059 072 001 turizem@az-sp.si

Praznična zlata Praga

0
Cena
od97€
Cena
od97€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

84
2 dni, avtobus
Datumi: 08.12.-09.12.
Češka
Šifra: AŽ8
Program

1. dan:

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Po vožnji mimo Salzburga ter Linza in po prestopu državne meje s Češko bomo nadaljevali proti Pragi, kamor bomo prispeli v opoldanskih urah. Mesto je začaralo in navdihovalo številne umetnike iz različnih obdobjih. Najprej se bomo lahko odpravili na praški grad Hradčani, ki ga je prenavljal tudi Jože Plečnik, danes pa je rezidenca češkega predsednika. Tu je mogočna gotska cerkev sv. Vida in ‘Zlata uličica’, kjer so bile nekoč zlatarske delavnice, danes pa velja za turistično znamenitost. Uličica je strnjena med Belim in Črnim stolpom, katero je dal Karel IV. pokriti z zlato pločevino. Zlato se je lesketalo daleč naokoli in od tod ime “zlata Praga”. Nato se bomo odpravili v najživahnejši predel Prage in se čez slavni Karlov most sprehodili do starega mestnega jedra (Stare mesto), ki slovi po dveh stolpih Tynske cerkve, stari mestni hiši s slavno astronomsko uro, spomeniku Janu Husu in številnih mogočnih mestnih hišah. Ozke uličice nas bodo vodile do trga Vaclavske namesti, kjer so se odvijali ključni dogodki v češki zgodovini. Sledi postanek na božičnem sejmu, kjer kandirano sadje, praženi mandlji, medenjaki in kuhano vino dišijo daleč naokrog. Odhod iz mesta, vožnja v hotel v okolici Prage, namestitev in prenočitev.

2. dan:

Po zajtrku se bomo odpeljali proti jugu. Na visoki ploščadi nad Vltavo stoji pravljični grad Hluboka, ki spominja na angleški windsorski grad. Sobane so razkošno opremljene, s številnimi eksponati iz stekla, porcelana, ter orožjem in tapiserijami. Grad, v kakršnem bi se dalo tudi danes živeti. Opremila pa ga je ženska roka, kar mu daje posebno pečat. Uvrščajo ga med najlepše češke gradove. Po morebitnem notranjem ogledu sledi vožnja v mestece Češky Krumlov, ki mu poseben čar dajejo reka Vltava, mestni grad, ki je drugi največji na Češkem in staro mestno jedro, ki je uvrščeno na seznam Unesco. Sprehodili se bomo po ulicah in trgih ter opazovali zunanjost gradu, ki se dviguje nad mestom. Po postanku za sprehod sledi vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Cena:

 • 97 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 40 oseb),
 • 119 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 30 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu; Praga in Češky Krumlov,
 • en prenočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
 • vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 20 EUR,
 • vstopnina v praški grad: 11 EUR,
 • vstopnina v grad Hluboka: 9 EUR.

Popust:

 • otrok do 12 let na dodatnem ležišču 5%.

Opombe:

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Stroške morebitne vstopnine poravnate na našem prodajnem mestu.
  Vstopnica v praški grad vključuje zunanje oglede cerkve in stare kraljeve palače ter Zlate uličice.
 • Denarna valuta na Češkem je češka krona (CZK). Izračun cene je narejen januarja 2018. V primeru spremembe tečajnice Banke Slovenije si pridržujemo pravico do spremembe cene izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
Slike