili Feničani. V 8. stoletju pred Kristusom je postalo izredno pomembno pristanišče za dolga stoletja. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan:Barumini su Nuraxi - Cagliari - Santa Teresa di Gallura

V kraju Barumini su Nuraxi bomo spoznali največji sklop nuragov na otoku. Te so najlepši primerek prazgodovinske kulture, ki se je tu razvila sredi drugega tisočletja pr. n. š. Osupnila nas bo trdnjava, ki je bila del tukajšnjega cvetočega mesta. Po ogledu prazgodovinske »prestolnice« otoka pa še skok v današnje glavno mesto. Cagliariju so skozi zgodovino vladali različni gospodarji, kar je vidno v slogih mnogih spomenikov, palač in cerkva. Mestno središče je polno ozkih uličic, ki dajejo poseben čar in slikovitost. Ogledali si bomo stolnico Santa Maria di Castello, ki navduši tako z zunanjostjo kot bogato notranjostjo. Nadaljevali bomo do kraja nastanitve (predvidoma Santa Teresa di Gallura), se nastanili v hotelu in uživali v večerji ter druženju. Nočitev.

5. dan:počitnikovanje

Ta dan bomo lahko počivali. Morda s knjigo v roki, se sprehodili do plaže ali pa se individualno odločili za raziskovanje. Večerja, nočitev.

6. dan:počitnikovanje

Na poti bomo že šesti dan, zato bo tudi ta namenjen počitku in prostemu času. Knjiga na plaži, slušalke v ušesih, mogoče bučanje morja in glasba škržatov. Vse to ali pa še kaj, če boste želeli.

7. dan:otok La Maddalena - Costa Smeralda - Olbia

Dan bo poln doživetij. Že takoj po zajtrku bomo pluli po bleščečem smaragdnem morju ter z ladjo prispeli na otok La Maddalena. Osupljiva vožnja po panoramski cesti bo ponujala izjemne razglede na otoško življenje. Sledi »skok« preko ozkega mostu na sosednji otoček Caprera. Privoščili si bomo osvežitev ali prijeten sprehod in se okrepčali s toplo malico. Na »celino« se bomo vrnili s trajektom in se izkrcali v mestecu Palau. Odpeljali se bomo še do obale Costa Smeralda, po nekaterih podatkih področja z najdražjimi cenami nepremičnin na svetu. Osupljivi zalivi in številne jahte bodo dali pravo vizijo bogataškega življenja. V večernih urah se bomo vkrcali na ladjo in se nastanili v kabinah. Nočna plovba nas bo hitro zamajala v spanec.

8. dan:Livorno - Slovenija

V jutranjih urah se bomo že izkrcali na celini. Avtobusna vožnja se bo nadaljevala v smeri Slovenije, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  990 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  1030 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  1070 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • plovbo s trajektom Livorno–Olbia ter Olbia–Livorno,
 • nastanitev v ¼ kabinah,
 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***,
 • 5 x polpenzion,
 • zunanje oglede po programu (Castelsardo, Alghero, Sassari, Barumini su Nuraxi, Cagliari, Costa Smeralda),
 • izlet na otok La Maddalena z vključeno toplo malico,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 190 EUR (hoteli),
vstopnine niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji),
obvezno doplačilo: turistična pristojbina 25 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 80 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.

Odhodi 10.6., 15.7. in 23.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking