059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje Eswatini in Južna Afrika

0
Cena
od2,290€
Cena
od2,290€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

21
12 dni, let
Datumi: 21.7., 27.10.
Južna Afrika
Šifra: AŽ46
Program

1. dan:Ljubljana - Cape Town

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališča in polet s presedanji proti Cape Townu. Obrok na letalu.

2. dan:Cape Town

Po pristanku pričetek ogledov enega najlepših mest sveta, katerega idiličnost zagotavlja Hudičev vrh, Levji vršac in Signal hill, med njimi pa dominira Mizasta gora. Na orientacijski vožni bomo spoznali znamenite četrti: Bo Kaap, stari Kaapstad, kjer so bili nastanjeni vojaki, kasneje osvobojeni sužnji, danes pa je to muslimanska-mlajska četrt in je hkrati ena najbolj slikovitih podob Cape Towna, nato nas bo očarala utrdba Dobrega upanja in vrtovi Company Gardens, poslopje parlamenta, zaradi katerega je Cape Town ena od treh prestolnic Južne Afrike. Postali bomo še za ogled mestnega muzeja ter na slovitem Waterfrontu V/A, kjer bomo obiskali trg štirih Nobelovcev in upajoč naredili dober posnetek tega obmorskega mesta z Mizasto goro v zaledju. Večerja bo naš prvi stik z izjemno okusno južnoafriško kulinariko. Nočitev.

3. dan:Cape Town

Zajtrk. Danes se bomo odpravili po sledeh velikih pomorščakov. Mimo slikovitih plaž Clifton in zaliva Hout bay preko Chapmanovega prelaza odpravili v nacionalni park Cape Point. Obeležili bomo spomenika dveh pomorščakov, in sicer Diaza, ki je prvi osvojil Cape ter Da Game, kateri ga je prvi uspešno obplul. Naš cilj parka bosta koordinatno središče Rta dobrega upanja kot najbolj jugozahodna točka Južne Afrike ter svetilnik Cape Point parka s katerega se odpira neponovljiv pogled na Atlantik in njegove divje in skrivnostne vode. Nato se bomo počasi vrnili proti mestu in postali še za ogled kolonije pingvinov v območju Boulders ter se sprehodili skozi znameniti Kirstenbosch botanični park. Da bo dan popoln se bomo v vinski kleti seznanili z bogato ponudbo južnoafriških vin, katera bomo tudi poskusili. Večerja in nočitev.

4. dan:Cape Town - Durban

Po zajtrku se bomo odpravili do Mizaste gore. V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale (ob doplačilu cca 20€) se bomo povzpeli na vrh 1086 m visoke gore z gondolo. Po ogledu prevoz na letališče in polet v Durban, središče province Kwa-Zulu Natal. Po pristanku si bomo panoramsko ogledali nekaj najzanimivejših točk mesta med katerimi izstopajo odlični štadion iz časa nogometnega svetovnega prvenstva 2010, idilično plažo in kazino na Zlati milji, Indijski bazar, spominsko avenijo Vascu, kateri je tu tudi pristal na božični dan, zato tudi ime province Natal ne preseneča. Za zaključek pa bomo obiskali tudi mestni muzej Phansi. Namestitev, večerja in nočitev.

5. dan:Durban - Eshowe

Zajtrku bo sledila vožnja v notrenjost, ko bomo odkrivali značilne plemenske afriške vasi – kraal. Okrogle fasade in s slamo krita poslopja so naravnost čudovita. Naš cilj bo okolica Esoweja, kjer se nahaja kulturno središče plemena Zulu. Popoldan se bomo tako seznanili z njihovim načinom življenja in predstavil se nam bo tudi njihov sangoma. Spoznali bomo tudi kako se prideluje lokalno pivo, pogumni pa ga boste tudi poskusili in nato tekmovali v metanju sulic. Večerja in nočitev.

6. dan:Eshowe - Hluhluwe

Zajtrk. Usmerjeni proti Eswatiniju se bomo ustavili še v Hluhluwe parku, kjer se nahaja posebno veliko nosorogov, med drugim tudi izjemno redki in ogroženi črni nosorog. Z malo sreče jih bomo spoznali v njihovem naravnem okolju. Po popoldanskem safariju še večerja in nočitev v lodžu.

