059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje v Jordanijo in Izrael

0
Cena
od1,498€
Cena
od1,498€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

53
9 dni, let
Datumi: 16.3., 5.4., 1.5., 29.5., 4.6.
Jordanija & Izrael
Šifra: AZ14
Program

1. dan:Maribor - Istanbul

Odhod iz Maribora v jutranjih urah. Zbor potnikov na letališču Franja Tuđmana ob 18. uri pri informacijskem pultu na odhodnem terminalu, razdelitev potnih dokumentov in prijava na let Turkish Airlines proti Istanbulu ob 20. uri. Pristanek v Istanbulu ob 00:10.

** pod programom je točen vozni red letov za posamezen odhod

2. dan:Istanbul - Amman - Jerash - Amman

Nadaljevanje poleta Turkish Airlines proti Ammanu ob 02.20. Pristanek v Ammanu ob 04:20 po lokalnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih transfer do hotela 4* v Ammanu. Namestitev in nočitev. Zajtrk v hotelu in ogled mesta. Aman je glavno mesto Kraljevine Jordanije. V mestu živi nekaj več kot 4 milijone ljudi in ga imajo za najbolj liberalno mesto v arabskem svetu, pogosto pa mu dajejo tudi ime »Novi Bejrut«. Ogled mesta: Citadela s Herkulovim templjem, ki ponuja čudovit razgled na mesto, rimsko gledališče, ki se nahaja ob vznožju Citadele in Abdulahova mošeja, novi del mesta, arheološki muzej. Prosti čas za kosilo in nakup spominkov. Popoldne odhod v bližnje grško-rimsko mesto Jerash, ki je bilo neprekinjeno naseljeno že 6500 let. Staro rimsko mesto je bilo do pred približno 70 leti skrito pod puščavskim peskom. Po izkopavanjih je danes eno najbolje ohranjenih mest iz starega veka s Hadrijanovim slavolokom zmage, hipodromom, katedralo in 600 m dolgo ulico stebrov. Povratek v Aman v večernih urah. Večerja v hotelu. Nočitev.

3. dan:Amman - Madaba - Nebeška gora - Betanija - Petra

Zajtrk in odjava iz hotela. Odhod v svetopisemsko mesto Madaba, znano tudi kot »mesto mozaikov« in mesto znano po pravoslavni cerkvi sv. Jurja, v kateri je mozaični zemljevid Svete dežele iz predislamske dobe. Nadaljevanje poti proti gori Nebo, najsvetejšemu kraju v Jordaniji, za katerega je po izročilu Bog Mojzesu naročil, naj se povzpne na to goro in od tam zagleda obljubljeno deželo. Po verovanju je bil tu pokopan Mojzes, o pomembnosti tega kraja pa govori obisk papeža Janeza II. Na jasen dan ponuja gora Nebo čudovit razgled na Mrtvo morje, dolino reke Jordan in Jeruzalem. Nadaljevanje vožnje do Betanije – svetopisemskega kraja ob reki Jordan, kjer je po izročilu kraj Jezusovega krsta. Nadaljevanje vožnje do Petre. Nastanitev v hotelu in večerja. Nočitev.

4. dan:Petra - Aqaba

Zajtrk in odjava iz hotela. Obiščite fascinantno Petro, eno od novih 7 čudes sveta, nabatejsko mesto, vklesano v skale pred več kot 2000 leti na križišču poti svile in začimb med Kitajsko in Indijo ter Egiptom, Grčijo in Rimom. Petra imenujejo tudi mesto v kamnu, ki je zaradi barve peska, v katerega je vklesano, znano tudi kot “Rožnato mesto”. Konje boste jahali do začetka sika. Skozi sik se boste sprehodili do zakladnice, ki je zaslovela v filmu Indiana Jones in zadnji križarji, videli boste skalne grobnice in rimsko gledališče. Ta edinstven kraj je nedvomno najdragocenejši zaklad in največja turistična atrakcija Jordanije, danes je na seznamu Unescove kulturne dediščine in privablja popotnike iz vseh koncev sveta. Odhod v Aqabo, edino jordansko mesto, ki leži ob obali Rdečega morja. Namestitev v hotelu 4*. Nočitev.

5. dan:Aqaba - Puščava Wadi Rum - Safari z jeepi po puščavi - Aqaba

Zajtrk. Prosto dopoldne v Aqabi. Prosti čas za ogled čudovite mošeje in prosti čas za nakupovanje začimb in kozmetike na znameniti tržnici. Najde se tudi čas za kopanje v čudovitem Rdečem morju (odvisno od vremena). Predlagamo, da se odpravite na vožnjo po Rdečem morju okoli koralnega grebena. Odjavi iz hotela sledi odhod proti znameniti puščavski pokrajini Wadi Rum, prikazani v filmih Lawrencea Arabskega, ki jo obrobljajo impresivne rjave in rdeče gorske verige. Zaradi pokrajine jo pogosto imenujejo tudi »mesečeva dolina«. Sledi nepozaben puščavski jeep safari (vključen v ceno) cca 2 uri, z možnostjo jahanja kamel (z doplačilom). Zvečer sledi skupna večerja v beduinskem šotoru v sami puščavi Wadi Rum s tradicionalnimi specialitetami in pitjem čaja s pogledom na zvezdnato puščavsko nebo. Vrnitev v Aqabo. Nočitev.

