059 072 001 turizem@az-sp.si

Praga in Dresden

0
Cena
od195€
Cena
od195€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

5
3 dni, avtobus
Datumi: 2.8., 13.9., 8.11.
Češka & Nemčija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Praga

Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Avstrije in naprej do Češke bo hitro minila. Po prihodu v Prago bomo spoznali njeno veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture. Praga je že od nekdaj zbirališče umetnikov. Sprehodili se bomo po več kot 500 m dolgem Karlovem mostu, na katerem bomo občudovali najrazličnejše umetnike, nadaljevali bomo mimo Smodniškega stolpa (Prašna Brana) in Tylovega gledališča, Karlove univerze do Vaclovega trga. Nad trgom se dviga Narodni muzej in pred njim mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico Celetna in na Staromestni trg. Tu so Cerkev sv. Mikulaša in Tyinska cerkev, Pri kamnitem zvonu in astrološka ura. Vsekakor bo med ogledi dovolj časa za kavico, vrček piva in sproščen potep oziroma po želji individualen sprehod. Ob dogovorjeni uri vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:Dresden

Po zajtrku bomo nadaljevali pot do saške prestolnice Dresden. To je eno najlepših nemških mest z dragocenimi zgodovinskimi stavbami, tako da ga pogosto imenujejo »Firence ob Labi«. V 16. stoletju je postalo prestolnica saških volilnih knezov in tedaj se je začelo naglo razvijati. V času vladavine Avgusta II. je doseglo svoj višek in takrat je zraslo največ novih stavb, med katerimi je najimenitnejša Zwinger. Danes je to obsežen arhitekturni kompleks, ki ga sestavljajo galerije, paviljoni, dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Operne hiše, odlične stvaritve arhitekta Semperja iz leta 1878. Občudovali pa bomo tudi največjo nemško baročno cerkev Naše ljube gospe (Fraunkirche), ki je bila uničena v bombnem napadu 1945. leta, danes pa je pravi ponos zaradi uspešne obnovitve. Po ogledu bo nekaj prostega časa za osvežitev in individualen sprehod, se vračamo proti Pragi, do hotela. Nočitev.

3. dan:Praga - Slovenija

Po zajtrku se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višegrad ter mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled notranjosti z doplačilom), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Sledi še mini križarjenje po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V zgodnjih popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v večernih urah.

Cena:

 • 195 EUR (do preklica, pri najmanj 40 potnikih).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* (središče mesta),
 • 2 x nočitev z zajtrkom,
 • plovba z ladjico po Vltavi,
 • zunanji ogledi po programu (Praga, Dresden),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba 70 EUR,
 • vstopnine po želji,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezno doplačilo:

 • turistična lokalna mestna pristojbina 6 EUR.
 • doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 30 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 80 EUR.

Rezervacija sedežev:

 • v 2. vrsti: +10 EUR na osebo v zadnji vrsti: -10 EUR na osebo.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana.
Slike

Proceed Booking