059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potepanje po Makedoniji in festival v Guči

0
Cena
od599€
Cena
od599€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

23
7 dni, bus in let
Datumi: 31.7.
Makedonija
Šifra: AŽ1
Program

1. dan:Slovenija - Zagreb - Slavonski brod - Sremska Mitrovica - Beograd

Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj: Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj: Murska Sobota (avtobusna postaja) – 00.30, Maribor (avtobusna postaja) – 01.30 uri, Celje (pred dvorano Zlatorog) – 02.30, Žalec (avtobusna postaja) – 02.50, Ljubljana (počivališče Dolgi most) – 04.00, Novo Mesto (parkirišče pred Supernovo) – 05.00. Vožnja s krajšimi postanki mimo Zagreba in Slavonskega Broda do hrvaško-srbske meje in dalje do Beograda Postanek v bližini Sremske Mitrovice (»sremska malica«). Po prihodu v Beograd namestitev v hotelu V popoldanskih urah avtobusni ogled glavnih znamenitosti (Trg republike, največja pravoslavna cerkev na Balkanu, Novi Beograd, Terazije, Dedinje …) in sprehod po Skadarliji in Knez Mihajlovi ulici do Kalamegdana. Proti doplačilu večerja na Skadarliji. Vrnitev v hotel. Nočitev.

2. dan:Beograd - Niš - Skopje

Po zajtrku odhod iz Beograda. Vožnja po avtocesti v smeri Niša in dalje s krajšimi postanki do Skopja. Avtobusni ogled mesta. Namestitev v hotelu. V popoldanskih urah ogledi prestolnice Severne Makedonije Skopja: trdnjava, Kuršumli Han, Isabegova mošeja, pravoslavna cerkev sv. Spasa, sprehod po centru. Večerja v hotelu. Nočitev.

3. dan:Skopje - Kavadraci - Tikveš - Prilep - Bitola - Ohrid

Po zajtrku enourni postanek na skopski tržnici. V nadaljevanju vožnja do vinogradniškega področja Tikveš/Kavadarci. Vožnja med vinogradi in postanek v eni od številnih vinskih kleti Vinogradniška malica in pokušina vin. V popoldanskih urah vožnja mimo Prilepa do Bitole. Krajši ogled. Prihod v Ohrid v večernih urah. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

4. dan:Ohrid

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, sprehode in nakupe. V popoldanskih urah ogled Ohrida, ki ga imenujejo tudi »slovanski Jeruzalem«, saj je imel nekoč z okolico 365 cerkva: sprehod po starem delu mesta (bazilika sv. Sofije), Samoilova trdnjava, cerkev sv. Klimenta … Obisk ene izmed številnih prodajaln »ohridskega bisera«. Možnost nakupa znamenitega spominka. Večerja v eni izmed lokalnih restavracij. Vrnitev v hotel. Nočitev.

5. dan:Ohrid - Tetovo - Leskovac - Niš - Kruševac - Čačak - Guča

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja s krajšimi postanki mimo Tetova, Leskovca, Niša in Kruševca do Guče. V poznih popoldanskih urah prihod v hotel v bližini Guče. Namestitev v hotelu. Večerja v eni izmed restavracij (avtohtona srbska kulinarika). Nočitev.

6. dan:Guča

Po zajtrku odhod na festivalsko prizorišče v Guči. V Guči se vsako leto odvija največja »veselica« na Balkanu. Eden izmed največjih festivalov etno glasbe na svetu privabi vsako leto več kot 500.000 obiskovalcev. Predstavi se več kot 200 trobentaških orkestrov z več kot 1.200 tekmovalci, ki se potegujejo za laskavi naziv najboljšega trobentača in orkestra trobentačev. Posebno doživetje je sprehod med stojnicami s hrano (specialitete z žara, na tisoče pečenih jagenjčkov in odojkov, »svatbeni kupus« …). V poznih popoldanskih urah vrnitev v hotel. Nočitev.

7. dan:Čačak - Beograd - Slavonski brod - Zagreb - Slovenija

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja mimo Beograda, Slavonskega broda in Zagreba do Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Cena:

 • 599 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima,WC, video) z vključenimi cestninami,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v Beogradu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • 1 x polpenzion v Skopju v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • 1 x nočitev z zajtrkom v Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • 1 x polpenzion v Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • 2 x nočitev z zajtrkom v bližini Guče v hotelu 3* (1/2 TWC),
 • sremsko malico,
 • ogled vinogradniške kleti v Tikvešu (vključena »vinogradniška malica« in degustacija,
 • večerjo v lokalni restavraciji v Skopju,
 • večerjo v restavraciji v Guči,
 • oglede po programu brez vstopnin za notranje oglede,
 • spremljavo oz. vodenje potovanja,
 • organizacijo in izvedbo potovanja.

Doplačila:

 • za enoposteljno sobo 95 EUR,
 • za večerjo na Skadarliji v Beogradu cca. 15 EUR po osebi,
 • za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher),
 • za oglede, ki niso vključeni v ceno (na kraju samem),
 • za dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco po izbiri.

Opombe:

Prevoz: avtobus.

Slike

Proceed Booking