059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Peru in Bolivija

0
Cena
od3,120€
Cena
od3,120€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

55
11 dni, let
Datumi: 12.10.
Peru
Šifra: AZ10
Program

1. dan:Ljubljana - Evropa - Lima

Zbor v Ljubljani in avtobusni prevoz do bližnjega letališča, od koder preko vmesnih letališč poletimo do Lime. Po pristanku sledi prevoz do hotela. Namestitev in nočitev.

2. dan:Lima - let v Cusco

Zajtrk. Jutranji let v Cusco. Sprehodimo se po ozkih mestnih ulicah do glavnega trga, ki ga krasita veličastna katedrala in filigranska jezuitska cerkev. Obisk katedrale nam razodene še zgodbo o španskem osvajanju inkovskega kraljestva in o moči katoliške cerkve, seznani nas tudi z eno najpomembnejših južnoameriških umetnostnih smeri – cuscensko slikarsko šolo. Nedaleč od glavnega trga vstopimo še v glavne inkovske templje Qoricancha, ki po natančnosti gradnje mejijo na popolnost. Tukaj je bil za Inke “popek sveta” in od tod so se njihovi svečeniki obračali k bogovom. Kakšno urico izkoristimo za spoznavanje perujske kulinarike in domače obrti. Nočitev.

3. dan:Cusco - Pisac - Ollantaytambo - vlak v Aguas Calientes

Zajtrk. Zapustimo Cusco in se odpeljemo v Sveto dolino in mestece Pisac, ki se ponaša z živopisno tržnico. Po ogledu tržnice sledi prijetna vožnja po rodovitni Sveti dolini, polni indijanskih vasi. Sprehodimo se med solinami, za piko na i pa se vzpnemo na staro inkovsko mesto Ollantaytambo. Odpravimo se na železniško postajo in se vkrcamo na najbolj slaven vlak na svetu; dolina se počasi zoži in kmalu ostane prostora samo še za divjo reko Urubambo in spretno speljano železniško progo. Po uri in pol se znajdemo v ozki kotanji med navpičnimi bregovi, v mestu Aguas Calientes. Prost večer in nočitev.

4. dan:Aguas Calientes - Machu Picchu - vlak v Cusco

Zajtrk. Ni skrivnost, kdaj in kako je mesto Machu Picchu nastalo, še vedno pa ostaja skrivnost, čemu je bilo namenjeno. So tod bivali najpomembnejši svečeniki ali morda device Sonca? Je bil to učni center? Dejstvo je, da ga Španci niso odkrili in zdaj stoji pred nami v vsej svoji lepoti. Sprehodili se bomo med ruševinami svetišč, posedali in uživali v neverjetnih razgledih. Najbolj neutrudni se bomo povzpeli po tlakovani inkovski poti še do Sončevih vrat. Sredi popoldneva se bomo vrnili v Aguas Calientes in nato z vlakom proti Cuscu. Nočitev.

5. dan:Cusco - Mavrična Gora

Zelo zgodaj zjutraj se odpravimo na celodnevni izlet na slavno Mavrično goro ali Goro sedmih barv, ki je eden izmed vizualnih vrhuncev Peruja. Gora se imenuje Vinicunca, sedem barvnih odtenkov pa je posledica erozije sedimentnih mineralnih plasti, ki so posledica tisočletij tektonskih premikov in vulkanske aktivnosti. Izgleda naslikano, a resnično obstaja. Na poti si privoščimo zajtrk, nato pa se odpeljemo do izhodiščne točke. Na zadnji del urejene poti (dobre 4 km tja in nazaj) se odpravimo peš in počasi, saj smo na več kot 5000 m nadmorske višine. Vsak v svojem ritmu, družbo pa nam delajo kuštrave alpake in lame. Odpre se nam magični pogled in uživamo v razgledih in barvah. Kakšni kontrasti, čudovito! Tisti, ki jim je ostalo dovolj energije, lahko na poti nazaj odvijejo še malo s poti, proti Valle Roja (Rdeči dolini), ki nam bo vzela dih s svojo nezemeljsko fotogeničnostjo. Pripravite fotoaparate! Prijetno utrujeni se vrnemo v Cusco in prespimo v hotelu.

6. dan:Cusco - Puno

Zajtrk. Zgodaj zapustimo Cusco in se po dolini zgornjega toka reke Urubamba počasi dvigamo proti 4400 metrov visokemu prelazu, od koder se spustimo na Altiplano, visoko andsko planoto. Pot nas vodi med živopisnimi indijanskimi vasmi, prostranimi pašniki in mogočnimi šesttisočaki. Bolj se bližamo jezeru Titicaca, širši so razgledi. Altiplano je bil davno nazaj morje, od katerega sta ostala le jezero Titicaca in neskončna planota, polna sonca in visokogorske svetlobe. Prav nič čudnega ni, da so ravno tod Inki pričeli častiti Intija, boga sonca. Med potjo si bomo ogledali še andsko Sikstinsko kapelo v Andahualillasu, Virakočino svetišče v Raqchiju in predinkovski Sillustani, ki leži na planoti nad tihim jezerom Umayo in nas napolni s posebno energijo. Večerni sprehod po živahni osrednji ulici v Punu. Nočitev.

