059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje v Santiago de Čile in Velikonočni otok

0
Cena
od4,499€
Cena
od4,499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

93
9 dni, let
Datumi: 23.4., 24.11.
Čile
Šifra: AŽ46
Program

1. dan:Ljubljana - Čile

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet z vmesnimi postanki in prestopanji proti Santiagu.

2. dan:Santiago de Čile

Pristanek v prestolnici Čila v dopoldanski urah. Po opravljenih mejnih in carinskih formalnostih ogled pet milijonske prestolnice ene najbolj uspešnih južnoameriških držav. Mesto je leta 1541 ustanovil španski konkvistador Pedro de Valdivia in se poleg številnih znamenitosti iz kolonialnih in sodobnih časov, ponaša še s tremi univerzami. Obiskali bomo Plazo de Armas, nadaljevali do prizorišča Narodnega kongresa. Ustavili se bomo tudi pri La Monedi – predsedniški palači, kjer se je 1973 leta pričel državni udar. Še skozi kamnito izklesano ulico Bario Paris-Londres in do cerkve Sv. Frančiška iz 1960. Nato se bomo odpeljali v središče Almeda in ulico Bellavista, ter za konec obiskali še park Metropolitana. Kosilo v restavraciji. Namestitev v hotelu. Popoldan še obisk La Sebastiane, hiše, ki je danes muzej v počastitev največjega čilskega poeta in literata Pabla Nerude. Nočitev.

3. dan:Santiago - Velikonočni otok

Po zajtrku transfer na letališče in 3600 km dolg polet proti Velikonočnemu otoku. Pristanek na otoku, ki ga v jeziku domačinov imenujejo Rapa Nui, odkril pa ga je nizozemski pomorščak Jacob Rogeven na velikonočno nedeljo leta 1722. Po pristanku prevoz v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan:Velikonočni otok izlet

Po zajtrku začetek raziskovanja vulkanskega otoka. Obiskali bomo obalne kipe (moaise) Ahutahai. V edinstveni vulkanski pokrajini se nahajajo številni kipi, tako imenovani moaisi, ki so bili prevrnjeni in delno uničeni med plemenskimi vojnami, ki so obenem prinesle zaton otoške civilizacije. Občudovali bomo veličastnih 7 kipov v Ahi Akivi in se seznanili z dosežki civilizacije Rapu Nui. Nadaljevanje poti do vulkana Rano Kau, nato pa še obisk votlin Vinapu-Anakai Tongato. Večerja in nočitev.

5. dan:Velikonočni otok izlet

Po zajtrku nadaljevanje odkrivanja otoka. Obiskali bomo nekdanji kamnolom maoisov, ki je bil kar sam vulkanski krater Rano Raraku. Sledil bo obisk lokacije kipov Ahu Tongariki in izlet do elektromagnetne skale Te Pito Kura. Zaključek z obiskom lokacije kipov Aho Nau Nau na idilični plaži Anakena. Povratek, večerja in nočitev.

6. dan:Velikonočni otok kolesarjenje

Zajtrku bo sledil kolesarski podvig (35-40km) do plaže Anakena in krajši sprehod še do plaže Ovahe. Vrnitev s kolesi v naše gostišče/hotel. Za tiste, ki niso kolesarski navdušenci pa obstaja obilo možnosti za preživljanje prostega časa in sicer z obiskom katerega od muzejev ali galerij, rokodelskih delavnic ali pa izletov k idiličnim plažam, odkrivanje ulic naselbine na otoku… Večerja in nočitev.

7. dan:Velikonočni otok - Santiago

Po zajtrku transfer na letališče in polet nazaj proti Santiagu. Namestitev v hotelu in prosto za doživljanje nočnega utripa velemesta. Večerja in nočitev.

8. dan:Santiago de Čile - Evropa

Zajtrk. Izlet v Vino del Mar, najbolj znano čilsko letovišče in zbirališče domače družbene smetane. Nadaljevanje poti v Valparaiso, pristaniško mesto na vzpetini, ki je svoj razcvet doživelo med industrijsko revolucijo. Zaradi nenavadnega sklada kolonialne in industrijske dediščine se nahaja tudi na UNESCO-vem seznamu svetovne kulturne dediščine. Kosilo na poti. V popoldanskem času povratek na letališče v Santiago de Čile, prijava in polet z vmesnimi postanki proti Evropi. Obroki na letalu.

9. dan:Ljubljana

Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Cena:

 • 4499 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • letališke pristojbnine,
 • Letalski prevoz,
 • Nočitev v hotelih 3*-4*,
 • Organizacija in slovenski vodja poti,
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji,
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika,
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja,
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco.

Cena ne vključuje:

 • Dodatna hrana, pijača,
 • napitnine,
 • osebne stroške.

Doplačila:

 • za skupino 10-14 potnikov: 330 EUR,
 • enoposteljna soba: 340 EUR,
 • izstopne takse: cca 40 USD.

Opombe:

 • Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 75 € po osebi.

 • CEPLJENJE:
  Ni obvezno. (Več na: www.zdravinapot.si)

 • VIZUM:
  Za bivanje do 90 dni ni potreben.

Slike

Proceed Booking