7. dan:Hluhluwe - Svaziland

Zajtrku bo sledilo prečkanje meje in vstopili bomo v Eswatini. Kraljevine od 1968 je bila nekdaj angleški protektorat, in to jo je rešilo pred uvedbo režima apartheid, kateri je zaznamoval temačno in žalostno obdobje južnoafriške zgodovine. Malce manjši kot Slovenija je prav tako slikovit in raznovrsten. Tudi tukaj se bomo naužili safari izkušnje, saj bomo v popoldanskem času odkrivali bogastvo parka Milwane. Kudu, nyala, impale, nosorogi, definitivno hipo, da ne pozabimo na rajsko deželo ptic… Večerja in nočitev v lodžu.

8. dan:Eswatini - Hazyview

Po zajtrku se bomo zapeljali skozi kraljevo dolino in v hribovja vpeto prestolnico Mbabane. Ustavili se bomo tudi v tovarni stekla ter sveč, ki sta vsekakor najbolj prepoznavna izvozna artikla Eswatinija. Preden zapustimo to privlačno državico pa si bomo ogledali še značilno predstavo plemena Matsamo. Usmerjeni proti Hazyviewu ob Kruger nacionalnem parku se bomo zapeljali tudi mimo Nelspruita kjer domuje pompozni štadion iz leta 2010. Največje mesto province Mpumalanga pa ni njeno glavno mesto, ta čast pripada Pietermaritzburgu s komaj 40000 prebivalci! Nočitev na obrobju Krugerja. Večerja v lodžu.

9. dan:Hazyview / Kruger

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni safari v NP Kruger. Največji afriški park je dom BIG 5 zasedbe, kot popularno imenujejo peterico: bivol, nosorog, povodni konj – hipo, lev, leopard. To je hkrati najboljši park, da veličastno peterico tudi srečamo. No pa držimo pesti. Večerja in nočitev.

10. dan:Kruger - Johannesburg

Po zajtrku se bomo usmerili preko robnega gorovja Drakensberg v območje svetovno znanega kanjona reke Blyde, ki nas bo s svojimi pestrimi pejsaži navduševal pretežni del dneva. Panoramska pot nas bo gostila s točkami kot so Gods window, The Pinnacle, Bourkes Luck Potholes, in seveda kanjon sam s tremi rondavami. Nato se bomo preko higvelda zapeljali proti Johannesburgu, Joziju ali JoBurghu, kot ekonomsko središče države imenujejo. Ob prihodu v hotel sledi večerja in nočitev.

11. dan:Johannesburg - Evropa ali Viktorijini Slapovi

Zajtrku sledi panoramski ogled mestnega središča s slovito univerzo Wits, poslopji stare mestne hiše, borze zlata, največje pivovarne na svetu SAB Miller, Ustavnega griča, kjer domuje nekdanji zloglasni apartheidski zapor, ki je danes simbolno preurejen v Ustavno sodišče Južne Afrike! Nato bomo obiskali še Soweto, nekdanji zloglasni Township, kamor je režim apartheida izločil vse črne prebivalce mestnega okrožja. Obiskali bomo hišo nobelovca Nelsona Mandele, malce naprej po Vilakazi ulici pa bomo videli tudi poslopje hiše drugega nobelovca nadškofa Desmonda Tutuja, tudi svojstven fenomen, kjer sta na isti ulici domovala kar dva Nobelova nagrajenca. Še foto postanek za Soccer City, glavni štadion svetovnega prvenstva iz 2010. Transfer na letališče in prijava ter polet proti Evropi.

12. dan:Ljubljana

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškem letališču od koder sledi še transfer do Ljubljane. Obrok na letalu.

Cena:

 • 2890 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • letališke pristojbnine,
 • Letalski prevoz,
 • Nočitev v hotelih 3*,
 • Organizacija in slovenski vodja poti,
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji,
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco.

Doplačila:

Možna doplačila:

 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti,
 • Osebni stroški,
 • Storitve, ki niso posebej navedene,
 • Enoposteljna soba: 470 EUR,
 • Vizum in urejanje.

Obvezna doplačila:

 • skupina 12-17 potnikov: 349 EUR,
 • skupina 8-11 potnikov: 519 EUR.

Opombe:

 • CEPLJENJE: Priporočljivo je jemanje antimalarikov (Kruger NP), priporočamo posvetovanje z zdravnikom. Več na www.zdravinapot.si
 • Vizum: Je potreben za J. Afriko in Zimbabve.

Slike

Proceed Booking