059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje v Libanon

0
Cena
od939€
Cena
od939€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

689
5 dni, let
Datumi: 6.2., 20.3., 1.5., 26.6., 31.7., 18.9., 27.10.
Libanon
Šifra: AŽ46
Program

1. dan:Ljubljana - Bejrut

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava in polet, oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet v Bejrut s presedanjem. Nočni let.

2. dan:Bejrut

Pristanek in ureditev formalnosti vstopa. Prevoz v hotel, namestitev in predah. Po zajtrku pa pričetek ogledov prestolnice Libanona. Na panoramski vožnji bomo občudovali poslopje parlamenta, postali na trgu mučenikov, fotografirali mošejo Al Omari in katedralo, se naužili izkušnje pogajanj na suku ter obiskali zaliv Zaitunay. Očaral nas bo kamniti simbol, večni, nespremenjeni t.i. golobja skala. Vsaj en del Bejruta, ki se skozi vzpone in padce, blišč in uničenja ni spreminjal. Sledil bo še obisk nacionalnega muzeja, kjer bomo videli umetniške kreacije iz starodavnih časov, med drugim ostanke mozaikov, sarkofagov in mumij. Za konec pa bo na programu večerja v lokalni restavraciji, pravi greh bi bil ne izkusiti mamljivo dobre libanonske kuhinje. Nočitev.

3. dan:Dolina Bekaa in Baalbeck

Zajtrk. Odpeljali se bomo preko Libanonsnkih vrhov v slikovito dolino Bekaa. Spomnili se bomo tudi geografije, ko bomo v daljavi uzrli še gubanje Antilibanon. Antični center v bujni zeleni dolini med rekama Orontes in Leontes je magnet za obiskovalce že iz rimskih časov. čudoviti ostanki templjev, kolonad in stopnišč, trgi in palače… Po ogledu UNESCO-vega lepotca pa še v regijo Ksara, poznano po vinogradništvu, zato se bomo seveda pomudili tudi v vinski kleti in okušali lokalno žlahtno kapljico. Še izlet v Anjar, kjer bodo naše pozornosti deležne ruševine omajadskega mesta. Povratek nazaj v Bejrut. Nočitev.

4. dan:Jeita - Biblos - Harisa

Zajtrk. Razgiban dan bomo pričeli z odkrivanjem čudovitih kraških jam Jeita, tako zgornje kot spodnje dvorane in nebeško lepega mnoštva stalaktitov in stalagmitov. Sledil bo prevoz do vznožja svete vzpetine Harisa, kjer kraljuje svetišče device Marije, do katerega se bomo zapeljali z vzpenjačo. Ne samo svetišče, osupnile nas bodo tudi naravne lepote ob pogledu na sredozemsko obalo in mesto spodaj s čudovitimi plažami, zelenje in oh in sploh… Po spustu pa bo čas za obisk še ene UNESCO-ve zakladnice. Antični Biblos je eno najstarejših mest z neprekinjeno linijo poselitve. V njem pa najdemo vrhunce ustvarjanja Feničanov, Arabcev in Križarjev. Nazaj v Bejrut, nočitev.

5. dan:Bejrut - Ljubljana

Zgodnji prevoz na letališče ter polet Proti Ljubljani, oziroma okoliškem letališču ter avtobusni/kombi prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • 939 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • dvoposteljni sobi,
 • letališke pristojbnine,
 • letalski prevoz,
 • nočitev v hotelih 3*,
 • organizacija in slovenski vodja poti,
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji,
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika,
 • vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja,
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco.

Cena ne vključuje:

 • Dodatna hrana, pijača,
 • napitnine.

Doplačila:

Obvezna:

 • skupina 10-15 potnikov 125 EUR,
 • odhodi 30.1., 6.2., 1.5., 27.10. + 100 EUR.

Po želji:

enoposteljna soba 90 EUR.

Opombe:

 • Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi ob predvidenem številu potnikov 16. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. Rang manjše skupine je podvržen ustreznemu doplačilu, kot je navedeno pod obvezna doplačila. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 30 EUR po osebi.

Slike

Proceed Booking