059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje v London s Harryjem Potterjem

0
Cena
od749€
Cena
od749€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

163
5 dni, let
Datumi: 17.2.
Velika Britanija
Šifra: AZ14
Program

1. dan:Maribor - London

Odhod iz Maribora v jutranjih urah. Zbor potnikov na letališču v Zagrebu ob 10.00 uri in prijava na let za London ob 12.00 uri. Po pristanku v Londonu ob 13.35 uri sledi prevoz do hotela s panoramskim razgledom na mesto. Namestitev v hotelu in krajši počitek, nato gremo do železniške postaje King’s Cross, od koder so se Harry Potter in učenci z vlakom Hogwarts Express odpeljali do čarovniške šole Hogwarts na Škotskem. Odhod je s skrite ploščadi 9 ¾, ki se nahaja med peronoma 9 in 10. Na peronu 9 bomo našli voziček, ki na pol izgine v steno in tablo za peron 9¾, poleg njih pa je trgovina na temo Harryja Potterja. Poleg King’s Crossa je železniška postaja St. Pankracija in sv. Hotel Pancras, odličen primer viktorijanske gotske arhitekture, gotska fasada tega hotela pa je v filmih vhod na postajo. Od tam je čarobni avtomobil Ford Anglia odpeljal proti Hogwartsu v filmu “Harry Potter in dvorana skrivnosti” in posnel prizore iz “Harry Potter in darovi smrti”. Sledi sprehod po okolici  in slišali marsikaj zanimivega. Prosti čas za večerjo ali pijačo v enem od lokalov. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:London

Zajtrk. Oglede nadaljujemo peš in z javnim prevozom. Odpravili se bomo do reke Temze, kjer se nahaja znamenito kolo London Eye. Z višine 137 metrov se odpira pogled na parlament in Big Ben, ki ju je Harry prvič videl, ko je prišel v London s Hagridom v filmu “Harry Potter in kamen modrosti”. Pogled s kolesa seže do 40 km v daljavo. Ogledate si lahko tudi, kako so Harry in njegovi prijatelji v 5. filmu “Harry Potter in Feniksov red” na podivjanih metlah leteli čez Temzo, od Canary Wharfa, Tower Bridgea, vojne ladje HMS Belfast, parlamenta do Grimmauldovega trga. Vstopnica vključuje kratek 4D film o londonskem kolesu. Sprehod čez most nas pripelje do središča politične moči v Veliki Britaniji, Whitehalla. Tam se nahajajo različna ministrstva, vključno s skrivnostnim Ministrstvom za magijo, Downing street št. 10, uradno rezidenco britanskega premierja. Ogledali si bomo parlament, stolp z uro Big Ben, Westminstrsko opatijo, kjer potekajo kraljeve poroke in kronani angleški vladarji, podzemno postajo Westminster, se slikali s kraljičino stražo, se sprehodili skozi najbolj čez St. James Park do kraljeve rezidence Buckinghamske palače. Obiskali bomo največji londonski trg Trafalgar Square, kjer se nahaja Narodna galerija s svetovno znanimi mojstri likovne umetnosti. Potekala je tudi velika čustvena premiera zadnjega filma iz serije “HP and the Deathly Hallows 2”. Popoldne prosto. Predlagamo ogled znamenitega muzeja voščenih lutk – Madame Tussauds, najstarejšega muzeja voščenih lutk na svetu, kjer se boste fotografirali s Harryjem Potterjem. Sprehodite se po najbolj znani evropski nakupovalni ulici Oxford Street, obiščite veleblagovnici Selfridges in Primark, vsekakor pa priporočamo sprehod po razkošni ulici Regent Street, kjer se nahaja tudi Hamleys – ena največjih trgovin z otroškimi igračami na svetu s kar sedmimi nadstropji, od katerih je eno rezervirano za Harryja Potterja. Zvečer predlagamo, da gremo skupaj v tradicionalno londonsko restavracijo ter okusite znamenito ribo in krompirček ter pivo. Povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:London - izlet v Greenwich

Zajtrk. Predlagamo poldnevni izlet v Greenwich, zgodovinsko kraljevo mesto, lovišče Henrika VIII., danes pa eno od 32 londonskih okrožij. Do Greenwicha se peljemo z ladjo po reki Temzi, ki jo pogosto vidimo v filmih o Harryju Potterju. V enem najstrašnejših prizorov serije, v “HP and the Half-Blood Prince”, Millennium Bridge napadejo dementorji in most se zruši v Temzo. Obstaja tudi replika piratske ladje Golden Hinde, s katero je sir Francis Drake plul okoli sveta v 16. stoletju in je bila uporabljena za snemanje prizorov v “HP and the Goblet of Fire”. Greenwich je na seznamu svetovne dediščine, skozenj poteka ničelni poldnevnik, znan je tudi po kraljevih muzejih, največjem pomorskem muzeju in observatoriju. Na tržnici Greenwich bomo poskusili specialitete svetovnih kuhinj po ugodnih cenah. Popoldne prosto. Predlagamo ogled Tower of London (najstarejša kraljeva rezidenca, kjer hranijo kraljeve dragulje – ena izmed TOP znamenitosti Londona), sprehod čez Tower Bridge po južnem bregu Temze, t.i. Queenswalk do Borough Market, največje londonske tržnice, kjer so snemali prizore iz filma “Harry Potter in jetnik iz Azkabana”. Šli bomo tudi mimo enega najstarejših pubov v Londonu, ki sta ga obiskovala Shakespeare in Charles Dickens, do Shakespearovega gledališča – The Globe Theatre, galerije Tate Modern in čez Millennium Bridge do čudovite cerkve St. Pavla, nad katero dominira 108 m visoka kupola, druga po velikosti za kupolo sv. Petra v Vatikanu. Ozko spiralno stopnišče te katedrale je bilo uporabljeno v številnih prizorih, ko so učenci Hogwartsa hodili na predavanja v učilnico/astronomski stolp profesorice Trelawney. Prosti čas. Zvečer predlagamo obisk ene od znanih gledaliških predstav na londonskem West Endu. Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:London - fakultativni izlet v Warner Bros Harry Potter studio tour

