059 072 001 turizem@az-sp.si

Praznična Toskanska mesta

0
Cena
od149€
Cena
od149€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

79
2 dni, avtobus
Datumi: 18.12.
Italija
Šifra: AŽ36
Program

1. dan:Slovenija - Ferrara - Firenze - Montecatini Terme

Odhod v jutranjih urah in vožnja proti Ferrari, ki je uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Ogledali si bomo staro mestno jedro z impozantnim gradom Estense, palačo diamantov, staro univerzo, kjer so študirali Kopernik in Paracelsius (vsi ogledi so zunanju).

Sledi obisk Firenc. Zunanji ogled mesta: trg Piazza di San Giovanni, kjer se nahaja krstilnica z zlatimi vrati, prekrasen Giottov zvonik ter cerkev, posvečena Mariji z veličastno Brunelescijevo kupolo. Nato se bomo podali na trg Piazza della Signoria, ki je bilo nekdaj upravno središče mesta. Tu se nahaja Palazzo Veccchio, Samsonov vodnjak in loža dei Lanzi s številnimi kipi znanih umetnikov. Sledi še sprehod do znamenitega mostu Ponte Vecchio, ki je v adventnem času lepo osvetljen z raznimi motivi in prost čas Na adventnem sejmu, ki sodi med najlepše v Italiji. Vožnja v Montecatini, nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan:Monteriggioni - Siena - Arezzo - Slovenija

Po zajtrku bomo prvi ogled namenili slikovitemu toskanskemu »borgu«, srednjeveškemu obzidanemu trgu Monteriggioni. Vožnja do toskanskega bisera, mesta Siena, katerega stari del je na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Pomudili se bomo na značilno oblikovanem trgu Piazza del Campo, ki že od srednjega veka predstavlja srce Siene. Trg velja za enega najimenitnejših srednjeveških trgov v Evropi, na njem pa se odvijajo tudi znane konjske dirke.

Pot nas bo nato vodila v Arezzo, nekoč enemu od dvanajstih najpomembnejših etruščanskih mest. Ogled srednjeveškega centra z visečim trgom Piazza Grande in bližnjimi palačami katerih pročelja so v adventnem času odeta v čudovite svetlobne dekoracije. Po zaključenih ogledih povratek proti domu.

Cena:

  • 149 EUR na osebo (pri najmanj 38 oseb).

Cena vključuje:

  • Storitev avtobusnega prevoza,
  • Zunanje oglede po programu,
  • Namestitev v hotelu 3*+ v dvoposteljni sobi na osnovi nočitve z zajtrkom,
  • Zunanji ogledi po programu in vodenje.

Doplačila:

  • Vlakec do centra Firenz 3 EUR/osebo plačljiv na licu mesta,
  • doplačilo za manjšo skupino min 30 potnikov 29 EUR,
  • zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini,
  • zavarovanja rizika odpovedi zaradi bolezni v višini 11 EUR/osebo.

Opombe:

  • Odhodi: Ljubljana, Ravbarkomanda, Ajdovščina, Nova Gorica.