059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Portugalska – Novo leto

0
Cena
od1,190€
Cena
od1,190€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

9
7 dni, let
Datumi: 29.12.
Portugalska
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Lizbona (29.12.)

Zbor potnikov na letališču Franjo Tuđman Zagreb. Polet proti Lizboni preko Frankfurta. Po pristanku v Lizboni sledi avtobusni prevoz do mesta in izlet v eno najbolj znanih lizbonskih četrti – Belem, ki je pod zaščito Unesca. Najprej se bomo odpravili do enega od simbolov mesta, čudovitega stolpa Belem, ki je videti kot da je zgrajen iz peska in je nekoč služil za obrambo mesta. Od tam se vidi tudi moderni most 25. aprila, ki spominja na most Golden Gate v San Franciscu. Nato se odpravimo do Spomenika odkritij ter bližnje cerkve in samostana sv. Jeronima, od koder so ladje odhajale na raziskovalne odprave in kraj, kjer je bil pokopan Vasco da Gama. Prosti čas za sprehod do najbolj znane lizbonske slaščičarne Pasteis de Belem iz leta 1837, kjer vsekakor priporočamo pokušino istoimenskega peciva. Prosti čas za kosilo v eni od številnih domačih gostiln z lokalnimi specialitetami. Odhod v hotel. Namestitev v hotelu in večerni odhod v center mesta v spremstvu sopotnika. Sprehodi in prosti čas za večerjo. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:Lizbona (30.12.)

Zajtrk. Nadaljevanje ogleda mesta. Odhod v predel Alfama za spoznavanje samih začetkov Lizbone s številnimi slikovitimi ulicami. Sprehod do razgledne točke Santa Luzia, od koder se odpre nepozaben razgled na mestno panoramo. Sprehod do gradu Sao Jorge in lizbonske katedrale, kjer je bil krščen sveti Anton Padovanski ter nadaljevanje do njegove rojstne hiše, danes cerkve sv. Ante. Prosti čas za kosilo v eni od številnih domačih gostiln z lokalnimi specialitetami. Popoldne izlet v Park narodov, nekoč prizorišče EXPO, danes pa park poln zanimivosti, od katerih vsekakor priporočamo ogled Oceanarija, drugega največjega na svetu, s številnimi bazeni, dom pingvinov, morskih psov in čudovitih vidr, ki lebdijo naokoli na svojih hrbtih. Možnost odhoda v enega največjih nakupovalnih središč v tem delu Evrope, Colombo. Zvečer predlagamo odhod v živahno četrt Bairo Alto, polno kavarn in restavracij, predlagamo večerjo v eni od tipičnih lokalnih restavracij. Okusite bakalar na enega od 365 načinov. Povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:Lizbona - Sintra - Palača Pena - Cascais - Cabo Da Roca - Estoril (31.12.)

Zajtrk. Predlagamo, da se odpravite na izlet v okolico Lizbone. Peljali se bomo skozi očarljivo mestece Estoril, kjer je nekoč potekala znamenita dirka Formule 1 in kjer se nahaja največja igralnica v Evropi ter sedež evropskega vohunstva med drugo svetovno vojno. Nadaljevanje poti do najzahodnejše točke Evrope Cabo da Roca z napisom »Tu se konča kopno in začne morje…«. Tukaj lahko kupite potrdilo, da ste dosegli najzahodnejšo točko Evrope. Prosti čas za fotografiranje in nadaljevanje vožnje do Sintre, očarljivega mesteca in znamenitega počivališča portugalskih vladarjev, mesta pod Unescovo zaščito s čudovito kraljevo palačo. Vsekakor priporočamo obisk ene najbolj prepoznavnih znamenitosti Portugalske – pravljične palače Pena, ki je obdana s čudovitimi sredozemskimi vrtovi, ki se razprostirajo na več kot 200 hektarih in vsebujejo številne eksotične rastline z vsega sveta s številnimi fontanami in ribniki. Nadaljevanje vožnje do znamenitega letovišča Cascais, nekdanje ribiške vasice, nato pa poletne rezidence evropskih kraljevih družin. Prosti čas za kosilo. Povratek v Lizbono okoli 18.00. Prosti čas v Lizboni za priprave na najbolj noro noč v letu. Predlagamo, da se odpravite na znameniti trg Praça do Comércio, kjer bo organiziran sprejem na prostem in nepozaben ognjemet. Povratek v hotel. Nočitev. Prosti čas. Zvečer predlagamo skupni odhod na večerjo s slavnim Fado programom. Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:Lizbona - Obidos - Batalha - Nazareth - Fatima (1.1.)

