059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potovanje eksotični Filipini, rajski arhipelag Azije

0
Cena
od2,850€
Cena
od2,850€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

69
13 dni, let
Datumi: 21.3., 22.4., 24.10., 25.11.
Filipini
Šifra: AŽ46
Program

1. dan:Ljubljana - Manila

Zbor v Ljubljani in prijava na let oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Manili.

2. dan:Manila

Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v mesto in pričetek ogledov prestolnice. Spoznali bomo središče stare Manile z utrjenim obzidjem iz časa španske kolonialne dobe, postali pred spomenikom posvečenim dr. Rizalu, nacionalnem heroju, se slikali pred reliefom arhipelaga v Rizalovem parku in nato povečerjali in s tem še popestrili naše prve filipinske vtise. Nočitev.

3. dan:Manila in Tagaytay

Po zajtrku sledi celodnevni izlet po Manili in v idilično zaledje manilskega zaliva. Najprej si bomo ogledali znamenito ameriško pokopališče, kjer je pokopan 17.201 vojak ter zabeleženih 36.285 pogrešanih v bojih na Filipinih, Pacifiku in delih JV Azije v času II. Sv vojne. Obiskali bomo tudi obzidano območje stare Manile – Intramuros, ki je bil v času ameriškega ponovnega osvajanja Filipinov v boju z Japonci skoraj popolnoma uničen. V sklopu parka si bomo ogledali tudi kratek film o vojnem uničenju ter Rizalov spominski muzej. Nato bo čas za skok v zaledje, ko bomo spoznavali ruralno območje okoli največjega sladkovodnega jezera Laguna de bay, panoramski postanek na robu kraterja enega najbolj smrtonosnih vulkanov – Taal, kateri je poznan po svojih unikatnosti. Na kraterskem jezeru obsega 75 kilometrov se namreč nahaja 34 manjših kraterjev in vulkanskih stožcev, hkrati pa ima en od kraterjev v svoji sredini kratersko jezero v sredini katerega je še en manjši – mikro krater, kateri se v deževni dobu prav tako napolni z vodo. Kosilo v restavraciji. Jezero in vulkan Taal bomo poslikali s pobočja glavnega kraterja, nato pa se bomo vrnili proti Manili in na poti postali še za ogled slovitih bambusovi orgel v Jožefovi cerkvi v vasi Las Pinas ter se seznanili z že kar legendarnimi jeepney vozili in njihovo izdelavo pri njihovem prvem izdelovalcu – podjetju Sarao. Vsekakor so Jeepneyi simbol Filipinov in je obisk enostavno nujen. Ob vrnitvi v Manilo še nepozaben sončni zahod nad manilskim zalivom. Nočitev.

4. dan:Manila - Puerto Princesa

Po zajtrku prevoz na letališče in prijava na let na enega najlepših otočij sveta – Palawan. Po pristanku v Puertu se bomo takoj z dolgimi čolni »balangay« podali odkrivati rajske modrine morja in idiličnih nizkih peščenih otočkov. Na enem od njih bomo imeli tudi kosilo. Možnost snorklanja in plavanja, sončenja, masaže ali zgolj poležavanja in uživanja v nebeškem okolju. Nato prevoz v hotel, namestitev in nočitev.

5. dan:Puerto Princesa - El Nido

Zgodnji zajtrk in pričetek izjemno bogatega dne. Najprej se bomo odpravili v Sabang, se vkrcali na balangaye in odpluli do vhoda v slovito podzemno reko Sv Pavla. Prelepe skulpture, katere je narava izoblikovala bomo občudovali v soju brlivke našega veslača, ki nas bo v 45 minutah zapeljal skozi dvorane podzemne reke in nam razkazal najlepše stalagmite, stalaktite, stolpe in resnično zanimive podobe, pri katerih se bomo kasneje lahko spraševali kje je pa moja domišljija da nisem videl/a opevanega? »Vsako oko ima svojega malarja«, zato je pomembno samo, da bomo v lepotah tega UNESCO-jevega zaklada uživali. Po ogledu pa še odkrivanje naravnega rastja eksotičnih filipinskih obal, to so mangrove. Na čolnih bomo ležerno odkrivali raj ptic in seveda tudi manj priljubljenih plazilcev – kač. Kosilo v lokalni restavraciji in nato daljša pot na sever otoka do mesteca El Nido. Namestitev in priprava za, ali je sploh mogoče, še en nebeški dan z lepotami čiste eksotike. Nočitev.

