059 072 001 turizem@az-sp.si

Praznični Zagreb

0
Cena
od20€
Cena
od20€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

78
1 dan, avtobus
Datumi: 14.12.
Hrvaška
Šifra: AŽ8
Program

Odhod v jutranjih urah in vožnja v smeri slovensko – hrvaške meje. Z vmesnim postankom ob poti bomo v dopoldanskih urah prispeli do centra hrvaškega glavnega mesta Zagreba. Že od daleč nas bo pozdravila Medvednica, ki se mogočno dviga nad milijonsko prestolnico. Zagreb velja za mesto z bogato srednjeevropsko zgodovino in tradicijo, ki po svojem videzu ne zaostaja za drugimi evropskimi prestolnicami. Za začetek bomo opravili strokovni ogled Hrvaške nacionalne knjižnice. Sledila bo krožna panoramska vožnja po mestu, ko se bomo popeljali po Slavonski aveniji mimo stavbe hrvaške RTV, dvorane Vatroslava Lisinskega, športne dvorane Dražena Petrovića, muzeja Mimara. Raziskovanje mesta bomo pričeli na slikovitem Kaptolu, na katerem dominira katedrala, se čez tržnico Dolac spustili do Trga bana Jelačića, kjer bomo slišali legendo o imenu mesta Zagreb. Ogled bomo nadaljevali v Gornjem Gradu – starem mestnem središču, kjer si bomo ogledali obrambni stolp Lotrščak in cerkev Svetega Marka iz 13. stoletja. Na cerkveni strehi se zrcalijo grbi Hrvaške, Dalmacije in Slavonije, na desni strani pa grb Zagreba. Po ogledu se bomo znova spustili v center mesta in se sprehodili do parka Zrinjevac. Skozi alejo okrašenih platan bomo prišli do glasbenega paviljona, ki obiskovalce pričakuje z nepozabno glasbo v božičnem vzdušju. Glasbene poslastice – božične klasike, valčki in drugi glasbeni program se odvijajo vsakodnevno v adventnem času. Uživali bomo ob poslušanju glasbe in raziskovanju stojnic, ki bodo ponujale unikatne božične okraske in posebno kulinariko zagrebških specialitet (krpice z zeljem, jabolka v »šlafroku« oz. jabolčni zavitek, vroča čokolada, kuhano vino. Nato bomo še imeli nekaj prostega časa na Trgu bana Jelačiča in se še tu sprehodili med številnimi stojnicami in čudovito okrašenimi ulicami. V večernih urah, ko bo mesto že bogato odeto v sij prazničnih luči, se bomo poslovili od božične pravljice in se odpravili proti domu.

Cena odhoda:

Štajerska

  • 20,00 EUR pri udeležbi najmanj 40 oseb,
  • 26,00 EUR pri udeležbi najmanj 30 oseb.

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški,
  • zunanje oglede po programu,
  • vodenje vodnika z licenco GZS in organizacijo izleta ter ddv.

Opombe:

  • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.