059 072 001 turizem@az-sp.si

Počitnice na jadranski obali

0
Cena
od770€
Cena
od770€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

129
9 dni, bus
Datumi: 14.6., 21.6., 28.6., 5.7., 6.9.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija – San Marino

Po jutranjem odhodu skozi Slovenijo se bo potovanje vilo po Italiji. Kar iz avtobusa bomo lahko doživeli prve utripe italijanskih pokrajin ter se tako mimo Bologne odpeljali do žepne samostojne državice San Marino. Popoldanske ure bomo izkoristili za prijeten sprehod in uživanje v razgledu. Po sprehodu si bomo vzeli čas za »cappuccino«, nato pa se odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev.

2. dan:Pescara

Po zajtrku se bomo peljali ob obali Jadranskega morja. Mimo pristaniškega mesta Ancona se bomo pripeljali v mesto Loreto, ki velja za eno najpomembnejših in najstarejših božjepotnih središč Italije. Veličastno romarsko baziliko, ki v notranjosti hrani slovito sveto hišo, so gradili nekateri največji italijanski arhitekti (Sangallo, Bramante, Vanvitelli …). Notranjost je bogato okrašena z mozaiki, ki sta jih zasnovala Reni in Domenichino, ter s freskami, ki sta jih naslikala Signorelli in Melozzo da Forli. Po ogledih bomo pot nadaljevali ob jadranski obali proti jugu. Zvečer bomo prispeli v obmorsko mesto Pescara. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. 

3. dan:počitnikovanje

Po zajtrku je dan namenjen počitniškim radostim. Kopanje, počitek na soncu, branje knjige, individualni sprehodi… V predvidenem hotelu Regent, katerega lega je nekaj 100 m stran od obale imamo vse dni storitev polpenziona. Samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja z vključeno pijačo (voda, vino).

4. dan:počitnikovanje ali fakultativen izlet v Assisi

Po zajtrku dan za počitek ali pa se odločimo za celodnevni izlet do čudovitega mesta Assisi,  ki ga obdajajo pobočja z vinogradi in oljčnimi nasadi. Mesto se ponaša s čudovito naravno lepoto, sijajem umetnosti in čarom svetosti. Sprehodili se bomo po lepo ohranjenem mestnem jedru in si ogledali znamenitosti. Bazilika sv. Frančiška je glavna znamenitost tega ljubkega mesta. Ogledali si bomo lahko spodnjo cerkev, ki je mračna in skrivnostna, in zgornjo cerkev z izrazito gotskimi linijami. V njej bomo prepoznali najznamenitejši italijanski cikel fresk, Giottovo »Življenje sv. Frančiška«. Po ogledu bomo odšli do osrednjega mestnega trga, kjer je bil nekoč rimski forum. Na njem stoji Bazilika sv. Klare. Čas bo tudi za osvežitev in individualen potep. Po ogledu se vračamo do hotela.

5. dan:počitnikovanje

Po zajtrku dan za kopanje, sprehode … Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: počitnikovanje ali fakultativen izlet v Tivoli

Po zajtrku dan za počitek ali pa se odločimo za fakultativen izlet in doživetje slavnega Tivolija. Po prihodu v Tivoli  se bomo ustavili ob mogočnem posestvu, kjer si je v svoji dobi zgradil vilo cesar Hadrijan. Po ogledu nadaljujemo v središče nekoč cesarskega mesta. Za nekaj čas se bomo izgubili v vrtovih slave vile D’Este, ki nas očara svojimi fontanami in čudovitimi gredami, nasadi (vstopnina za doplačilo). Še priložnost za osvežitev in individualno kosilo. Do popoldanskih ur se vrnemo nazaj do hotela. Večerja, nočitev.

7. dan: počitnikovanje ali fakultativen izlet v San Giovani Rotondo

Po zajtrku počitnice in lovljenje sončnih žarkov ali pa se odpeljemo v smeri Garganskega polotoka, v središče S. Giovanni Rotondo, ki je eden najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi. Tukaj je živel in deloval pater Pij, ki je bil že za časa svojega življenja znan po svojih stigmah, znamenjih Kristusovih ran. Papež Janez Pavel II. ga je leta 2003 razglasil za svetnika. Čas za ogled muzeja patra Pija in izjemne bazilike (vstopnina za doplačilo). Po osvežitvi pa se vračamo do hotela. Večerja, nočitev.

8. dan: počitnikovanje

Zajtrk in dan za počitek, branje knjige, kopanje … Večerja, nočitev.

9. dan: Chioggia – Slovenija

Zadnji zajtrk na tokratnem popotovanju v Italiji nas bo pospremil do mesta, ki ga upravičeno lahko kličemo male Benetke. Mesto je vstalo zaradi solin in trgovine z belim zlatom krilatega leva. Razdeljeno je na tri kanale in med seboj povezano z več mostički in mostovi. Že v antičnih časih je veljalo za središče ribištva in solinarstva. Postalo je pomembno mesto Beneške republike. V času največjega razcveta so gradili in ustvarjali umetnine. Ponaša se s številnimi cerkvami in tudi muzeji. Zanimivi so ljudje, ki še danes po starih običajih čistijo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. Ogled znamenitosti, čas za osvežitev, nato bomo nadaljevali z vožnjo proti Sloveniji. Predviden prihod v večernih urah.

Cena:

 • 770 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah v predvidenem hotelu Regent 3* Pescara,
 • 8 x polpenzion,
 • zunanji ogledi po programu (San Marino, Loreto, Chioggia)),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za enoposteljno sobo: 245 EUR
 • doplačilo fakultativen izlet ob prijavi pri minimalni udeležbi 15 oseb: Assisi – 55 EUR, Tivoli – 60 EUR, San Giovani Rotondo – 45 EUR
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30-39 oseb: +55 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20-29 oseb: +110 EUR,
 • obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 28 EUR.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20

Odhodi: 14.6., 21.6., 28.6., 5.7., 6.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 EUR na osebo, v zadnji vrsti: – 10 EUR na osebo.

Slike

Proceed Booking