059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje na čarobni jug Italije z letalom

0
Cena
od690€
Cena
od690€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

8
5 dni, let
Datumi: 26.5., 18.10.
Italija
Šifra: AZ14
Program

1. dan:Maribor - Rim - Sorrento

Odhod iz Maribora v jutranjih urah. Zbor potnikov na zagrebškem letališču Franjo Tuđman ob 12.30 uri. Odhod letala Croatia Airlines proti Rimu ob 14.35 uri, s postankom v Splitu ob 15.25 uri. Vkrcanje potnikov v Splitu in nadaljevanje potovanja ob 15.55, pristanek v Rimu ob 17.05. Po prihodu po mejnih formalnostih sledi avtobusni prevoz do hotela v okolici Sorrenta. Namestitev v hotelu. Orientacijski sprehod po Sorrentu – mestu sonca in čudovite pokrajine. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:Celodnevni izlet - Amalfijska obala (opcijski izlet)

Zajtrk. Odhod na izlet na Amalfijsko obalo, ki zaradi svoje čudovite pokrajine velja za eno najbolj spektakularnih v Evropi. Že sama vožnja ob obali je dih jemajoča, vtis pa dopolnjujejo čarobna mesteca ob obali. Najprej naredimo foto pavzo nad slikovitim Positanom – ribiško vasico pisanih hiš, ki ležijo na pečini. Že ob prvem odmoru lahko poskusite lokalni sadni sok (limonin in pomarančni). Sledi vožnja do mesta Amalfi, ki je zaradi svoje izjemne lepote pod Unescovo zaščito. Sprehod do katedrale sv. Andrija z markantnim stopniščem in okrasno fasado. Prosti čas za popoldanski oddih ob espressu ali morda limoncellu. Nadaljevanje vožnje do Ravella, kjer si bomo ogledali katedralo z bronastimi vrati z opisi svetopisemskih prizorov in vilo Rufolo, v katere vrtovih je Wagner komponiral Parsifala. Prosti čas za Aperol. Vrnitev v Sorrento v popoldanskih urah. Prosti čas. Individualni povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:Celodnevni izlet Pompeji - Neapelj (izbira)

Zajtrk. Odhod z avtobusom do arheološkega najdišča Pompeji, najbolj znanega in najbolje ohranjenega iz časa starega Rima. Mesto je popolnoma uničil močan izbruh Vezuva leta 79 našega štetja in je ostal ohranjen pod debelimi plastmi pepela (4-5 m) in po naključju odkrit več stoletij kasneje. Ogled v spremstvu lokalnega vodnika, sprehod po trgih in ulicah, mimo ostankov veličastnih vil, term in foruma enega najpomembnejših mest rimskega imperija. Vožnja do Neaplja. Voden ogled zgodovinskega središča mesta: Kraljeva palača, Castel Nuovo, Galerija Umberta I., Teatro di San Carlo… Po ogledih prosto v mestu. Neapelj je bogat s številnimi restavracijami, kjer obiskovalci lahko uživajo v jedeh in sladicah lokalne italijanske kuhinje. Povratek v Sorrento v večernih urah. Nočitev.

4. dan:Celodnevni izlet Capri (izbira)

Zajtrk. Priporočamo fakultativni izlet v rajski Capri: vožnja s hidrogliserjem do otoka Capri, priljubljene destinacije mednarodnega jet seta. Capri je znan po bujni sredozemski vegetaciji in očarljivi pokrajini. Po prihodu v pristanišče Grande Marina vožnja z minibusom do Anacaprija, kjer predlagamo ogled vile San Michele, s številnimi starodavnimi artefakti in čudovitim vrtom ali vožnja z žičnico do razgledne točke Monte Solaro z edinstvenim razgledom na otok in Neapeljski zaliv. Nadaljevanje vožnje in ogled mesta Capri, ki se nahaja 142m nad morjem; Piazzetta obdana s srednjeveškimi hišami in ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp… Prosti čas za kosilo v eni od tipičnih tavern in uživanje v lepotah čarobnega Caprija. Povratek z ladjo v Sorrento. Prosti čas v Sorrentu – mestu z mediteranskim duhom, polnim rož in sadja. Zaščitni znak Sorrenta je limona, iz katere izdelujejo tradicionalni liker limoncello. Sprehod skozi mesto in odhod na degustacijo limoncella. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:Sorrento - Vezuv - Rim - Maribor

Zajtrk in odjava iz hotela. Nadaljevanje vožnje do Vezuva, enega najbolj znanih delujočih vulkanov. Ob prihodu (doplačilo vstopnine) sledi 20 min hoje do kraterja vulkana, ki se nahaja na 1200 m nadmorske višine. Zadnji močan izbruh vulkana je bil leta 1944 in od takrat miruje. Ob lepem vremenu je z vrha vulkana čudovit razgled na Neapeljski zaliv. Nadaljevanje poti do rimskega letališča. Prijava na let ob 18. uri s postankom v Splitu ob 19.15. Odhod proti Zagrebu ob 19.50 in pristanek v Zagrebu ob 20.40.

Cena:

 • Ultra first minute: 26.5. in 18.10.: 690 EUR,
 • First minute: 26.5. in 18.10.: 730 EUR,
 • Redna cena: 26.5. in 18.10.: 753 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine,
 • en kos prijavljene prtljage do 23 kg in en kos ročne prtljage,
 • avtobusni prevozi po programu v Italiji,
 • 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Sorrentu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 195 EUR,
 • turistična taksa v hotelu: cca 2 EUR/dan,
 • vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike in muzeje,
 • vozovnice za javni prevoz,
 • doplačila za izlete in prehrano, ki ni po programu,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10 % od vrednosti aranžmaja.

Popusti:

 • otrok na pomožnem ležišču: 40 EUR,
 • odrasla oseba na pomožnem ležišču: 15 EUR.

Opombe:

Fakultativni izleti:

 • Celodnevni izlet na otok Capri: 80 EUR.
 • Cena vključuje avtobusni prevoz hotel-Sorrento-pristanišče, hidrogliser na relaciji Sorrento-Capri-Sorrento, minibus po otoku, ogled Caprija v spremstvu vodnika (najmanj 15 prijavljenih potnikov).
 • Celodnevni izlet na obalo Amalfi: 60 EUR.
 • Cena vključuje foto postanek Positano, ogled mest Amalfi in Ravello (najmanj 15 prijavljenih potnikov).
 • Celodnevni izlet v Pompeje in Neapelj: 60 EUR.
 • Cena vključuje avtobusni prevoz, strokovno vodenje po Pompejih, vstopnico za Pompeje, ogled Neaplja (najmanj 15 prijavljenih potnikov).
 • Izlet na Vezuv: 20 EUR.
 • Cena vključuje vstopnico, stroške rezervacije in parkiranja). V primeru slabega vremena, če  izlet na Vezuv ne bo mogoč se alternativno obišče Caserta.

Informativne cene vstopnic:

 • žičnica na razgledno točko Monte Solaro na Capriju: 11 EUR,
 • Vila San Michele: 7 EUR.
Slike

Proceed Booking