059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje na Portugalsko in v Galicijo

0
Cena
od953€
Cena
od953€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

6
8 dni, let
Datumi: 8.4., 13.5., 17.6.
Portugalska
Šifra: AZ14
Program

1. dan:Maribor - Lizbona - Obidos - Coimbra

Odhod iz Maribora v jutranjih urah. Zbor na Zagrebškem letališču ob 11.00 uri .Polet portugalske družbe TAP proti Lizboni ob 13.10. Po prihodu okoli 15.50 ure se bomo odpravili proti Obidosu, slikovitemu mestecu, znanemu po monumentalni trdnjavi, ki je zaradi svoje strateške lege že od nekdaj predmet zanimanja portugalskih kraljev. Obidos je znan po lokalni specialiteti “ginga” (ingver) – likerju, ki se pije iz čokoladnih skodelic, ki jih po pitju pojemo. Nadaljevanje vožnje do Coimbre, starega mesta z eno prvih univerz v Evropi, ustanovljeno leta 1290. Nastanitev v hotelu, nočitev.

2. dan:Coimbra - Porto - Guimaraes

Zajtrk. Ogled »Mesta študentov«: samostan Santa Cruz, romanska katedrala, univerza,… Nadaljevanje poti v Porto. Po prihodu ogled mesta, katerega četrt Ribeira je bila ustanovljena leta 1996 razglašen za del Unescove svetovne dediščine: Trg svobode z mestno hišo, Casa da Musica, cerkev sv. Franje, železniška postaja Sao Bento, katedrala, trg Ribeira ob bregu reke Douro s stavbo borze in pogledom na most Dom Luis,… Krajši prosti čas, z možnostjo degustacije znamenitega porta – vina v eni od znanih vinskih kleti. Zvečer sledi krajša vožnja do bližnjega Guimaraesa. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan:Guimaraes - Braga - Santiago de Compostela

Zajtrk. Ogled starodavnega kamnitega mesta, kjer je bila ustanovljena portugalska kraljevina. Tam se je rodil dom Alfonso Henriques, ki se je po zmagi nad Mavri leta 1139 razglasil za portugalskega kralja. Ogled dobro ohranjenih srednjeveških zgradb mesta, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine: staro granitno obzidje, romanska trdnjava, palača Braganza, nato trg Oliviera, trg Toural, cerkev Marije Tolažbe, … Nadaljevanje krajše vožnje proti Bragi, glavnemu mestu istoimenske regije. Braga se ponaša z dva tisoč let dolgo zgodovino in imenom »portugalski Rim« – v mestu je druga ob drugi nanizanih več kot 20 cerkva, med njimi izvirna romanska katedrala, mesto pa velja za duhovno središče rojstva portugalskega kraljestva in univerzitetno središče z globokimi krščanskimi koreninami. Krajši ogled mesta: Se, nadškofovska palača, rua do Souto, Arco da Puorta Nova, … V nadaljevanju vožnja proti severu, proti meji s Španijo in regijo Galicija. Prihod v Santiago de Compostela, ki je ena najbolj znanih krščanskih romarskih destinacij na svetu in je za Jeruzalemom in Rimom tretje najpomembnejše svetovno središče krščanstva. Srednjeveška pot sv. Jakova od francosko-španske meje do Santiaga de Compostela, pod Unescovo zaščito, močno prispevala k ohranitvi krščanstva v srednjem veku. Tudi slavni pisatelj Paul Coelho je našel navdih za pisanje v tem čudovitem mestu. Sprehod po slikovitih ulicah proti katedrali sv. Jakov: Plaza Obradoiro, palača Raxoi, Hostal de los Reyes Catolicos, College San Jeronimo. Glavni trg obvladuje baročno pročelje z 2 impresivnima stolpoma, ogled katedrale skozi Portico de la Gloria iz 12. stoletja, srebrno kripto sv. Jakoba, kip svetnika,… Poleg številnih palač in cerkva se Santiago ponaša tudi s 500 let staro univerzo, ustanovljeno leta 1495 po listini papeža Julija II., kar daje mestu posebno živahnost. Nastanitev v hotelu, nočitev.

4. dan:Fakultativni izlet Fister - Muxia - La Coruna

Zajtrk. Prost dan za raziskovanje središča Santiaga in poskus odlične galicijske gastronomije, kot so Pulpo a la gallega (kuhana hobotnica), Tarta de Santiago ali Tarta Compostelan, vse skupaj pa zaokrožite z odličnim galicijskim vinom Ribeiro. Proti doplačilu je možen fakultativni izlet, ki se začne z odhodom na Finis Terra – »konec sveta«, kjer romarji na poti v Santiago de Compostela dosežejo ocean. Krajši počitek pri svetilniku, najpomembnejšem na »Obali smrti«, ki ga razsvetljuje, da lahko ladje varno vplujejo v pristanišče. Sledi vožnja do mesta Muxia, kjer se na čudoviti lokaciji nahaja svetišče Nosa Senora da Barca. Po legendi se je Madonna prikazala apostolu sv. do Jakoba. Nadaljevanje ekskurzije v mesto La Coruna, ki leži ob Atlantskem oceanu. Mesto dominira Herkulov svetilnik, ki deluje že več kot 2000 let. Sprehod po srednjeveškem središču, po trgu Maria Pita, po promenadi ob morju,… Popoldanski povratek v Santiago de Compostela. Nočitev.

5. dan:Santiago de Compostel - Vigo - Aveiro

Zajtrk. Odhod iz Santiaga in vožnja do mesta Vigo, bogatega s keltsko in rimsko zgodovino. Nahaja se cca 80 km od Santiaga, na vhodu v Ria de Vigo, dolino obdano z morjem, s čudovitimi plažami. Sprehod po zgodovinskem središču, s katedralo Santa Maria. Nadaljevanje proti Portugalski, vse do Aveira, znanega tudi kot portugalske Benetke, slikovitega mesta na obali oceana, znanega po svojih »gondolah«, barcos moliceiro. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

6. dan:Aveiro - Fatima - Batalha - Lizbona

Zajtrk. Odhod v Fatimo, ki je poleg Lurda najbolj znano marijansko svetišče v Evropi. Na tem mestu se je leta 1917 otrokom prikazala Devica Marija. Po prihodu ogled svetišč: bazilika, promenada s kapelo prikazovanj, … Krajši prosti čas. Sledi vožnja do Batalhe in ogled svojevrstnega, nikoli dokončanega gotskega samostana in cerkve Santa Maria da Vitoria, ki je del Unescove svetovne dediščine. Nadaljevanje vožnje proti Lizboni. Po prihodu ogled z avtobusom v spremstvu vodnika: najprej obisk znamenitega Belemskega stolpa, spomenika odkritij ter bližnje cerkve in samostana sv. Jeronima z ogledom, od koder so včasih plule ladje po svetovnih morjih in kjer je bil pokopan Vasco da Gama. Panoramski ogled mostu 25. aprila (podoben mostu Golden Gate v San Franciscu) in spomenika Kristusa Kralja (po vzoru tistega v Riu de Janeiru), nato pa vožnja čez trg Marquesa de Pombala, Avenida Liberdade – ena najbolj znanih avenij v Evropi zgrajenih po vzoru Elizejskih poljan, tržnic Restauradores, Rossio in Comercio,… Namestitev v hotelu, prosto in nočitev.

7. dan:Lizbona

Zajtrk. Sledi vrnitev z javnim prevozom v center mesta in sprehod skozi četrt Alfama (del mesta, ki se je ohranil po katastrofalnem potresu leta 1755) s pogledom na katedralo iz 12. stoletja, nato Okraji Chiado in Bairro Alto s številnimi restavracijami, kavarnami, umetniškimi trgovinami,… Preostanek dneva prosto, predlagamo pa obisk predela mesta, imenovanega Park narodov, kjer je potekala EXPO leta 1998, danes pa so tam Oceanarij, športna dvorana, igralnica, nakupovalni center, pogled na najdaljši most v Evropi Vasco da Gamma. Zvečer fakultativni izlet v restavracijo na večerjo s Fadom v četrti Bairro Alto. Nočitev.

8. dan:Lizbona - Maribor

Zgodnja odjava. Zajtrk za na pot. Transfer na letališče okoli 06:00. Polet proti Zagrebu portugalske družbe TAP ob 08:05 s prihodom okoli 12:25.

Cena:

First minute:

 • 08.4.: 980 EUR
 • 13.5.: 953 EUR
 • 17.6.: 1086 EUR

Redna cena:

 • 8.4.: 1020 EUR
 • 13.5.: 993 EUR
 • 17.6.: 1126 EUR

Cena vključuje:

 • letalski polet in letališke pristojbine,
 • namestitev z zajtrkom v hotelih 3* ,
 • zunanje oglede po programu,
 • avtobusne prevoze po programu
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 8.4.: 211 EUR, 13.5.: 198 EUR, 17.6.: 264 EUR
  turistična taksa v Lizboni 2 EUR na osebo/dan – obvezno plačilo v hotelu,
 • vse vstopnice za kulturne in zgodovinske spomenike,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

 • v ceno je vračunana letališka taksa 158 EUR. V primeru povišanja bo potrebno doplačilo pred odhodom.
 • Cena je izračunana na minimalno število potnikov: 20.
Slike

Proceed Booking