059 072 001 turizem@az-sp.si

Predbožična Solnograška dežela alpskih jezer

0
Cena
od48€
Cena
od48€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

84
1 dan, avtobus
Datumi: 11.12.
Avstrija
Šifra: AŽ36
Program

1. dan: Arrive in Zürich, Switzerland

Južno od Salzburga se nahaja čarobna pokrajina, ki jo naši severni sosedje imenujejo Salzkamergut oziroma po slovensko Solnograška. Pokrajino oblikujejo gozdovi in številna slikovita alpska jezera ob katerih so zrasli majhni letoviški kraji, ki si v času adventa nadenejo praznično podobo. Najprej nas bo pozdravil zgodovinski kraj Hallstatt, ki je ime dobil po nahajališču rudnikov soli. Pridobivanje soli sega vse do srednje bronaste dobe in zaznamuje obstanek tukajšnjega prebivalstva. Prav tu so našli bogate ostanke naselbine iz prazgodovine, zato je tudi del prazgodovinskega obdobja prejel ime po tem kraju – halštatska doba.

Kraj je izjemno slikovit in je pod zaščito UNESCO-ove kulturne dediščine. Sprehod po starem mestecu, kjer so hiše še krite z leseno kritino in se na stopničastih terasah pnejo nad jezerom. Sledila bo vožnja do jezera Wolfgangsee. Idilična gorska in objezerska vas St. Wolfgang nas bo popolnoma očarala. Ponaša se z mogočno gotsko farno cerkvijo in enim najlepših božičnih sejmov v Avstriji. Vas je slavna tudi po ljubezenski zgodbi v gostišču »Pri belem konjičku«, ki je dala vsebino priljubljeni opereti Ralfa Benitzkyja. Sprehodili se bomo še ob jezerskem obrežju, se ustavili na božičnem sejmu, se pogreli s punčem, čajem, kuhanim vinom in začutili praznično vzdušje. Na ogled nas bodo vabile tudi hiše in ulice St.Gilgna, ki ga krasijo na stotine rdečih in zlatih adventnih svečk. Simbol božičnega časa pa predstavlja 11 metrska sveča na obali jezera Wolfgangsee. Sprehod med okrašenimi tradicionalnimi stojnicami. V večernih urah povratek proti Sloveniji. Predviden prihod domov je v poznih nočnih – jutranjih urah.

Cena:

  • 48 EUR na osebo (pri najmanj 45 oseb),
  • 55 EUR na osebo (pri najmanj 40 oseb).

Cena vključuje:

  • Storitev avtobusnega prevoza,
  • zunanje oglede po programu,
  • strošek vodenja in organizacije izleta.

Doplačila:

  • Enkratna prijavnina: 6,00 EUR/prijavo,
  • dodatnih fakultativnih vstopnin,
  • zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini.