059 072 001 turizem@az-sp.si

Sarajevo, Konjic, Mostar

0
Cena
od148€
Cena
od148€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

56
2 dni, avtobus
Datumi: 02.05.
BiH
Šifra: AŽ7
Program

1. dan:Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in naprej do prestolnice Bosne in Hercegovine.

Sarajevo – orientacijska vožnja po mestu. Nato se bomo peš podali na ogled mesta, kjer se prepleta arhitektura vzhoda in zahoda in kjer so še vedno prisotne posledice vojne: Baščaršija, Begova džamija, Principov most … Za okrepčilo priporočamo prave čevapčiče, ki jih na Baščaršiji ponujajo na vsakem vogalu. Sledi individualni potep po mestu, prosto za drobne nakupe, prepustili se bomo uživanju ob dobri kavici, opazovali živahnost mesta itd. Na željo skupine si bomo ogledali tudi del rova pod sarajevskim letališčem, ki je v zadnji vojni služil kot edini možni način za dostavo hrane, orožja (doplačilo). Namestitev, večerja in nočitev.

2. dan:Po zajtrku v hotelu sledi vožnja do mesteca ob reki Neretvi.

Konjic – podzemni Titov bunker so v veliki tajnosti gradili med letoma 1953 in 1979. Za ogromen projekt so menda vedeli le trije ljudje. Namen bunkerja je bil, da bi v primeru jedrskega napada služil kot zatočišče za Tita, njegovo ženo Jovanko in 350 njegovih najožjih sodelavcev. Objekt se razteza na kar 25.000 kvadratnih metrih. Sledi vožnja v mesto …

Mostar, s slikovito lego na obali reke Neretve. Ogledali si bomo stari del mesta z minareti številnih džamij (med drugimi Karadoz Begove džamije, Mehmed Pašine džamije), trgovinami, obrtnimi delavnicami in kavarnami ter seveda slavni, pred leti ponovno postavljen kamniti most, visok 28 m. Sprehodili se bomo po mestu, kjer bo čas za pravo turško kavo, vabijo pa tudi številne trgovinice in razne rokodelske delavnice. Sledila bo vožnja do izvira reke …

Bune, kjer iz zelene pečine priteka velika količina vode. Izvir spada med najmočnejše vodne izvire v Evropi. V popoldanskih urah sledi odhod proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena:

  • 148 EUR na osebo.

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine,
  • 1x namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona,
  • vstopnino za ogled Titovega bunkerja,
  • lokalno vodenje (Sarajevo in Mostar),
  • strokovno vodenje,
  • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,
  • organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila:

  • enoposteljna soba 20 EUR,
  • vstopnina za rov pod sarajevskim letališčem 6 EUR.