059 072 001 turizem@az-sp.si

Praznični Zagreb in božična pravljica

0
Cena
od31€
Cena
od31€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

62
1 dan, avtobus
Datumi: 15.12.
Hrvaška
Šifra: AŽ8

Odhod v zgodnjih dopoldanskih urah in vožnja v Zagreb. Zunanja podoba mesta je nastala pod velikim vplivom avstro-ogrske kulture, zato nekateri mesto imenujejo tudi Dunaj v malem. O podobnosti obeh mest se bomo lahko prepričali, ko se bomo sprehodili po mestnem središču.
Mestno jedro je Gornji grad, iz katerega je nastajalo današnje moderno mesto. Za ta predel velja prepričanje, da je muzej na prostem; skupaj s Kapitolom se uvršča med najlepše ohranjena stara mestna jedra v Evropi. Več sto let stare vijugaste ulice nas vodijo ob prav tako stoletnih častitljivih zgradbah – okolje, ki ustvarja romantično ozračje še posebno v adventnem času. Med ogledom bomo videli Kamnita vrata, Jezuitski trg, cerkev sv. Katarine, ki velja za najlepšo hrvaško baročno zgradbo, Markov trg, kjer stoji cerkev sv. Marka. Na istem trgu sta tudi hrvaški sabor in sedež vlade, nekoliko dlje pa Zvezdarnica in stolp Lotrščak, od koder bomo občudovali pisano praznično panoramo Zagreba.
V Spodnje mesto se bomo lahko odpeljali z vzpenjačo, enim od tradicionalnih mestnih simbolov. V Spodnjem mestu, ki je bolj trgovsko središče, bomo videli tri glavne trge: Trg bana Jelačića, Strossmayerjev trg in Trg kralja Tomislava ter nadvse živahno glavno ulico Ilico. Tu se bo odvijalo glavno adventno dogajanje in se čutilo vznemirjenje prazničnega pričakovanja. Prosto za sprehod po trgih na katerih so v prednovoletnem času posute stojnice in postavljena božična drevesca. Ob približno 17.30 uri se bomo odpeljali proti Čazmi, kjer si bomo pri družini Salaj ogledali t.i. Božično pravljico. Drevesa, hišice in mostove okrasijo s skoraj 2 milijona lučkami. Postanek za ogled. Odhod proti domu je predviden v večernih urah.

Cena:

 • 31 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 45 oseb),
 • 38 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 35 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vožnjo z vzpenjačo,
 • vstopnino v Božično pravljico,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Popust:

 • otrok do 7 let 6 EUR.

Opombe:

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila in obutev.