059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Predbožični Dunaj, Melk in Linz

0
Cena
od169€
Cena
od169€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

16
2 dan, avtobus
Datumi: 10.12.
Avstrija
Šifra: AŽ15
Program

1. dan:

“Ceste Dunaja so tlakovane s kulturo, tako kot so druga mesta tlakovana z asfaltom,” je zapisal avstrijski pisatelj Karl Kraus. Dunaj, Beč, Wien… nekdanja skupna prestolnica lahko postreže s Sacher torto, dunajsko kavo, cerkvijo svetega Štefana, Pratrom, Habsburžani in nenazadnje sežigalnico odpadkov, ki je prava paša za oči, saj jo je oblikoval umetnik svetovnega kova Friedensreich Hundertwasser…

Po prihodu na Dunaj se zapeljemo po Ringu, mimo znamenitosti kot so : Opera, Muzeji, Parlament, Rotovž, Votivna ali Zaobljubljena cerkev, Dunajska borza, Secesija, Karlova cerkev, zgradba Uno city, Prater,…

Sprehod skozi središče mesta, mimo Hofburga ter naprej po ulici Graben do Štefanove cerkve (ogled notranjosti). Nekaj prostega časa za sprehod po znameniti Koroški ulici, kjer vas bo zagotovo pritegnila katera izmed številnih trgovin. Priporočamo vam, da si v eni izmed znanih mestnih kavarn privoščite kavo ter košček originalne Sacher torte! V popoldanskem času se bomo skupaj sprehodili do Rotovža – Mestne hiše ter se za nekaj časa predali prazničnemu vzdušju na božičnem sejmu, kjer boste lahko poskusili »langoše«, punč ali kuhano vino ter nakupili drobna praznična darilca za svoje najdražje.

Nočitev in zajtrk.

2. dan:

Novo jutro, nov dan.

Sledili bomo Donavi, ki nas bo spremljala po dolini Wachau. Dolina je (upravičeno) na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Na eni strani je obdana z gozdovi, na drugi pa je blaga klima dolinskega dna omogočila razvoj intenzivnega vinogradništva in sadjarstva.

Obiskali bomo mestece Melk, ki stoji kot branik vstopa v dolino Wachau. Renomirana žirija National Geographic je 2008 objavila 109 najlepših zgodovinskih destinacij po vsem svetu. Na prvo mesto se je zavihtel samostan Melk, ki bo deležen našega obiska. V svet svetovne literature je samostan vstopil skozi vrata legendarnega romana Ime rože. Pisatelj Umberto Eco je začetek in konec romana postavil v samostan Melk. Med drugim vas bo samostan navdušil s 1365 okni – stavba z največ okni v Avstriji. Kot se za samostan spodobi in je pravično, je obdan s čudovitim parkom, kjer menihi sproščajo svoje misli. Po ogledu samostana in vrta bomo vstopili v staro mestno jedro, ki daje občutek listanja po bogato ilustrirani zgodovinski knjigi.

Linz je po velikosti tretje največje mesto v Avstriji, a po prisrčnosti in pogosto uporabljeni predponi naj bi si zagotovo prislužil prvo mesto. V mestu se ponašajo z največjo cerkvijo in osrednjim trgom v Avstriji. Drugo najdaljšo nakupovalno ulico v Avstriji. Med kulturne vrhunce sodi najmodernejša operna hiša Evrope, velja pa tudi poudariti, da je Linz s svojim prispevkom leta 2014 postal Unesco city of Media Arts. Svoje doda še Mozart, ki je za mesto napisal simfonijo številka 36 (poznana tudi kot simfonija mesta Linz). Muzej sodobne umetnosti  ponuja eno najboljših umetniških zbirk v Avstriji, ki jo sestavljajo velika imena, kot so Klimt, Kokoschka, Schiele… A največja predpona naj se skriva v najstarejšem receptu za linško torto, ki izhaja iz leta 1653. Skupaj bomo odkrili sladkosti mandljev in ribezove marmelade v slaščičarni Jindark, ki velja za eno najboljših v umetnosti slaščičarstva linške torte. Prosti čas za ogled božičnih stojnic in povratek domov.

Cena:

 • 169 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz, cestnine, mitnine, vstopnine,
 • vodenje in organizacija,
 • 1 x nočitev z zajtrkom,
 • 1 x večerja,
 • turistična taksa.

Cena ne vključuje:

 • vstopnina v samostan Melk: 13 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • rezervacija sprednjih sedežev (1-8): 5EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino.

Opombe:

 • Preglejte še več predbožičnih ponudb tukaj!

Proceed Booking