059 072 001 turizem@az-sp.si

Romunija

0
Cena
od799€
Cena
od799€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Prosim potrdite vaše strinjanje s tem, da vas kontaktiramo glede povpraševanja.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

53
8 dni, let+bus
Datumi: 27.04., 22.06., 21.09.
Romunija
Šifra: AŽ32
Program

1. in 2. dan:Bukarešta - Sibiu - Sighisoara

Prevoz na enega bližnjih letališč in polet proti Bukarešti. Po pristanku se bomo preko Karpatov, naravne geografske meje med Vlaško in Transilvanijo, podali do mesta SIBIU. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Zjutraj začnemo z raziskovanjem mesta z obiskom palače Brukenthal, ki hrani bogato opremo in izjemno zbirko slik. Mimo cehovskih hiš bomo prispeli do mestnega stolpa iz 14. stoletja in poznogotske evangeličanske cerkve. Sledi vožnja do mesteca BIERTAN z imenitno trdnjavsko cerkvijo, nato pa do slikovitega mesta SIGHIȘOARA, ki velja za najbolje ohranjeno staro mesto v Transilvaniji. Za mogočnim mestnim obzidjem je skoraj vse tako, kot je bilo v 15. stoletju, ko se je tu rodil razvpiti knez Vlad Tepeș, znan pod vzdevkom Drakula. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan:Transilvanija

Po zajtrku nas bo pot vodila v osrednje predele tako krajinsko kot zgodovinsko izjemno bogate dežele Transilvanije, ki je del Romunije šele od leta 1918. Že v poznem srednjem veku je bilo v deželi izjemno razvito rudarstvo, kar bomo spoznali ob obisku najpomembnejšega rudnika soli SALINA TURDA. Od leta 1932 zaprti rudnik je danes izjemno priljubljena turistična točka in obenem tudi haloterapevsko središče. Obisk vedno hladnih rovov (temperatura nikoli ne preseže 12 stopinj) in ogromnih podzemnih dvoran je posebno doživetje. Sledi daljša vožnja po slikovitih dolinah in neskončnih gozdovih proti glavnemu grebenu Karpatskega pogorja. Na poti bo obilo priložnosti za občudovanje pestre narave. Pozen prihod v zgodovinsko precej drugačno deželo Bukovina. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan:Moldavski samostani

Zjutraj nas čaka ogled več slovitih moldavskih samostanov, ki so na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Najprej bomo obiskali VORONET, ki ga je podobno kot večino drugih samostanov v Moldaviji dal postaviti knez Štefan Veliki. Zunanjščino cerkve krasijo freske, katerih lepota in kakovost sta takšni, da cerkev imenujejo karpatska Sikstinska kapela. Pred prihodom v pokrajinsko prestolnico Suceava si bomo ogledali še samostan SUCEVITA, ki ravno tako slovi po bogati poslikavi in slikoviti legi. Za razliko od drugih cerkva najdemo na stenah Sucevite upodobljene tudi osebe iz grške antike. Tudi SUCEAVA slovi po bogati sakralni arhitekturi. Med številnimi cerkvami izstopata Jurijeva in Demetrijeva. Jurijevo cerkev krasijo zanimive secesijske freske. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. dan:Prejmer - Brašov

Ta dan se bomo vnovič podali preko Karpatov na transilvanijsko stran. Pot bo izjemno slikovita s cesto, ki si je ponekod komajda utrla pot po ozki dolini Cheile Bicazului. Kratko se bomo ustavili pri slikovitem jezeru Lacul Roșu nato pa pot nadaljujemo proti jugu. Popoldne prihod v PREJMER, mestece z eno najlepših trdnjavskih cerkva v državi. V času poznega srednjega in začetku novega veka je bila Transilvanija nenehno v nevarnosti zaradi turškega plenjenja, zato so se zavarovali z gradnjo mogočnih obzidij okrog cerkva, kamor se je lahko na varno zatekla cela vas. Prihod v prestolnico Transilvanije BRAŠOV, kjer se bomo sprehodili po mestnem središču, ki so ga v zadnjih letih skrbno obnovili. Mogočne meščanske hiše, sakralna arhitektura in trgi pričajo o velikem bogastvu mesta v preteklosti. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. dan:Bran - Sinaia - Bukarešta

Zjutraj bomo obiskali grad BRAN, ki se smelo dviga nad strmo skalo in ga romunski turistični slogani neupravičeno povezujejo z legendo o Drakuli. Sledi postanek v mestecu SINAIA, kjer je romunski kralj Karol I. postavil dvorec Peleș, ki spominja na nemške neorenesančne zgradbe. V notranjosti bomo lahko občudovali razkošno opremo, ki priča o izjemnem bogastvu romunskega dvora. Obiskali bomo tudi bližnji samostan, ki je bil pozidan ob koncu 17. stoletja, kjer si bomo med drugim ogledali bogate mozaike v neobizantinskem slogu. Sledi vožnja proti romunski prestolnici BUKAREŠTA. Avtobusni ogled mesta in obisk enega najzanimivejših etnografskih muzejev v Evropi. Okoli jezera je razmeščenih več kot 300 različnih zgradb, značilne ljudske arhitekture vseh romunskih regij. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

7. in 8. dan:Bukarešta - Ljubljana

Nadaljujemo z ogledi v Bukarešti. Med cerkvami izstopata razkošna Patriarhija in Stavropoleos, ki so jo pozidali Grki in slovi po izjemni dekoraciji. Nepozaben bo obisk Palače ljudstva – parlamenta,. Zgradba priča o Ceausescujevi megalomaniji, pa tudi o mojstrstvu domačih rokodelcev. Ustavili se bomo v nekdanji kraljevi palači, kjer domuje Romunski umetnostni muzej, ki hrani izjemne zbirke romunskih in tujih umetnikov. Nasproti muzeja je sedež romunske filharmonije Athenäum ter še nekaj zgodovinskih zgradb. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. Zjutraj prevoz na letališče in polet nazaj proti našim krajem. Po pristanku bo organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo.

Cena:

 • 799 EUR na osebo (min. 45 oseb),
 • 849 EUR na osebo (min. 35 oseb),
 • 899 EUR na osebo (min. 25 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz na letališče in nazaj,
 • letalski prevoz,
 • letališke in varnostne takse,
 • prevoze s turističnim avtobusom,
 • namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***,
 • obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja),
 • stroške organizacije potovanja,
 • kompetentno vodstvo,
 • osnovno nezgodno zavarovanje in DDV,
 • riziko odpovedi potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 199 EUR,
 • vstopnine: 60 EUR.
Slike