059 072 001 turizem@az-sp.si

Poljska v ritmu mazurke

0
Cena
od1,020€
Cena
od1,020€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

16
5 dni, let
Datumi: 01.05., 29.05., 15.08., 25.09., 16.10.
Poljska
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Varšava

Zbor potnikov na letališču  v Zagrebu 2 uri pred letom, razdelitev potnih dokumentov in prijava na let. Po prihodu v Varšavo prevoz do hotela. Prijava in namestitev v sobe, po krajšem počitku pa srečanje z lokalnim vodnikom in ogled glavnega mesta Poljske. Varšava, ki leži v samem osrčju Evrope, na križišču evropskih prometnih poti vzhod-zahod in sever-jug, je glavno gospodarsko, kulturno, prometno in turistično središče z bleščečo paleto zgodovinskih znamenitosti in turističnih znamenitosti, med katerimi bomo obisk: staro mestno jedro, ki je od leta 1980 uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine; Novo mesto, zgodovinsko znano kot Nova Varšava; Palača Krasiński, baročna plemiška rezidenca, zgrajena konec 17. stoletja; stavba vrhovnega sodišča; Muzej Varšavske vstaje je edinstveno mesto, ki obiskovalcem pomaga razumeti sodobno Varšavo; Lazienki Royal Park, največji park v mestu, kjer se bomo imeli priložnost sprostiti, si ogledati bronasti spomenik Frederica Chopina in uživati ​​v čudoviti naravi in ​​arhitekturi. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:Varšava - Poznan (cca 310 km, 3 ure in 20 min)

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali v Poznan, kjer se bomo srečali z lokalnim vodnikom in spoznali peto največje mesto v državi. Nahaja se na pol poti med Varšavo in Berlinom in združuje edinstveno dediščino z bogato kulturo. Ogled začnemo z gotsko katedralo na otoku Ostrów Tumski, ki je bilo eno prvih večjih središč dinastije Piast. Tam je bila leta 968 ustanovljena prva poljska škofija; čez Chrobryjev most vstopimo v čudovito staro mestno jedro, znano po renesančni mestni hiši, ki dominira trgu; Frančiškanska cerkev, zgrajena v 17. stoletju, je del marijanskega svetišča, v katerem je že 300 let znamenita podoba Device Marije Čudodelnice, znane tudi kot Poznanska Gospa; Trg svobode, obdan z zgodovinskimi zgradbami iz 19. stoletja, kot so Narodni muzej, knjižnica Raczyn, hotel Bazar in številni drugi. Namestitev v hotel in nočitev.

3. dan:Poznan - Wroclaw - Krakov (cca. 450 km, 5ur)

Zajtrk. Odhod v Krakow s krajšim postankom v Wroclawu – mestu 12 rek, 21 otokov in kar 300 mostov. Ogled mesta vključuje: Katedrala sv. Janeza Krstnika, ki je bila v zgodovini že večkrat uničena, današnjo podobo pa ima v letu 1951. V notranjosti katedrale lahko občudujemo dragocene kipe in slike iz različnih obdobij; mimo bregov reke Odre bomo dosegli Poljski hrib, od koder se ponuja čudovit razgled na Ostrow Tumski – najstarejši del mesta; Univerza v Wrocławu je dom Aula Leopoldina, dragocen in edinstven poznobaročni posvetni spomenik, zgrajen v 18. stoletju. Ime je dobila po cesarju Leopoldu I., ustanovitelju univerze leta 1702; Mestna hiša, gotska stavba, katere gradnja je trajala 250 let (13. – 16. stoletje), je nekoč služila kot sedež mestnih oblasti in sodišča; Razgledišče Sky Tower, kjer bomo v minuti z dvigalom dosegli 49. nadstropje in uživali v čudovitem razgledu na staro mestno jedro. Predlagamo (po želji) ogled Muzeja panorame Racławice, kjer je slika, ki prikazuje bitko pri Racławicah aprila 1794, v kateri so Poljaki premagali Ruse. Monumentalna slika je dolga 114 m in visoka 15 m Sledi vožnja do Krakova. Prijava v hotel. Zvečer predlagamo večerjo s tradicionalnim folklornim plesom mazurka. Nočitev.

4. dan:Krakov - Auschwitz-Birkenau - Krakov

Zajtrk. Ogled nekdanje prestolnice Poljske in še vedno enega najpomembnejših mest v državi. Zaradi odlične ohranjenosti stavb ter bogate umetniške in kulturne dediščine velja za eno najlepših mest v Evropi. Ogled z lokalnim vodnikom vključuje: staro mestno jedro, ki je bilo uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine, polno gotskih, baročnih in renesančnih stavb; Krakovski Barbakan, je najbolj znan del srednjeveškega obzidja, zgrajenega kot zaščita pred otomansko okupacijo; Glavni trg (Rynek Glówny), zasnovan leta 1257, velja za središče mesta in ima pomemben zgodovinski, kulturni in družbeni pomen. Med nemško okupacijo so trg preimenovali v Adolf Hitler Platz. Danes se na trgu nahajajo številne znamenitosti, kot so Dvorana sukna, bazilika sv. Marije, stolp mestne hiše in mnoge druge; Jagiellonska univerza (Uniwersytet Jagielloński ali UJ) je ocenjena kot najboljša univerza na Poljskem, pa tudi ena najstarejših na svetu – v Srednji Evropi je starejša samo Karlova univerza v Pragi; Škofovska palača je druga največja palača v Krakovu in je bila rezidenca krakovskih škofov, odkar je bila zgrajena v 14. stoletju. Danes je palača najbolj znana po tem, da je bila rezidenca kardinala Karola Wojtyle od leta 1958 do 1978, preden je postal papež Janez Pavel II.