Zajtrk. Predlagamo, da se z vodičem odpravite v Warner Bros, filmski studio, kjer so več kot 10 let snemali serijo o Harryju Potterju. Studio se nahaja približno uro vožnje iz Londona, v Leavesdnu v Hertfordshiru. Obiskovalci lahko stopijo v filmske kulise, poskusijo hrano in pijačo, spoznajo, kako so nastajali filmi. Ogled je voden in neverjetno interaktiven. Obiskovalci lahko ‘letijo’ z metlo pred zelenim zaslonom kot član igralske zasedbe in sodelujejo v množici brezplačnih dejavnosti, kot je preizkušanje bojnih potez proti jedcem smrti. Ugotovite, kako so bile bitke koreografirane, kako so filmski ustvarjalci oživeli ikonična bitja iz knjig, kako so bili ustvarjeni prizorišča in še veliko več. Zanimanje za obisk studia je vedno veliko in je potrebna predhodna rezervacija (plačilo izleta je možno samo v poslovalnici ob nakupu paketa, število vstopnic je omejeno in odvisno od razpoložljivosti ob rezervaciji). Vrnitev v mesto in prosto popoldne. Za popotnike, ki ostanejo v mestu, prosti čas za obisk številnih muzejev, nakupovanje in samostojno raziskovanje. Predlagamo obisk Camden Marketa, malo drugačnega Londona, mešanice različnih kultur, kraja, kjer se je rodil punk ali sprehoda po londonskih parkih. Zvečer predlagamo skupni sprehod do Piccadilly Circusa, dinamičnega trga v središču mesta West End. Tukaj so bili posneti prizori iz filma “HP and the Deathly Hallows 1”, ko se Harry, Ron in Hermiona teleportirajo, potem ko Jedci smrti napadejo poroko Billa in Fleur. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:London - Maribor

Zajtrk. Prosti čas do prevoza na letališče. Za ljubitelje muzejev predlagamo slavni British Museum, zgodovinski muzej, ki se nahaja v bližini našega hotela. Transfer na letališče. Polet proti Zagrebu ob 13.20.

Cena:

 • First minute: 595 EUR,
 • Redna cena: 620 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine,
 • vključen 1 kos oddane prtljage na osebo + 1 kos ročne prtljage (do 12 kg, dimenzije 55x40x23 cm),
 • prevozi z avtobusom letališče London Heathrow – hotel – letališče Heathrow London
 • vse oglede po programu,
 • namestitev v hotelu Royal National 3* v centru mesta na bazi 4x nočitev z angleškim zajtrkom v dvoposteljni sobi,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 270 EUR,
 • vstopnice za kraje in objekte, ki se obiskujejo, a niso navedeni v ceni aranžmaja,
 • fakultativni izleti,
 • doplačila fakultative (cene so okvirne, točne cene boste prejeli v končnem obvestilu):
 • Vožnja s panoramskim kolesom London Eye: cca 27 GBP/ 21 GBP otroci do 15 let,
 • Muzej voščenih lutk Madame Tussaud + 4D Marvel 4 + Zaslon: 29 GBP/ 25 GBP otroci do 15 let,
 • Tower of London: cca 27 GBP / 18 GBP otroci do 15 let,
 • Izlet z ladjico do Greenwicha z ogledi: cca 20 GBP.
 • Fakultativni izlet Warner Bros. Harry Potter Studio Tour (vključuje avtobusni prevoz in vstopnico z rezervacijo termina in spremstvom vodnika): 95 EUR (odrasli), 86 EUR (otroci 5-14), otroci do 5. leta plačajo samo prevoz 30 EUR na osebo – najava in plačilo ob rezervaciji aranžmaja, naknadno ne bo možno.
 • **Nacionalni muzeji so brezplačni (Britanski muzej, Narodna galerija, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum itd.).

Popusti:

 • Otrok do 15 let na dodatnem ležišču: 68 EUR,
 • možnost namestitve v družinskih sobah za 2 odrasla + 2 otroka do 14 let: popust 35 EUR na otroka.
Slike

Proceed Booking