059 072 001 turizem@az-sp.si

Praznični Hamburg

0
Cena
od299€
Cena
od299€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

26
3 dni, avtobus
Datumi: 14.12.
Nemčija
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Hamburg

Zjutraj zbirališče potnikov na parkirišču Dolgi most v Ljubljani. Prevoz na beneško letališče (doplačilo) in predviden odhod letala ob 14:10h proti Hamburgu. Vožnja do Hamburga, drugega največjega mesta Nemčije in pristanišča, ki je vedno na široko odpiral vrata v svet. Avtobusni panoramski ogled prazničnega mesta. Nastanitev v hotelu. Zvečer prosti čas za preživljanje prazničnega vzdušja na božično okrašenih ulicah. Prenočevanje.

2. dan:Hamburg

Zajtrk. S podzemno železnico se boste podali na vodeni ogled mesta: sprehod med zvoniki mestne hiše in mestnih cerkva ter vzdolž nekdanjih skladišč ob vodnem kanalu, do moderne Elbphilharmonie. Za doplačilo priporočamo obisk Miniatur Wunderland. Gre za stalno postavitev miniaturne železnice, ki ob ogledu preseže vsa vaša pričakovanja in vas skozi izdelane pokrajine in nemško tehnično dovršenost popelje na področja mesta Hamburg, Avstrije, Švice, Skandinavije, Amerike… Čas bo tudi za samostojno odkrivanje mesta: pristanišče z muzejem, St. Pauli Elbe Tunnel, najstarejši tunel v Hamburgu, tropski akvarij, galerije, dve muzejski ladji, največji železniški muzej na svetu… Vsako soboto med adventom lahko uživate v božični paradi, ki gre skozi praznično urejeno središče mesta. Za doživetje najmlajših pa bo poskrbel prav Božiček, ki bo vsak dan, predvidoma ob 16h, ob 18h in ob 20h s sankami in severnimi jeleni letel visoko nad strehami božičnih tržnic do neba. Zvečer proti doplačilu možnost ogleda musikla Disney Aladdin ali Mary Poppins, Levji kralj. Prenočevanje.

3. dan:Hamburg - Lubeck - Ljubljana

Zajtrk. Vožnja do Lubecka. Nekdanje osrednje hanzeatsko mesto ob Baltiku je pravi arhitekturni dragulj, danes pod zaščito Unesca. Mestno jedro je skoncentrirano na otoku, ki ga obkroža reka Trave. Na sprehodu skozi staro mestno jedro boste spoznavali slovito gotsko opečnato arhitekturo, ozke ulice vas bodo vodile po stopinjah nekdanjih trgovcev, vse do mestne kavarne, kjer se zgodba zares šele prične. Sproščeno preživljanje časa na božičnem sejmu, kjer več kot 400 trgovcev ponujajo vse vrste ročno izdelanih igrač in božičnih okraskov, medenjakov, vroče začinjene vino in najpomembnejše za Lübeck– marzipan. Popoldne prevoz na letališče in predvidoma ob 20:45 prihod letala v Benetke. Vožnja z avtobusom do Ljubljane (doplačilo).

Cena:

 • od 299 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz,
 • 2x polpenzion,
 • vodenje.

Doplačila:

 • Doplačila ob prijavi:
  • prevoz letališče Ljubljana – Benetke – Ljubljana 55,00 EUR/osebo,
  • Miniatur Wunderland 13,00 EUR/osebo,
  • enoposteljna soba 75,00 EUR/osebo,
  • oddana prtljaga (do 20 kg) 60,00 EUR/osebo,
 • Možnost doplačila ob prijavi:
  • ogled muzikla Levji kralj/ Marry Poppins / Disney Aladdin od 66,90 EUR.

Popust:

 • v standardni sobi 1. otrok do 12. leta na osnovnem ležišču z dvema odraslima – 60 EUR popusta,
 • v družinski sobi 1. in 2. otrok do 12. let na dodatnem ležišču z dvema odraslima – 60 EUR popusta.