059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje po Egiptu z letalom in ladjo z ogledom Memphisa in Sakare

0
Cena
od1,524€
Cena
od1,524€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

13
10 dni, let
Datumi: 13.3., 10.4.
Egipt
Šifra: AZ14
Program

1. dan:Maribor

Sestanek potnikov na zagrebškem letališču z vodjo potovanja 2 uri pred poletom. Odhod letala proti Istanbulu na letu Turkish Airlines ob 09:15. Po prihodu v Istanbul okoli 13.25 uri nadaljevanje v Kairo ob 19.05 uri. Po pristanku ob 20.30 uri mejne formalnosti in transfer do hotela 5*. Namestitev in nočitev.

2. dan:Kairo in piramide

Zajtrk. Vožnja do planote Giza, kjer stojijo 3 veličastne Keopsova, Kefrenova in Mikerinova piramida ter skrivnostna Sfinga. Te stavbe so zagotovo med najstarejšimi in najbolj znanimi stavbami na svetu, zgrajene v obdobju 2620 – 2500 pr. Sledi ogled Egiptovskega narodnega muzeja, ki hrani številne zaklade in artefakte bogate egipčanske kulture. Med drugim je tu vsebina grobnice faraona Tutankamona, najbolj sijajna pa je zagotovo njegova zlata maska. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan:Kairo - po želji Memphis in Sakara

Zajtrk. Po želji izlet v nekdanjo starodavno prestolnico Egipta – Memphis. S približno 30.000 pr. n. št. je bilo največje mesto na svetu od leta 2250 pr. Kr. do okoli leta 1400 pr. Kr. Njegov pomen upada po XVIII. dinastije dvigne mesto Tebe, današnji Luksor, in popolnoma izgubi svoj pomen v času helenizma in razcveta obalne prestolnice Aleksandrije. Polna je ostankov egiptovskih stavb in leta 1979 vpisana na Unescov seznam skupaj s pripadajočo starodavno nekropolo v Sakari in piramidami v Gizi. Najpomembnejši objekt v Sakari je zagotovo najstarejša egipčanska piramida – stopničasta piramida, posvečena faraonu Džoserju. Poleg tega je v Sakkari še 16 piramid različnih stopenj ohranjenosti. Vrnitev v Kairo. Večerja in nočitev.

4. dan:Koptski Kairo - Asuan

Zajtrk. odhod v Kopt, najstarejši del mesta, ki vključuje nekdanjo rimsko trdnjavo Babilon ter številne koptske cerkve in zgodovinske znamenitosti. Tam je cerkev Blažene Device Marije, znana tudi kot Viseča cerkev, ena najstarejših cerkva v Egiptu (izvira iz 3. stoletja). Nadaljevanje do Citadele, srednjeveške trdnjave v središču starega Kaira, s čudovitim razgledom na mesto, kjer se nahaja mošeja Muhameda Ali Paše ali Alabastrna mošeja, simbol Kaira s turškim stilom gradnje. Na koncu sledi obisk največjega bazarja v Afriki – bazarja Khan El Khalili, kjer lahko preizkusite svoje nakupovalne in barantaške spretnosti z lokalnimi trgovci. Prevoz do železniške postaje in vkrcanje na vlak za Asuan. Namestitev v dvoposteljnih kabinah in večerja.

5. dan:Asuan

Prihod v Asuan, zajtrk. Pojdi do nedokončanega obeliska. Asuan je bil vir najboljšega granita starega Egipta, ki so ga uporabljali za izdelavo kipov in okrasitev templjev, piramid in obeliskov. Velik nedokončan obelisk v severnih kamnolomih je zagotovil dragocen vpogled v nastanek teh spomenikov, čeprav celoten proces gradnje še vedno ni povsem jasen. Poleg napisa so dokončane tudi tri stranice jaška v dolžini skoraj 42 metrov. Dokončani obelisk bi tehtal 1168 ton in bil najtežji kos kamna, kar so jih Egipčani kdaj ustvarili. Sledi vkrcanje na ladjo 5*, nastanitev v kabinah in kosilo. Popoldan vožnja po Nilu s felukami, tradicionalnimi egipčanskimi jadrnicami, ter fakultativni izlet v bližnjo nubijsko vas ali tempelj Philae. Večerja in nočitev na ladji.

