059 072 001 turizem@az-sp.si

Praznik češenj v Goriških Brdih

0
Cena
od36€
Cena
od36€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Prosim potrdite vaše strinjanje s tem, da vas kontaktiramo glede povpraševanja.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

82
1 dan, avtobus
Datumi: 09.06.
Slovenija
Šifra: AŽ35
Program

Pot nas bo peljala mimo Slovenske Bistrice, Celja, Ljubljane do Loma, kjer bo postanek za osvežitev. Vožnjo bomo nadaljevali mimo Razdrtega v Vipavsko dolino,  mimo Ajdovščine do Nove Gorice. Peljali se bomo po eni zanimivejši poti po Osimski cesti, ki vodi iz Nove Gorice v Goriška Brda prek znamenitega Solkanskega mostu,  ki deloma poteka po italijanskem ozemlju. Pot na s bo vodila mimo vasice Kojsko do vasice Gonjače. Vzpon na razgledni stolp, od koder se  odpre prelep pogled na celotna Brda.

Sledi vožnja mimo vinogradov do srednjeveškega Šmartna, kjer se bomo sprehodili po ozkih ulicah. Dobre volje se bomo z avtobusom odpeljali naprej v Dobrovo, v največjo slovensko vinsko klet, kjer sledi kratek ogled ter degustacija. Sprehodili se bomo do centra, kjer se dogaja  osrednja prireditev » PRAZNIK ČEŠENJ ».  Osrednji del Praznika češenj je že tradicionalno namenjen povorki kmečkih vozov. Brici in Brike na vozovih skušajo obiskovalcem približati briško kmečko življenje, briške običaje in navade. Pozno popoldne sledi povratek proti domu s prihodom v Maribor v večernih urah.

Cena:

  • od 36 EUR na osebo.

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz,
  • ogled vinske kleti Dobrovo in degustacijo vina,
  • zunanje oglede po programu,
  • turistično vodstvo in organizacijo izleta.