Zajtrk. Predlagamo celodnevni izlet. Najprej se bomo odpravili do slikovitega mesta Obidos, obdanega z obzidjem, ki je bilo zaradi svoje strateške lege vedno predmet zanimanja portugalskih kraljev. Obidos je znan po lokalni specialiteti “ginga” (ingver) – likerju, ki se pije iz čokoladnih skodelic, ki se po pitju pojedo. Prosti čas in nadaljevanje izleta do odhoda v Batalho in ogleda svojevrstnega, nedokončanega gotskega samostana in cerkve Santa Maria da Vitoria s čudovitim križnim hodnikom, ki je del Unescove svetovne dediščine. Krajši prosti čas in nadaljevanje vožnje do Fatime, ki je poleg Lurda najbolj znano marijansko svetišče v Evropi. Na tem mestu se je leta 1917 otrokom prikazala Devica Marija. Kratek ogled svetišča: bazilika, promenada s kapelo prikazovanj… Za konec vas popeljemo v čudovito letovišče Nazare na obali Atlantskega oceana. Vrnitev v Lizbono. Prosti čas. Nočitev.

5. dan:Lisabon - Coimbra - Aveiro - Porto (2.1.)

Zajtrk. Odjava iz hotela in odhod iz Lizbone ter vožnja proti Coimbri. Ogled »študentskega mesta« z eno prvih evropskih univerz v Evropi iz leta 1290, ki je še danes ena najpomembnejših univerz v Evropi. Prosti čas za kosilo. Odhod iz Coimbre in vožnja do Aveira, slikovitega mesta ob kanalih, ki ga mnogi imenujejo portugalske Benetke. Znana je tudi po svojih fasadah z belimi in sivimi črtami. Krajši ogled mesta in prosti čas. Nadaljevanje poti do Porta, drugega največjega mesta in glavnega mesta severne Portugalske, ki je po mnenju mnogih najlepše mesto na Atlantiku. Nastanitev v hotelu. Predlagamo, da se z javnim prevozom v spremstvu vodnika odpravite do Ribeire, najstarejšega dela mesta ob reki Douro, kjer so številne restavracije in bari. Prosti čas za večerjo. Povratek v hotel. Nočitev.

6. dan:Porto (3.1.)

Zajtrk. Ogled mesta, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine: katedrala iz 12. st., bogata cerkev sv. Frančiška s pozlačenimi baročnimi rezbarijami, trg Liberdade, zvonik Torre dos Clerigos, borzna palača… Sprehod čez most D. Luisa – enega glavnih simbolov mesta na drugo stran reke Douro. Predlagamo, da se odpravite v znamenito knjigarno Lello, eno najlepših knjigarn na svetu, ki je bila odprta leta 1906. in izgleda enako kot takrat. Odhod v predel mesta Nova Gaia, ki je poln kleti. Ker je Porto svetovno znan po sladkem desertnem vinu Porto, vam predlagamo obisk ene od znanih kleti, kjer boste ob degustaciji portovca spoznali način pridelave. Prosti čas. Vrnitev v Lizbono. Nočitev.

7. dan:Porto - Zagreb (4.1.)

Zajtrk. Prosti čas do prevoza na letališče. Prijava na polet proti Zagrebu preko Frankfurta. Pristanek v Zagrebu. Konec programa.

Cena:

 • 1190 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu,
 • letališke takse,
 • avtobusni prevozi po programu,
 • ogled Lizbone, Porta, Coimbre in Aveira po programu z avtobusom in peš v spremstvu turističnega vodnika,
 • nastanitev v hotelu 4* v Lizboni na osnovi 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi,
 • namestitev v hotelu 4* v Portu, na osnovi 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi,
 • turistično vodenje,
 • organizacija in priprava izleta.

Doplačila:

 • turistična taksa v Lizboni: 2 EUR na osebo na noč (plačilo na licu mesta, za vse osebe nad 12 let),
 • turistična taksa v Portu: 2 EUR na osebo na noč (plačilo na licu mesta, za vse osebe nad 12 let),
 • enoposteljna soba: 250 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Izleti in vstopnice:

 • celodnevni izlet v okolico Lizbone Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril: 45 EUR (prijava pred izletom, plačilo spremljevalcu na lokaciji),
 • obisk palače Pena z vstopnico za vrtove: 15 EUR (najmanj 15 potnikov),
 • celodnevni izlet Obidos – Batalha – Fatima – Nazaret: 50 EUR (najmanj 15 potnikov),
 • vstopnica v znameniti Oceanarium v ​​Lizboni: 25 EUR odrasli; otroci do 12 let: 15 EUR,
 • Fado večerja (3-hodna večerja z vključeno pijačo in FADO programom): 60 EUR
 • vstopnina v znameniti samostan v Batalhi: 9 EUR,
 • ogled znane kleti z degustacijo portovca v Portu: 12 EUR.

Popusti:

 • otrok do 12 let na pomožnem ležišču: popust 70 EUR, odrasli na tretjem ležišču: popust 30 EUR.
Slike

Proceed Booking