6. dan:El Nido in Bacuit

Zajtrku bo sledilo nepozabno doživetje, ko se bomo s plovili balangay odpravili na odkrivanje idiličnih otočkov in eksotičnih obal Filipinov. Ta dan bomo namenili zalivu Bacuit in mnoštvu otočkov najrazličnejših oblik in struktur. Napolnjene baterije in kopalke so obvezna oprema. Kosilo bomo imeli v času našega odkrivanja naravnih lepot. Na enem od otokov bomo imeli tudi daljši predah za kopanje ali zgolj užitek na peščeni plaži. Popoldan se bomo odpravili nazaj proti našem hotelu. Prost večer in nočitev.

7. dan:El Nido - Puerto Princesa

Po zajtrku se odpravimo na daljšo pot nazaj proti jugu. Ustavili se bomo za ogled stare španske utrdbe in ribiške naselbine v Taytayu, poslikali številne rajske odseke plaž, imeli kosilo v restavraciji in si ob prihodu v Puerto ogledali še lokalno posebnost – kolonijo Iwaig, uspešen projekt prevzgojnega centra za kaznjence. Središče večernega dogajanja na otoku pa bomo odkrivali tudi peš, ko bomo obiskali Baywalk, znameniti predel ob morju z barčki in restavracijami, lučmi in seveda gnečo domačinov. Nočitev.

8. dan:Puerto Princesa - Cebu

Zajtrk. Sledil bo prevoz na letališče in nato polet v Cebu. Drugo največje in predvsem zelo čisto, urejeno in moderno mesto se ponaša s sedežem avtomobilske industrije, svetovno priznanimi izdelovalci kitar in seveda po svoji znameniti ribji tržnici, katera je obvezni postanek vseh azijskih turističnih skupin. Obiskali bomo ribjo tržnico in preverili bogastvo najkvalitetnejše »robe« na svetu. Nato v mestno središče, kjer bomo obiskali znameniti Magellanov križ in kip svetega deteta, katera je ob svojem »odkritju« Filipinov 1521 leta Magellan tukaj ovekovečil kot najpomembnejši krščanski relikviji arhipelaga. Še danes sta obe točki, torej Bazilika de St Nino ter Magellanova rotunda s križem, najpomembnejši romarski točki Filipincev, hkrati pa je omembe vredno tudi dejstvo, da je ravno zaradi Magellana danes Republika Filipini edina Azijska država s pretežno krščansko populacijo (več kot 80 odstotkov). Še na trg spomenika zgodovine mesta in do najstarejše hiše otoka – YapSandiego. Kosilo v restavraciji v času ogledov. Namestitev in nočitev.

9. dan:Cebu - Oslob

Po zajtrku se odpeljemo še na skrajni jugozahodni del otoka, kjer se namestimo v Oslobu. Tu se bomo posvetili miroljubnim morskim psom kitovcem. V njihovem priljubljenem zbirališču se bomo z le malo sreče z njimi naplavali in naužili radosti. Priporočljiva je podvodna oprema za slikanje. Največji iz rodu morskih psov dosegajo tudi do 20 m v dolžino, a se preko 12 m primerki zelo redko opažajo v vsakdanu. Po svoji velikosti se lahko primerjajo z manjšimi vosatimi kiti in tudi kitovci so pretežno plankton jedci, ki se prehranjujejo po principu precejanja. Dodatno njihovo prepoznavnost označujejo še bele pike po telesu na temnejši podlagi. Po prijetni izkušnji se bomo popoldan odpravili še do slapov Tumalog, nato pa po želji pozno popoldne v mestecu ali pa počitek v hotelu. Kosilo v času ogledov. Nočitev.