6. dan:Aqaba - Mrtvo morje - Betlehem

Zajtrk in odjava iz hotela ter vožnja do meje z Izraelom. Vožnja ob obali Mrtvega morja mimo luksuznih letovišč. Mrtvo morje je najbolj nenavadno morje na svetu, jezero, ki že leta privablja na tisoče turistov z vsega sveta. O izjemnih lastnostih njene vode je pisal že Aristotel, egipčanska kraljica Kleopatra pa jo je prejela v dar od Marka Antonija. Z globino 416 m pod morsko gladino je najnižja točka na svetu. Koncentracija soli v vodi je najvišja na svetu, okoli 30 %, skoraj osemkrat večja od slanosti drugih morij in oceanov. Ravno zaradi slanosti vsi obiskovalci uživajo v lebdenju na gladini, saj se tu nemogoče potopiti! Nato se odpravimo na najnižjo točko Mrtvega morja, kjer je čudovita plaža, kjer boste imeli priložnost doživeti nepozabno izkušnjo kopanja v Mrtvem morju, torej lebdenja in nanašanja blata, ki je znano po svojih zdravilnih lastnostih in kozmetične lastnosti. Tu sta tudi restavracija in bar, kjer si lahko privoščite pijačo na najnižji točki na svetu. Nadaljevanje vožnje do Betlehema in ogled mesta: Bazilika Jezusovega rojstva, eden najsvetejših krajev za kristjane, ki naj bi bila zgrajena na mestu, kjer se je rodil Jezus. Bazilika Jezusovega rojstva je pod zaščito Unesca in je zaradi stalne nevarnosti in pogostih konfliktov med Izraelci in Palestinci uvrščena na seznam ogrožene svetovne dediščine. Bazilika je bila zgrajena nad votlino Jezusovega rojstva takoj po letu 325. Zanimiva je tudi omemba Betlehemske luči miru – simbola božiča v številnih domovih v več kot dvajsetih državah Evrope in Amerike. Ogledali si bomo tudi Cerkev na Pastirskih poljanah, kraj, kjer so po izročilu božji angeli pastirjem oznanili, da se je rodil Jezus – Izraelov kralj in Odrešenik sveta. Ob baziliki je cerkev svete Katarine, zgrajena nad votlinami, kjer je živel sv. Hieronim je prevedel tudi Sveto pismo v latinščino. Namestitev in večerja v hotelu. Nočitev.

7. dan:Betlehem - Jeruzalem - Betlehem

Zajtrk. Po zajtrku celodnevni ogled Jeruzalema. Odhod na Oljsko goro in prvi panoramski ogled starega in novega dela Jeruzalema. Pogled na Kupolo na skali in mošejo Al Aqsa. Ogled cerkve Pater Nostra ali cerkve Gospodove molitve. Znotraj kompleksa je na častnem mestu Gospodova molitev, napisana v približno stotih jezikih, tudi v hrvaškem jeziku. Možnost spusta z Oljske gore po isti poti, po kateri se je pred 2000 leti spuščal Jezus. Ogled vrta Getsemani, kraja, kamor je prišel Jezus s svojimi apostoli po zadnji večerji molit in kraja, kjer je bil aretiran. Vstop v staro mestno jedro, ogled znamenitosti armenske četrti. Naprej – Sionska vrata, dvorana zadnje večerje in bazilika Marijinega vstajenja. Obiskali bomo najbolj obiskan kraj v Jeruzalemu, baziliko svetega groba, kjer se nahajata Golgota in Kristusov grob. S tem se zaključi ogled krščanskega dela. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. dan:Betlehem - Tel Aviv

