059 072 001 turizem@az-sp.si

Salzkammergut v adventu

0
Cena
od52€
Cena
od52€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

71
1 dan, avtobus
Datumi: 15.12.
Avstrija
Šifra: AŽ8

Jutranja vožnja proti Salzburgu, naš cilj bo čokoladnica ‘Frucht und Sinne’. Tukaj proizvajajo najbolj sočne čokoladne proizvode; sadje oblito s čokolado. Nesramno dobro … Njihovim nenavadnim in slastnim izdelkom se v času praznikov pridruži še dodatna božična kolekcija. Po predstavitvi podjetja, pokušini sadja s čokolado in sadnih pralin bomo nadaljevali do dežele Salzkammergut. Mimo mesteca Gmunden se bomo v nadaljevanju odpeljali do gradu Ort, ki se nahaja na jezeru Traun. V času praznikov se na njegovem dvorišču odvija adventni sejem na temo ‘Prazniki kot so bili nekoč’. Stojnice tako predstavijo obrti dedkov ter kulinariko in številne praznične običaje babic. Po ogledu bomo nadaljevali do jezera Wolfgangsee, ki leži vzhodno od Salzburga. Slovi kot eno najlepših na tem območju. Krasijo ga bistra jezerska voda, stara vaška jedra in gora Schafberg, ki jo lahko obiščemo z gorsko železnico. Idilična pokrajina številnih jezer in gora je v prazničnem času, ko zasvetijo številne luči, še posebno romantična in vabljiva.
Izstopili bomo v vasi St. Wolfgang, ki se ponaša z mogočno gotsko farno cerkvijo, katere temelji so stari vsaj tisoč let. Vas je slavna tudi po ljubezenski zgodbi v gostišču ‘Pri belem konjičku – Im weißen Rößl’, ki je dala vsebino priljubljeni opereti Ralfa Benitzkyja.
Sprehodili se bomo še ob jezerskem obrežju, se ustavili na božičnem sejmu, se pogreli s punčem, čajem ali kuhanim vinom, in začutili praznično vzdušje. V večernih urah se bomo odpeljali proti domu. Prihod je predviden v nočnih urah.

Cena:

  • 52 EUR na osebo (pri udeležbi 45 oseb),
  • 62 EUR na osebo (pri udeležbi 35 oseb).

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji,
  • zunanje oglede po programu,
  • ogled in pokušino v čokoladnici,
  • vstopnino na božični sejem v gradu Ort,
  • postanek na božičnem sejmu v vasi St. Wolgfang,
  • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Opombe:

  • Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, sicer vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
  • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.