059 072 001 turizem@az-sp.si

Pariz in grajski duhovi ob Loari

0
Cena
od329€
Cena
od329€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

34
6 dni, avtobus
Datumi: 23.06., 18.08., 20.10.
Francija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Pariz

Popoldne nas bo, lagodno nameščene na udobnem turističnem avtobusu, pot peljala skozi Avstrijo, mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta in Strasbourga proti Parizu.

2. dan:Versailles - Pariz

V dopoldanskih urah bomo prispeli v Versailles, kjer si bomo ogledali zunanjost znamenitega dvorca Sončnega kralja Ludvika XIV., ki ga je dal zgraditi na vrhuncu svojega vladanja. Po želji se boste lahko sprehodili po grajskih vrtovih. Nadaljevali bomo pot do Eifflovega stolpa, se sprehodili po Elizejskih poljanah in izkoristili možnost panoramske vožnje z ladjo po reki Seni. Zvečer se bomo z metrojem zapeljali do hotela in nastanili v sobah. Nočitev.

3. dan:Pariz

Po zajtrku nas bo potep po mestu popeljal med številne znamenitosti: muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opera, mestna hiša, Latinska četrt, mestni otok s katedralo Notre Dame, Dom invalidov (grobnica generala Napoleona I. in vojaški muzej) … Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. V večernih urah se bomo sprehodili do Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Nočitev.

4. dan:Dolina Loare

Francoski zajtrki niso glavni obrok dneva, saj Francozi dajejo prednost kakovosti pred količino. Vseeno pa se bomo dovolj okrepčali, da se bomo mirno odpeljali v dolino reke Loare. Obiskali bomo Chambord, najmogočnejšega med približno 1000 gradovi. Sprehodili se bomo ob gradu in si z doplačilom vstopnine ogledali še sobane. Sledil bo postanek ob elegantnem gradu Chenonceau, ki stoji nad reko Cher. V mestu Ambois stoji še tretji lepotec, kjer si bomo lahko ogledali tudi kapelo, kjer naj bi bil pokopan Leonardo da Vinci. Zvečer nas bo znova čakal Pariz, kjer bomo morda obiskali nočni kabare program. Nočitev.

5. dan:Pariz - Nemčija - Avstrija

Po zajtrku boste lahko nadaljevali z individualnim potepanjem po pariških ulicah, si morda ogledali katerega od zanimivih muzejev: npr. muzej Orsay (impresionizem), Muzej sodobne umetnosti … ali pa se odločili za potep in doživljanje pariškega utripa. Lahko se boste sprehodili po izjemnih pariških vrtovih ali morda obiskali katerega od pariških pokopališč. Dan boste lahko preživeli tudi v pravljičnem svetu Disneyjevih junakov. V poznih popoldanskih urah se bomo spet zbrali skupaj. Slovo in vožnja v smeri proti domovini čez Nemčijo in Avstrijo.

6. dan:Avstrija - Slovenija

V jutranjih urah bomo nadaljevali vožnjo čez Avstrijo v smeri Slovenije. Domov se bomo vrnili predvidoma v opoldanskih urah.

Cena:

 • 329 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 349 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 369 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***,
 • 3x nočitev z zajtrkom,
 • vožnjo z metrojem 2. dan,
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačila po želji:
  • enoposteljna soba 75 EUR;
  • vstopnine na izletu: Versailles, Louvre, Eifflov stolp, vožnja z ladjo po Seni, Disneyland – glej stran 30, gradovi ob Loari pribl. 30 EUR/osebo, metro in RER zadnji dan pribl. 15 EUR
 • obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 9 EUR.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.
Slike