059 072 001 turizem@az-sp.si

Predbožična Banja Luka in božična zgodba v Čazmi

0
Cena
od135€
Cena
od135€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

44
2 dni, bus
Datumi: 9.12.
Bosna in Hercegovina
Šifra: AŽ4
Program

1. dan:Banja Luka

Jutranji odhod iz Slovenije (pobiranje potnikov v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru), prestop meje s Hrvaško in vožnja mimo Zagreba in Kutine (z vmesnim postankom). Prestop meje v BIH pri Gradiški in v opoldanskih urah prihod v BANJA LUKO. Najprej obisk samostana MARIJA ZVIJEZDA, kjer še danes živijo trapisti – menihi, katerih red izvira iz Francije. Ogled samostana s cerkvijo ter obisk trgovine z originalnim sirom trapistom in drugimi lokalnimi proizvodi (možnost nakupa). Sledi krajša vožnja v center mesta, nastanitev v hotelu blizu centra. V mestu bo že čutiti predpraznično vzdušje. Prosto popoldne obisk stojnic, okrepčilo v kateri izmed »čevabdžinic« ali lokalnih restavracij, nakupovanje in oglede v lastni režiji. Zvečer možnost obiska katerega od lokalov z živo glasbo. Nočitev v hotelu.

2. dan:Banja Luka

Po zajtrku možnost obiska znane tržnice, nato pa ogled glavnih mestnih znamenitosti BANJE LUKE z lokalnim vodnikom (trdnjava, Saikadin grob, džamija Ferhadija, glavni trg, Gosposka ulica, pravoslavna cerkev, gledališče…). Odhod iz Banje Luke v zgodnjih popoldanskih urah in vrnitev proti Gradiški. Prestop meje na Hrvaško in nadaljevanje vožnje do ČAZME in krajši postanek v mestnem jedru ob znameniti cerkvi sv. Marije Magdalene, ki jo krasi poznogotski portal. Nadaljevanje na posestvo družine Salaj – prizorišče BOŽIČNE ZGODBE. Nada in Zlatko Salaj sta 2001 prvič okrasila svoje posestvo s sedemdeset tisoč lučkami. Tako se je pričela božična zgodba. Zlatko je vsako leto dodajal nove lučke in figure.  Danes je »božična zgodba« sestavljena iz več milijonov lučk, različnih figur, jaslic… Odvijale se bodo božične delavnice in druge prireditve. Stojnice s kuhanim vinom in drugimi napitki, bogata gastronomska ponudba, ponudba spominkov… Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.

Cena:

 • 135 EUR pri najmanj 40 osebah,
 • 159 EUR pri najmanj 30 osebah.

Cena vključuje:

 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC v centru Banja Luke,
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • vse cestnine, davke in parkirnine,
 • vse oglede po programu,
 • lokalnega vodnika v Banja Luki,
 • slovenskega vodnika, celotna organizacija.

Vključena vstopnina: za Božično zgodbo na posestvu Salaj.

Cena ne vključuje:

 • enoposteljna soba: 25 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Možen popust:

 • otrok do 12 let: 25% (z dvema odraslima osebama), tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.
  Troposteljne sobe proti potrditvi! 
Slike

Proceed Booking