Prevoz do nekdanjega koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau, ki je le 70 km od Krakova. Ustanovljena je bila leto po invaziji na Poljsko. Nacisti so tam zgradili več kot 40 podtaborišč, kjer so Judje in druge manjšine delali kot sužnji. Bilo je največje nacistično uničevalno taborišče v Nemčiji, kjer je bilo ubitih več kot milijon ljudi. Število žrtev je težko določiti. V taboriščih je umrlo najverjetneje okoli 1.100.000 ljudi 28 narodnosti, večina Judov, pripeljanih iz različnih držav. Po vstopu skozi taboriščna vrata z napisom »Arbeit Macht Frei« (Delo osvobaja) si bomo ogledali zaporniške bloke, kjer je postavljena razstava Državnega muzeja Auschwitz-Birkenau. Razstava vsebuje dokaze o genocidu, vključno z osebnimi predmeti, odvzetimi žrtvam, ter fotografije in dokumenti. Mednarodni spomenik žrtvam taborišča je bil odprt leta 1967 v spomin na pomorjene. Vrnitev v Krakov. Nočitev.

Dodatno v programih!

Odhodi 01.05., 29.05. in 15.08.:

Po ogledu Krakova se bomo odpravili v muzej Obwarzanek na kulinarično delavnico tradicionalnega krakovskega peciva. To pecivo iz pečenega testa je del zgodovine mesta že več kot 600 let. Delavnica traja eno uro in vsak udeleženec dobi kos testa in odide s svojim obwarzankom.

Odhodi 25.09. in 16.10.:

Po ogledu Krakova izlet do enega izmed poljskih narodnih svetišč, kjer se nahaja gotska Wavelska katedrala, tradicionalno mesto kronanja poljskih kraljev. Papež Janez Pavel II. tam je 2. novembra 1946 obhajal svojo prvo sveto mašo.

5. dan:Krakov - Varšava - Zagreb

Po zajtrku prevoz na letališče. Let proti Zagrebu. Zaključek programa.

Cena:

ULTRA FIST MINUTE:

 • 1152 EUR – 1.5.2024,
 • 1152 EUR – 29.5.2024,
 • 1020 EUR – 15.8.2024,
 • 1152 EUR – 25.9.2024,
 • 1060 EUR – 16.10.2024.

Cena vključuje:

 • povratni prevoz z letalom (ekonomski razred) iz Zagreba do Varšave,
 • letališke takse 158 EUR (pridržane spremembe, končni znesek se določi na dan izdaje vozovnic),
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v Varšavi v hotelu Mercure Centrum 4* ali podobnem v dvoposteljni sobi na osnovi 1x nočitve z zajtrkom,
 • namestitev v Poznanu v hotelu NH 4* ali podobnem v dvoposteljni sobi na osnovi 1 x nočitve z zajtrkom,
 • mnamestitev v Krakovu v hotelu INX 4* ali podobnem v dvoposteljni sobi na osnovi 2 x nočitev z zajtrkom,
 • ogledi po programu v spremstvu lokalnih vodnikov z licenco,
 • vstopnice za oglede (kuharska delavnica v Krakovu, katedrala Wavel v Krakovu, vstopnica za panoramski muzej Racławice v Wroclawu in vstopnica za Auschwitz-Birkenau),
 • priprava in organizacija izleta.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 224 EUR,
 • vstopnice, izbirne vsebine, storitve in prehrano, ki niso predvidene s programom;
 • osebni stroški, pijača in napitnine ter ostalo, kar ni omenjeno v ceni,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • polpenzion (min. 10 oseb, 3 večerje brez pijače v hotelih): 130 EUR,
 • Folklorna predstava Mazurka v Krakovu (min. 15 oseb, vključena večerja s 3 hodi brez pijače): 60 EUR,

Informativne cene ostalih individualnih vstopnic na osebo:

 • Muzej Varšavske vstaje: 6,45 EUR,
 • Kraljevi muzej Lazienki: 8,60 EUR,
 • Razgledna točka Sky Tower v Wroclawu: 3 EUR,
 • Univerza v Wrocławu (Aula Leopoldina): 4,35 EUR / otroci 3,48 EUR,
 • Krakowski Barbican: 3,46 EUR / otroci do 7 let imajo prost vstop.

Popusti:

Popust za otroka:

 • otrok 3-11,99 let na dodatnem ležišču: 120 EUR.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 15.
Slike

Proceed Booking