059 072 001 turizem@az-sp.si

Po poti grofa Drakule, Transilvanija

0
Cena
od389€
Cena
od389€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

170
5 dni, bus
Datumi: 26.4., 21.6., 14.8., 18.9., 24.10.
Romunija
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:Slovenija - Madžarska

Odhod v poznih večernih urah (okoli 22.00 ure iz Ljubljane) ter nočna vožnja skozi Madžarsko. Nočno potovanje s krajšimi postanki.

2. dan:Oradea - Cluj Napoca - Sighisoara

V dopoldanskih urah prihod na madžarsko – romunsko mejo in nadaljevanje vožnje v Oradeo, mesto secesijskih fasad. Po prihodu krajši panoramski ogled in nadaljevanje do kraja Cluj – Napoca, nekdanjo prestolnico Transilvanije, danes eno najbolj živahnih in dinamičnih mest v Romuniji. Mesto je eno od najpomembnejših akademskih, kulturnih, industrijskih in poslovnih središč Romunije. Tu stoji tudi rojstna hiša Matiasa Corvinusa – Kralja Matjaža. Vožnja proti mestu Sighisora in večerni ogled mesta. (Z, V)

3. dan:Sighisoara - Zarnesti - Bran - Sinaia

Pot nadaljujemo proti jugu v Transilvanijo. Postanek v kraju Zarnesti v Karpatih, kjer so leta 2005 ustanovili zatočišče za rjave medvede (Liberty bear sanctuary) v naravnem okolju na 70 ha površine v hrastovem in leskovem gozdu. Ogled je potrebno predhodni najaviti, zato je obvezna potrditev rezervacije ob vaši prijavi, sicer ne zagotavljamo možnosti ogleda. Nadaljevanje poti v Brasov, mesto ki ga imenujejo tudi „vrata Transilvanije“. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: črna cerkev, muzeja najstarejše romunske šole… Brasov velja za enega najbolj obiskanih mest v Romuniji. Vožnja v Bran, kjer si bomo ogledali grad grofa Drakule, eno izmed najbolj popularnih znamenitosti v Romuniji. Sprehodili se bomo skozi temačne in skrivnostne sobe polne različnega pohištva ter spoznali nepozabne zgodbe. Po ogledih vožnja v okolico mesta Sinaia. (Z, V)

4. dan:Sinaia - Sibiu

Ogled mesteca, ki mu pravijo biser Karpatov. Obiskali bomo grad Peles, ki so ga leta 1875 zgradili za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali kot kraljevo poletno rezidenco. Velja za enega najlepših v Evropi. Naprej v Sibiu, mesto je eno najpomembnejših kulturnih središč v Romuniji in je bilo leta 2007 evropska prestolnica kulture in nekdanje središče transilvanskih Sasov. Ogled mesta z velikim in manjšim trgom, mostom lažnivcev, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo. Nastanitev v okolici. Sledi tradicionalna večerja s folkloro v idilični vasici Sibiel, kjer boste doživeli pravi romunski večer ob dobri hrani in domači glasbi. (Z, V)

5. dan:Sibiu - Alba Iulia - Madžarska - Slovenija

Zjutraj sledi vožnja do kraja Alba Iulia, ki ima posebno mitsko mesto v romunski zgodovini s pomembno vlogo v nastanku njihovega jezika. Prav tu so proglasili tudi združitev Transilvanije s kraljevino Romunijo. Znamenitost mesta Alba Iulia predstavlja trdnjava v Vaubankem slogu v obliki sedmerokrake zvezde. V popoldanskih urah bomo zapustili Romunijo in pričeli pot proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah. (Z)

Cena:

 • od 389 EUR.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • cestne in ostale pristojbine,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3*, 1 x polpenzion v hotelu 4* in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • zunanje oglede po programu,
 • večerja s folklorno predstavo,
 • spremstvo in organizacijo potovanja,
 • zavarovanje odpovedi potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 73 EUR,
 • zatočišče medvedov (obvezno plačilo ob prijavi, sicer ne zagotavljamo vstopa): odrasli 18,5 EUR, otroci in študentje 11 EUR.

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin pribl. 30 EUR (vstopnine niso vključene v ceni in jih lahko po želji doplačate na licu mesta)*

*nekatere vstopnine je možno plačati samo v lokalni valuti

DOPLAČILO za manjšo skupino:

  • med 35 in 44 potnikov: 42 EUR,
  • med 25 in 34 potnikov: 95 EUR.

Popust:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

Opombe:

Slike

Proceed Booking