10. dan:Cebu - Bohol

Zajtrku sledi prevoz v pristanišče in vkrcanje na trajekt na otok Bohol. Celotno popoldne pa bomo že imeli priložnost spoznavati izjemne lepote otoka. Najprej bomo postali na zgodovinskem obeleženju prvega medrasnega krvnega sporazuma med konkvistadorjem Legazpijem in lokalnim glavarjem Sikatuno. Nato si bomo ogledali koralno cerkev Baclayon, katero je uničujoč potres v letu 2013 dodobra porušil, a so jo s pomočjo donacij domačinov skoraj v celoti obnovili. Nato nas čakata največji posebnosti otoka. Najprej bo na vrsti majhen rezervat s tarzierji, najmanjšimi primati, ki so tod preživeli zavidljivih 45 milijonov let. Njihova posebnost je, da imajo zadnje noge prožne kot žabji kraki, tako lahko tudi s hitrimi premiki in skoki lovijo. Njihove oči so izjemno velike glede na preostalo telo in več kot 30 krat večje od človekovih primerjalno glede na telo. A zanimivost je tudi, da so tarzierjeve oči fiksno pričvrščene na lobanjo in jih ne more obračati, zato pa lahko obrača svojo glavo, katero lahko skorajda zavrti naokoli za cel krog. Tarzierji so nočne živali in podnevi večinoma spijo, zato bomo pri njihovem opazovanju tiho in fotografirali brez bliskavic, saj je šok za njih tudi smrtno nevaren. Še do glavne atrakcije otoka, ko bomo obiskali čokoladno hribovje. Zaobljeni grički, katerih skupno število dosega kar 1776, so prav lepa popestritev pokrajine ne glede na letni čas in ali so resnično čokoladni, ali zgolj bujno zeleni. Nekateri so pogozdeni (delo človeških rok), drugi so poraščeni naravno, torej zgolj s travo. Svojevrstna atrakcija so tudi nasadi mahagonija, kateri nas bodo spremljali v delu poti. Namestitev v Andi na skrajnem vzhodnem delu otoka. Prosto za kopanje v nebeških vodah filipinskega morja. Večerja in nočitev.

11. dan:Anda

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili obisku Ande, ki je s svojo podobo prava atrakcija. Na poti bomo ponovno preučevali mangrovno rastje in votline, ki so bile nekdaj domovanje filipinskim staroselcem, ljudstvu Negritov. Obogateni z novimi nepozabnimi doživetji se bomo vrnili nazaj v naš obalni resort in popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

12. dan:Anda - Tagbilaran

Zajtrk in prevoz na letališče ter polet v Manilo. V Manili prestopni transfer na mednarodni terminal in prijava ter polet s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu.

13. dan:Ljubljana

Nadaljevanje leta s presedanjem do Ljubljane oziroma okoliškega letališča ter prevoz do Ljubljane.

Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed okoliških letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Cena:

 • 2850 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • dvoposteljni sobi,
 • letališke pristojbnine,
 • Letalski prevoz,
 • Nočitev v hotelih 3*-4*,
 • Organizacija in slovenski vodja poti,
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji,
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika,
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja,
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco.

Cena ne vključuje:

 • Dodatna hrana, pijača,
 • napitnine,
 • osebne stroške.

Doplačila:

 • skupina 15-17 potnikov: 225 EUR,
 • skupina 10-14 potnikov: 350 EUR,
 • eko taksa Palawan: 15 EUR,
 • odhodi 29.1., 22.4., 24.10.: 100 EUR,
 • enoposteljna soba: 345 EUR.

Opombe:

 • Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 10 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike/voznike 70 EUR po osebi. Prtljaga na domačih letih je limitirana na 15 kg prijavljene in 7 kg osebne prtljage. Priporočamo racionalno pakiranje, na Filipinih ne potrebujete veliko in praktično vse se lahko dobi na poti.

 • Cepljenja: cepljenja niso obvezna in jih ne zahtevajo. Več o priporočljivih cepljenjih na www.zdravinapot.si

 • Vizum: ni potreben.

Slike

Proceed Booking