059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Rim, Neapelj, Pompeji in Perugia

0
Cena
od319€
Cena
od319€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

94
4 dni, avtobus
Datumi: 8.2., 30.3., 25.4., 29.4., 25.5., 15.6., 24.6., 24.8., 28.9., 19.10., 28.10.
Italija
Šifra: AZ45
Program

1. dan:Ljubljana - Orvieto - Tivoli - hotel na poti proti Neaplju

Odhod avtobusa ob 5. uri z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki proti Orvietu, ki se mogočno pne na skali, posejani z vinsko trto, oljčnimi nasadi in cipresami. Sprehodili se bomo po tlakovanih ulicah in trgih do osupljve katedrale, ene največjih gotskih cerkva v Italiji. Pot bomo nadaljevali pod Tiburtinske griče v Tivoli, poletno zatočišče starih Rimljanov, danes pa dom kar dveh Unescovih spomenikov; Hadrijanove vile in vile D’ Este …  Vožnja proti Neaplju, namestitev v hotelu na poti, večerja in nočitev.

2. dan:hotel - Rim - hotel

Po zajtrku vožnja v Rim, v papeško državo Vatikan. Ogledali si bomo trg in cerkev sv. Petra in, v kolikor bo mogoče, tudi notranjost z Michelangelovo Pieta in mojstrovinami italijanskih umetnikov. Po želji se bomo povzpeli na cerkveno kupolo, od koder je veličasten razgled na Vatikan z vrtovi ter na rimsko panoramo.  Pot bomo nadaljevali z ogledi kulturnozgodovinskih znamenitosti Večnega mesta. Sprehod mimo Angelskega gradu in daljši postanek na trgu Navona z vodnjakom Štirih rek. Nato se bomo sprehodili do Panteona*, ki slovi po največji prosto stoječi kupoli na svetu ter dalje do najbolj romantičnega vodnjaka Trevi, kamor bomo vrgli kovanec za srečo … Pozno popoldan vožnja v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:hotel - Neapelj - Pompeji - hotel

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni avtobusni izlet proti jugu … Pot nas bo vodila v premožne Pompeje, ki jih je prekril vulkanski pepel in jih ohranil neokrnjene do danes. Pompeji so zgodovinska priča življenja v obdobju antičnega Rima. Popoldne ogled monumentalnega dela Neaplja z največjim italijanskim gledališčem San Carlo, Novim gradom ali anžovinskim dečkom, galerijo Umberta I. in veličastnim plebiscitnim trgom s cerkvijo Sv. Frančiška iz Paole. Prosto za uživanje v temperamentem mestu, polnem kulinaričnih dobrot in skritega podzemlja … Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. dan:hotel - Rim/katakombe - Perugia - Ljubljana

Po zajtrku vožnja do starokrščanskih grobišč, kjer bomo videli katakombe, kamor so prvi kristjani pokopavali svoje umrle. Vožnja v Perugio in sprehod po srednjeveškem mestnem jedru, ki mu pridih daje moderno in svetovljansko študentsko življenje. Samo mestno jedro se v 400 letih ni kaj dosti spremenilo; tlakovane ulice, obokana stopnišča in trgi so slikovita podlaga gotskim dvorcem. Nekaj prostega časa nato pa vožnja prodi domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena:

 • 319 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom po programu,
 • 3 x polpenzion (dvoposteljne sobe) v hotelu 3* med Rimom in Neapljem,
 • vse zunanje oglede po programu,
 • lokalno vodenje v Pompejih,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • spremstvo in organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 78 EUR,
 • vstopnine na poti približno: 58 EUR (mestni promet v Rimu, vzpon na kupolo, katakombe, vzpenjača v Orivetu, vila v Tivoliju, Pompei),
 • na arheološkem nahajališču v Italiji so obvezni lokalni vodniki – strošek pribl. 4 – 6 EUR na osebo.
  Obvezno doplačilo na kraju samem: taksa v hotelu približno 2 EUR na osebo na noč.

Popusti:

 • otrok do 12. leta na tretjem ležišču: 29 EUR.

Opombe:

 • Cena pri najmanj 45 udeležencih: 319 EUR,
  Cena pri najmanj 35 udeležencih: 364 EUR,
  Cena pri najmanj 25 udeležencih: 404 EUR.
Slike

Proceed Booking