6. dan:Asuan - po želji Abu Simbel - Kom Ombo - Edfu

Pred zoro, z zajtrkom za s seboj, po želji avtobusni izlet v Abu Simbel in ogled monumentalnega templja Ramzesa II., največjega egiptovskega vladarja. Nazaj h kosilu. Za tiste, ki ostanejo, zajtrk in uživanje na ladji. Po kosilu ogled Asuanskega visokega jezu, primera gradnje v monumentalnem obsegu. Jez vsebuje 18-krat večjo količino materiala, ki je bil uporabljen v veliki Keopovi piramidi. Skalni jez čez Nil je bil dokončan leta 1970 in je visok 111 metrov. Sledi plovba proti Kom Ombo. Po prihodu ogled dvojnega templja, posvečenega bogu Sobeku s krokodiljo glavo in bogu Horusu s sokolovo glavo. Plovba proti Edfu. Večerja in nočitev na ladji.

7. dan:Edfu - Esna - Luxor

Po zajtrku ogled templja boga Horusa v Edfi, najbolje ohranjenega egipčanskega templja, zgrajenega v času Kleopatre, zadnje vladarice Egipta. Plovba čez rečno rampo (konstitucijo) v Esni do Luksorja (nekdanje Tebe, ki je bila nekoč prestolnica starega Egipta) s kosilom na krovu. Prihod v Luksor v večernih urah. Ogled bližnjega luksorskega templja, ki ga s Karnakom povezuje aleja sfing. Večerja in nočitev.

8. dan:Luxor - dolina kraljev

Zajtrk. Izkrcanje z ladje in ogled bližnje Doline kraljev na zahodnem bregu Nila. Tam se nahajajo grobnice 63 egipčanskih faraonov, med njimi pa je tudi grobnica faraona Tutankamona, edina, ki ni bila oropana in polna zakladov, s katerimi so faraona pospremili v onostranstvo. V nadaljevanju programa ogled terasastega templja kraljice Hačepsut in Memnonovega kolosa, ki je stal ob vhodu v nekoč monumentalni tempelj Amenofisa III. Povratek v Luksor, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

9. dan:Luxor - Karnak - Hurgada

Zajtrk. Sledi ogled čudovitega tempeljskega kompleksa v Karnaku na vzhodnem bregu Nila, verskega središča starega Egipta, s templji, posvečenimi egipčanskim bogovom, med katerimi je največji 355 m dolg Amonov tempelj. ogledi in krajši prosti čas, sledi avtobusna vožnja do Hurgade, znanega letovišča na obali Rdečega morja. . Po prihodu nastanitev v hotelu in večerja. Okoli 01:00 transfer na letališče. Po opravljenih formalnostih povratni let proti Istanbulu ob 03.45.

10. dan:Istanbul - Maribor

Prihod v Istanbul ob 07.45. Zaradi daljšega transferja v Istanbulu bo organiziran za tiste, ki si želijo ogleda Istanbula, z doplačilom (podrobnosti kasneje). Nadaljevanje v Zagreb z letom ob 19.00 uri s prihodom ob 19.10 uri po lokalnem času.

Cena:

 • First minute: 13.3., 10.04.: 1524 EUR,
 • Redna cena: 13.3., 10.04.: 1564 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Hurgada-Istanbul-Zagreb (vključen 1 kos prtljage max 30kg),
 • lokalno vodenje v angleškem jeziku,
 • 1 nočitev z zajtrkom in 2 polpenziona v htl 5* v Kairu,
 • 3 polni penzioni na krovu 5* ladje na plovbi Asuan-Luksor,
 • 1 polpenzion v dvoposteljnih kabinah med nočno vožnjo z vlakom,
 • 1 polpenzion v htl 5* v Luksorju,
 • 1 večerja in nastanitev v htl 5* sobah do povratnega transferja v Hurgado,
 • vsi prevozi po program s sodobnim klimatiziranim avtobusom,
 • ogledi in vstopnice po programu,
 • lokalno vodenje v angleškem jeziku,
 • strokovno vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 357 EUR,
 • obvezna doplačila na licu mesta – za napitnine 50 USD in za stroške oz. Egiptovski vstopni vizum 25 USD, ki se pridobi na egiptovskem letališču (potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev od datuma vstopa v Egipt in imeti 2 prazni strani za vizum),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.
 • Opcijska ponudba v Kairu (obvezna rezervacija v agenciji, plačilo na licu mesta – min. 10 potnikov): Memphis in Sakara 50 EUR.
 • Opcijska ponudba v Asuanu (obvezna rezervacija v agenciji, plačilo na licu mesta – min. 10 potnikov): tempelj Philae 35 EUR; Nubijska vas 35 EUR; Abu Simbel z avtobusom 120 EUR.

Opombe:

 • vrednost več: odličen vodnik, hoteli in ladja 5*, vstopnice vključene v ceno,
 • vkalkulirana je letališka taksa 304 EUR. V primeru zvišanja bo pred odhodom opravljen poračun.
 • Cena aranžmaja velja za minimalno 20 potnikov!
Slike

Proceed Booking