7. dan:Puno - Titicaca - čoln do otoka Uros in Taquile

Zajtrk. Titicaca velja s svojimi 3800 metri nadmorske višine za najvišje plovno jezero na svetu. S čolnom se zapeljemo do plavajočih otokov Uros. Domačini jih že tisočletja gradijo iz trsja, ki raste v plitvinah tega jezera. Nekoč so otoki zanje predstavljali varnost pred plemeni s celine, zdaj pa jim vse bolj predstavljajo ekonomsko varnost, nam pa enega najbolj neverjetnih bivalnih okolij. Nadaljujemo do “zaresnega” otoka Taquile, kjer vaščani strogo nadzirajo obisk turistov in s tem ohranjajo pristnost vaškega življenja. Na otoku ni hotelov, zato prespimo pri gostoljubnih domačinih. Čaka nas prijeten večer z domačini. A tu kopalnice ne pričakujte. Večerja in nočitev.

8. dan:Taquile - Puno - Tiwanaku - La Paz

Po zajtrku se vkrcamo najprej na čoln do Puna, nato pa z avtobusom nadaljujemo pot v sosednjo Bolivijo. Na poti v bolivijsko prestolnico se pomudimo v Tiwanakuju (UNESCO), kjer se spoznamo s predinkovskim arheološkim najdiščem izredne energije. Bolivijska prestolnica La Paz je vse prej kot mesto miru. Korak prilagodimo srčnemu utripu, se prepustimo vrvežu na ulicah in oči pomudimo v barvitih prodajalnicah na bolivijskem Pradu. Nočitev.

9. dan:La Paz - Valle de a Luna - Valle de las Animas - la Paz

Zajtrk. Čaka nas odkrivanje  Mesečeve doline, ki je dobila ime po nenavadnih geoloških konturah. Nato se odpeljemo do majhne lagune Uni, kjer se sprehodimo skozi slikoviti kanjon, kjer ugotovimo, zakaj se dolina imenuje Dolina duše. Z nekaj sreče uzremo kondorje. Piknik kosilo. Proti koncu dneva se odpeljemo nazaj v La Paz. Nočitev.

Po želji (za doplačilo) se lahko namesto programa, ta dan udeležite celodnevnega izleta za avanturiste: spektakularni spust z gorskim kolesom po znameniti panoramski “Cesti smrti”. Začetek na 4.700 metrih nadmorske višine s prekrasnim pogledom na zasnežene vrhove in nato 64 km dolg spust po dih jemajoči in adrenalina polni cesti.

10. dan:La Paz - notranji let v Bogoto - Evropa

Zajtrk. Prevoz na letališče, kjer poletimo proti Bogoti. Sledi polet proti Evropi.

11. dan:Evropa - Ljubljana

Prihod na eno izmed evropskih letališč in prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • 3120 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz Ljubljana – letališče – Ljubljana,
 • letalski prevoz po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine (324 EUR),
 • notranji let Lima – Cusco, notranji let La Paz – Bogota,
 • nočitve po spodnjem opisu,
 • prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja,
 • prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili,
 • prevoz s čolnom po jezeru Titikaka,
 • vožnjo z vlakom Ollantaytambo – Aguas Calientes in Aguas Calientes – Cusco,
 • slovensko vodenje in lokalne vodnike,
 • vstopnine po programu,
 • stroške priprave in organizacije potovanja.

Cena ne vključuje:

 • opcijske izlete,
 • napitnine,
 • osebne stroške.

Doplačila:

 • Obvezna doplačila:
 • doplačilo za skupino v velikosti 15 – 19 oseb: 90 EUR,
 • doplačilo za skupino v velikosti 10 – 14 oseb: 120 EUR.
 • Doplačila po želji:
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 300 EUR,
 • odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja: 5,02%,
 • doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine): 50 EUR,
 • enodnevni izlet z gorskim kolesom po “Cesti smrti”: 140 EUR,
 • zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S – posamično: 19 EUR.

Popusti:

 • za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču: 10%,
 • za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču: 20%.

Opombe:

 • VIZE: Slovenci vizuma za Peru in Bolivijo ne potrebujemo. Potrebujemo le potni list, ki naj bo veljaven še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Priporočamo, da ločeno shranite fotokopijo dokumenta.

 • ZDRAVJE: Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici najmanj 10 dni pred odhodom. Dodatne informacije dobite na najbližjem Zavodu za zdravstveno varstvo, kjer se lahko posvetujete tudi za morebitna druga cepljenja in zdravstveno zaščito.

 • VIŠINA IN VIŠINSKA BOLEZEN: Potovanje se odvija na višini od 1.550 do 3.900 m. Obstaja možnost višinske bolezni, pred samim potovanjem vam priporočamo posvet z zdravnikom. Potovanje vključuje aklimatizacijski pristop ter gibanje in dinamiko, ki telesu pomaga premagovati višinske izzive. Z dobro telesno kondicijo se možnost višinske bolezni zmanjšuje. Za uspešno prilagoditev višini priporočamo: počasno gibanje, pitje vode (vsaj 3 l ali več na dan), pomaga tudi uživanje česna, po želji (posvetujte se z vašim zdravnikom) pa tudi kakšen aspirin zvečer (pomaga pri redčenju krvi). V primeru večjih težav zaradi višine pomaga edino spust na nižjo višino. Agencija ni odgovorna za stroške, ki nastanejo zaradi tega. Zdravstveno zavarovanje mora veljati tudi na višini nad 3000 metrov.

Slike

Proceed Booking