059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje Kuba

0
Cena
od2,290€
Cena
od2,290€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

26
10 dni, let
Datumi: 19.01.2024, 25.02.2024., 31.05.2024.
Kuba
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul

Zbor potnikov na letališču Franjo Tuđman Zagreb dve uri pred odhodom letala. Prijava na let in vzlet v Istanbul.

2. dan:Istanbul - Havana - Varadero

Nadaljevanje potovanja proti Havani. Prihod v Havano predviden, prevoz do hotela 4* v Varaderu. Bivanje v hotelu na bazi storitve all inclusive. Nočitev.

3. dan:Varadero - falultativni izlet v Cayo Blanco

Zajtrk. Prost dan za uživanje na čudoviti peščeni plaži, kopanje, sončenje in sprostitev. Predlagamo, da se odpravite na izlet s katamaranom na Cayo Blanco, ki vključuje snorklanje in druženje z delfini (vključeno kosilo na izletu). Bivanje v hotelu na bazi storitve all inclusive. Nočitev.

4. dan:Varadero - Cienfuegos - Trinidad

Zajtrk. Odjava iz hotela in odhod v Cienfuegos, eno glavnih kubanskih pristanišč. Zaradi lepote zgodovinskega središča Cienfuegos imenujejo tudi “biser juga”. Pogled na park Jose Marti, ki se nahaja na osrednjem trgu. Trg obdajajo stavbe, ki predstavljajo najlepše primere mestne arhitekture 19. in 20. stoletja. Gledališče Tomas Terry, Palacio Ferrer in Palacio de Valle. Palača Valley je bila zgrajena v neogotskem slogu. Kosilo (VKLJUČENO V CENO). Nadaljevanje poti proti Trinidadu. Ob prihodu prijava v hotel v Trinidadu, nastanitev v hotelu po sistemu all inclusive. Nočitev.

5. dan:Trinidad

Po zajtrku ogled Trinidada, najbolje ohranjenega in najbolj fotogeničnega kolonialnega mesta na Kubi, do konca 19. stoletja znanega središča proizvodnje sladkorja. Odhod v muzej, ki prikazuje način življenja in kolonialno arhitekturo ter v La Canchanar, staro hišo iz 18. stoletja, kjer boste poskusili edinstven trinidadski rumov koktajl iz soka sladkornega trsa. Odhod do plantaže sladkorja in odhod do stolpa Manaca Iznaga, ki spada pod Unescov seznam svetovne dediščine. Kosilo v lokalni restavraciji (VKLJUČENO V CENO). Povratek v hotel. Bivanje temelji na storitvi all inclusive. Nočitev.

6. dan:Trinidad - Santa Clara - Havana

Po zajtrku odhod iz Trinidada proti Santa Clari. To mesto je povezano s Che Guevaro, ki je zaslužen za zmago v bitki pri Santa Clari leta 1958, zadnji bitki kubanske revolucije. Obisk njegovega mavzoleja in vlaka, ki je bil napaden v odločilnih trenutkih kubanske revolucije. Sledi kosilo v lokalni restavraciji (VKLJUČENO V CENO). Po kosilu se bomo odpravili proti Havani. Namestitev v hotelu 4*, nočitev.

7. dan:Havana

Po zajtrku odhod na voden ogled mesta Havana. Ogled muzeja RUM. Ogled sodobnega dela mesta, ki vključuje Univerzo v Havani, pokopališče, Trg revolucije, hotel National, kjer so se pogosto zadrževali umetniki, igralci, športniki in pisatelji, kot so Frank Sinatra, Ava Gardner, John Wayne, Marlon Brando in drugi, znana promenada Malecόn.. Postanek v kolonialnem delu mesta in ogled vseh pomembnejših znamenitosti: sedež vlade El Capitolio, narodno gledališče, Narodni muzej El Prado, nekdanja predsedniška palača, Parque central. Ogled nadaljujemo peš po zgodovinskem in kolonialnem delu stare Havane, ki je pod zaščito Unesca. Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos do hotela, kjer je pisatelj Ernest Hemingway živel 7 let v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Kosilo v lokalni restavraciji (VKLJUČENO V CENO). Po želji je možno doplačilo za panoramsko vožnjo skozi mesto s oldtimerji (1 ura). Povratek v hotel, nočitev.

8. dan:Havana - Vinales

Po zajtrku v hotelu odhod v dolino Vinales v zahodnem delu države, kjer se nahajajo najboljše plantaže tobaka na svetu. Postanek na razgledni točki Los Jamines s čudovitim pogledom na edinstveno slikovito pokrajino doline. Odhod do prazgodovinske freske na skali, kjer lahko poskusite najboljšo Pina Colado. Nadaljevanje vožnje z avtobusom do La Cueva del Indio, od koder se začne nepozaben izlet z ladjico po reki skozi gore. Odhod na Benitovo farmo cigar, kjer si lahko ogledate plantažo in postopek izdelave cigar. Kosilo v lokalni restavraciji (VKLJUČENO V CENO). Vrnitev v Havano. Nočitev.

9. dan:Havana - Istanbul

Pred odhodom prejmemo breakfast box. Odjava iz hotela in odhod na letališče v Havani. Prijava na let in odhod letala proti Istanbulu.

10. dan:Istanbul - Zagreb

Pristanek v Istanbulu, nadaljevanje leta proti Zagrebu.

Cena:

 • 2290 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz,
 • letališke takse (takse se obračunajo na dan izpisa kart in se lahko spremenijo),
 • tri nočitve v Havani na bazi nočitve z zajtrkom v hotelu 4*,
 • 2 nočitvi v Trinidadu po sistemu all inclusive v hotelu 4*,
 • 2 nočitvi v Varaderu po sistemu all inclusive v hotelu 4*,
 • 1 x kosilo po ogledih Havane,
 • 1 x kosilo na izletu v Vinales,
 • 1 x kosilo v Cienfuegosu,
 • 1 x kosilo na ogledu Trinidada,
 • 1 x kosilo v Santa Clari,
 • vsi ogledi po programu,
 • povratni prevoz od letališča do hotela,
 • vodnik, lokalni vodnik po Kubi v angleškem jeziku.

Cena ne vključuje:

 • dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, zdravstveno zavarovanje, vizum, storitve po vaših naročilih, napitnine.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 390 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • Kubanki vizum: 60 EUR (obvezno doplačilo, potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev od datuma odhoda).

Izleti:

 • PANORAMSKA VOŽNJA S OLDTIMERJEM PO HAVANI: 25 EUR/1 uro, cena na osebo, največ 4 osebe v avtu),
 • IZLET S KATAMARANOM – CAYO BLANCO V VARADERU: 120 EUR/osebo.

*Izleti so prijavljeni in naročeni vnaprej v agenciji, sprejem ponudbe je zavezujoč. Plačilo izleta se izvrši na licu mesta vodniku v EUR.

Opombe:

Slovenski državljani za vstop na Kubo potrebujemo vizum (turistično kartico), ki vam jo lahko uredimo v agenciji in ni vključena v ceno aranžmaja, lahko pa si jo uredite sami.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Kubo obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Republike Kube na Dunaju.

Slike

Proceed Booking