059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Pravljični Marakeš

0
Cena
od998€
Cena
od998€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

33
5 dni, letalo
Datumi: 30.10.2023, 3.1.2024
Maroko
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:polet proti Marakešu

Zbor potnikov na letališču v Ljubljani (Zagrebu 3.1.)in direkten polet s posebnim letalom v kraljevo mesto ob vznožju Atlasa, Marakeš. Vožnja do hotela in nastanitev. Po želji (doplačilo) za show Fantasia z večerjo. V okolju iz Tisoč in ene noči vas bo očarala maroška folklora, ki združuje tradicionalne pesmi in plese, fantazijo in akrobatiko, kar poustvari berbersko praznovanje prednikov. Nočitev.

2. dan:Marakeš

Po zajtrku sledi celodnevni ogled mesta, ki mu pravijo tudi »rdeči biser juga«. Mesto je v 20. stoletju, v času francoskega protektorata, na turistični zemljevid postavil ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa. Mesto še danes velja za eno najbolj edinstvenih na svetu. Ogledali si bomo tamkajšnjo mošejo Koutoubia, ter eno najlepših kraljevih palač – Bahia. Prosti čas pa bomo preživeli v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač. Obiskali bomo krajevno lekarno in spoznali kraljestvo začimb, dišav in čajev. Povratek v hotel in nekaj časa za osvežitev. Večerja in nočitev.

3. dan:Marakeš - Essaouira

Čaka nas izlet v pristaniško mesto in letovišče ob atlantski obali Maroka, Essaouiro. Nekdanje središče trgovine in ribolova varuje obzidje iz 18.stoletja, ki so ga zasnovali evropski inženirji. Vrata pristanišča so povezana s »Skalo« oziroma 200 m dolgo obrambno linijo, oboroženo s topovi za primere napada. Simbol mesta so modri ribiški čolni, ki so zasidrani v pristanišču. Mestna plaža v obliki polmeseca je priljubljena za deskanje. Sprehodili se bomo skozi mestno Medino, ki je uvrščena na UNESCOV seznam svetovne dediščine in je znana po številnih riadih (vrsta prenočišč) in obrtniški industriji, zlasti po mizarskih izdelkih. V povratku vožnja mimo arganovih dreves in obisk kooperative berberskih žena, kjer spoznamo proizvodnjo arganovega olja. Večerja in nočitev.

4. dan:Marakeš - puščava Agafay

Vožnja cca uro v oddaljeno puščavo Agafay. Suha, veličastna in kamnita pokrajina, ki spominja na lunin krater, je priljubljena med hollywoodskimi zvezdniki in vplivneži iz instagrama. Izjemna naravna pokrajina je atraktivna za fotografske navdušence. Zanimivi so številni kontrasti- med kanjoni potekajo številne poti, valovite ravnice se izmenjujejo s kamnitimi grički. Poleg razkošnih puščavskih kampov, pogleda na nomade in pastirje ovac v daljavi, je čarobna spokojnost, zlasti ob rožnato žafranovih sončnih zahodih.

5. dan:Marakeš - Slovenija

Zajtrk. Pred povratkom nas čaka še ogled slikovitih vrtov Majorelle z berberskim muzejem, kjer je imel vilo sloviti francoski modni kreator Y.S. Laurent. V skladu s časom prevoz do letališča. Direkten polet v Ljubljano (Zagreb).

Cena:

 • od 998 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz  Ljubljana – Marakeš – Ljubljana (odhod 3.1. je let v/iz Zagreba),
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • vse prevoze po programu,
 •  4 x polpenzion v hotelu 4*,
 • vstopnine: palača Bahia in vrtovi Majorelle,
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu,
 • stroškov osebne porabe.

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 10 in 14 oseb: 150 EUR,
 • med 15 in 24 oseb: 120 EUR,
 • med 25 in 34 oseb: 90 EUR,
 • med 35 in 44 oseb: 60 EUR.

   
DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba: 160 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • fantasia show z večerjo: 75 EUR (namesto večerje v hotelu istega večera, boste imeli kosilo zadnji dan pred povratkom domov).

DOPLAČILA na poti:

 • napitnine: 45 EUR (tudi otroci).

Popusti:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču: 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).
Slike

Proceed Booking