059 072 001 turizem@az-sp.si

Pravi raj na Zemlji – Šrilanka

0
Cena
od1,499€
Cena
od1,499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

81
10 dni, let
Datumi: 12.9.
Šrilanka
Šifra: AŽ25
Program

1. dan:let na Šrilanko

Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom, prijava na let in let preko Dubaja v Colombo.

2. dan:Colombo-Dambulla

V dopoldanskih urah pristanek v Colombu. Po opravljenih carinskih formalnostih nas sprejme lokalni vodnik z vencem spletenim iz cvetja. Nato se odpravimo proti območju Dambulle ter si ogledamo znameniti jamski tempelj s 5 jamami, katerih stropovi so prekriti s freskami in v katerih se nahaja več kot 130 kipov Bude. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan:Polonnaruwa (fakultativno) - narodni park Minneriya (fakultativno)

Zajtrk. Danes se lahko udeležite 2 fakultativnih izletov (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Dopoldan si lahko ogledate starodavne ostanke Polonnaruwe, glavnega mesta Šrilanke od 11. do 13. stoletja. Poleg veličastne kraljeve palače, se tukaj nahaja še veliko drugih impozantnih ostankov mesta. Zagotovo vas bo očaral velikanski kip ležečega Bude. Popoldan se lahko odpravite na jeep safari v narodni park Minneriya, kjer bivajo številčne živalske vrste, predvsem pa je znan po slonih, katerih je tukaj resnično veliko. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan:Sigiriya - Matale - Kandy

Po zajtrku se odpravimo na ogled spektakularne kamnite trdnjave Sigiriya, ki se nahaja na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Impozantna kamnita utrdba je ena največjih znamenitosti Šrilanke. Vhodne stopnice so vodile skozi levja usta. Čeprav so danes od leva ohranjene le še ogromne šape, si po njihovi dimenziji lahko predstavljate velikost levje glave. Nato vam predlagamo izlet na vas (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Izlet nas vodi na obrobje džungle. Videli boste preprost način življenja lokalnega prebivalstva v sožitju z naravo. Vozili se bomo z volovsko vprego ter nato s katamaranom po jezeru, za konec pa bomo obiskali lokalno družino v značilni hiši iz blata, kjer nas bodo domačini pogostili s tradicionalnim in preprostim poznim kosilom (riž in curry). Popoldan se odpravimo proti mestu Kandy in se na poti ustavimo še na vrtu začimb v Malateju. Videli boste drevesa in rastline številnih začimb (cimet, kardamom, vanilja,…) ter spoznali kako jih gojijo in njihovo uporabo. Namestitev v hotelu na območju Kandya in nočitev.

5. dan:Kandy - Pinnawala - Peradeniya

Zajtrk. Najprej obiščemo sirotišnico za slone v Pinnawali. Tu bivajo večinoma posvojeni sloni, ki so zaradi različnih razlogov izgubili svoj naravni habitat. Nekaj posebnega je opazovati te mogočne živali med hranjenjem in kopanjem. Nato se odpravimo v prekrasen kraljevi botanični vrt Peradeniya, ki se ponaša z impresivno zbirko orhidej. Ob koncu dneva si bomo ogledali še pomembno budistično romarsko središče, tempelj Budovega zoba, kjer naj bi hranili Budin zgornji levi podočnik. Zvečer si lahko ogledate tradicionalno plesno predstavo. Povratek v hotel in nočitev.

6. dan:Kandy - plantaža čaja - Kalutara - all inclusive počitnice na obali

Po zajtrku se odpravimo na ogled plantaže čaja, kjer boste videli celoten proces pridobivanja čaja – od zelenega lista do končnega izdelka. Sledi vožnja do all inclusive hotela na obali, kjer boste nastanjeni naslednje 4 noči.

7.-9. dan:počitnice na obali s storitvijo all inclusive

All inclusive. Uživajte na plaži ali raziščite okolico na katerem od fakultativnih izletov v ponudbi lokalne agencije. Po večerji 9. dan, skladno s časom leta, transfer do letališča Colombo.

10. dan:povratek domov

Let iz Colomba preko Dubaja do Ljubljane.

Cena:

 • 1499 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz z vključenimi pristojbinami Ljubljana – Colombo – Ljubljana preko Dubaja, prevoznik FlyDubai,
 • 2 nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 4*, npr. Sigiriana Resort,
 • 2 nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 4*, npr. Thilanka,
 • 4 nočitve z all inclusive v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 3+*, npr Jie Jie Beach hotel, Panadura,
 • pozna odjava iz hotela zadnji dan,
 • prevozi po programu s turističnim klimatiziranim avtobusom,
 • izleti po programu in vstopnine po programu,
 • 2 plastenki vode na osebo na dan,
 • slovenskega ali hrvaškega spremljevalca ter lokalnega vodnika,
 • organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:

 • celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo),
 • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama),
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu,
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete,
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

Doplačila:

Možna doplačila v agenciji:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • 4 x večerja: 50 EUR na osebo,
 • paket izletov (Polonnaruwa, narodni park Minneriya, izlet na vas): 149 EUR na osebo,
 • viza 50 EUR + strošek izdelave vize 20 EUR,
 • obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama,
  • doplačilo za enoposteljno sobo: 350 EUR.
 • Obvezno doplačilo na poti:
  napitnina za lokalnega vodnika in voznika avtobus: 45 EUR na osebo.

Opombe:

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Šrilanko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od povratka ter vizo.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/srilanka/

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Slike

Proceed Booking