Zajtrk. Odjava iz hotela in nadaljevanje ogledov Jeruzalema. Nadaljujemo z ogledom judovske četrti – rimski Cardo, ob obnovljeni sinagogi Hurva in spust do Zahodnega zidu (Zid objokovanja) ob vznožju Tempeljskega hriba. Pogled na Kupolo na skali in mošejo Al Aqsa. Prevoz do muslimanske četrti in nadaljevanje ogledov. Sledimo postajam Via Dolorosa, ki se konča z baziliko Božjega groba. Odhod na pisano tržnico v Jeruzalemu, kjer boste imeli možnost nakupa lokalnih spominkov, pitja kave ali kosila. Sledi vožnja do mondenega Tel Aviva – Jaffe (vožnja traja nekaj manj kot 2 uri). Najprej si bomo ogledali stari del mesta – nekdanje glavno pristanišče Jeruzalema, danes polno galerij in umetnikov, ki živijo že več kot 5000 let. Nebotičniki, ki razdirajo oblake, razkošne vile v secesijskem slogu, več deset kilometrov dolga promenada ob plaži, vse to obdano z dobro hrano in 24-urno zabavo. Tudi v zimskih mesecih temperature redko padejo pod prijetnih 20 stopinj, številni bari, restavracije in klubi pa vsak dan privabijo na tisoče ljudi. Tržnica Sarona izstopa kot nekaj, kar si morate ogledati, ne glede na to, ali gre za vrhunske restavracije ali nakupovanje v nekaterih najbolj znanih trgovinah na svetu. Sprehodite se po coni za pešce Nahalat Benyamin s številnimi trgovinami, zlatarnami in kavarnami ter doživite edinstveno živahnost tega mesta. Tu je tudi neizogiben Šuk – tržnica Karmel – trebuh Tel Aviva. Stari del mesta Jaffa ponuja najlepši pogled na moderne zgradbe in promenado ob plaži. Čeprav geografsko sodi na Bližnji vzhod, Tel Aviv s svojim načinom življenja kaže, da je veliko bližje Zahodu. Prosti čas za sprehod, nakupe in večerjo. V poznih večernih urah prevoz na letališče.

9. dan:Tel Aviv - Istanbul - Maribor

Odhod letala Turkish Airlines proti Istanbulu ob 01.00. Pristanek v Istanbulu ob 04.15 uri po lokalnem času in nadaljevanje poleta Turkish Airlines proti Zagrebu ob 08.10 uri. Pristanek v Zagrebu ob 08:15 po lokalnem času. Konec programa.

Cena:

First minute:

 • 16.3.: 1590 EUR,
 • 5.4.:1604 EUR,
 • 1.5./29.5./4.6.: 1498 EUR.

Redna cena:

 • 16.3.: 1630 EUR,
 • 5.4.: 1644 EUR,
 • 1.5./29.5./4.6.: 1551 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz s Turkish Airlines na relaciji Zagreb-Istanbul-Aman in Tel Aviv-Istanbul-Zagreb v ekonomskem razredu,
 • namestitev v hotelu 4* v Ammanu na osnovi 1 polpenziona in 1 nočitve z zajtrkom,
 • namestitev v hotelu 4* v Petri na bazi 1 polpenziona (zajtrk + večerja),
 • nastanitev v hotelu 4* v Aqabi na bazi 1 polpenziona (zajtrk + večerja) in 1 nočitev z zajtrkom,
 • večerja v beduinskem kampu v puščavi Wadi Rum,
 • namestitev v hotelu 4* v Betlehemu na bazi 2 polpenziona (zajtrk + večerja),
 • vse oglede s kakovostnim turističnim avtobusom po programu (v avtobusu wi-fi, klima, 1 steklenica vode na osebo na dan),
 • vse vstopnice po programu,
 • jahanje v Petri (po njihovih navadah mora vsak potnik dati napitnino cca. 5 USD)
 • Jeep safari v puščavi Wadi Rum,
 • spremstvo hrvaško govorečega lokalnega vodnika v Jordaniji in Izraelu,
 • strokovno vodenje na celotnem potovanju,
 • Jordanski vizum,
 • organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 251 EUR,
 • osebni stroški, pijača in napitnine ter ostalo, kar ni navedeno v ceni
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžnaja.
 • -izstopna taksa v Jordaniji 15 USD,
 • osnovne napitnine cca 50 dolarjev (običajne in pričakovane napitnine voznikov, lokalnih vodnikov, nosačev – licu mesta),
 • po želji: jahanje kamele v puščavi Wadi Rum, cca 30 min: cca 25 USD.

Popusti:

 • otrok do 12. leta na dodatnem ležišču: 93 EUR,
 • odrasla oseba na pomožnem ležišču: 27 EUR.

Opombe:

 • v ceno je vkalkulirana letališka taksa v višini 304 EUR. V primeru zvišanja bo pred odhodom opravljen poračun.

Vrednost več:

 • namestitev v hotelih 4* ves čas potovanja,
 • vse večerje vključene,
 • vključene so vse vstopnice po programu,
 • vključeno jahanje v Petri,
 • vključena vožnja z džipi po puščavi Wadi Rum,
 • vključena bogata večerja v beduinskem kampu v puščavi,
 • vključen prevoz s sodobnimi avtobusi z wi-fi v avtobusu in steklenico vode na osebo in dan v avtobusu,
 • lokalno vodenje v hrvaškem jeziku.
Slike

Proceed Booking