059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Pariz in Disneyland

0
Cena
od568€
Cena
od568€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

8
5 dni, let
Datumi: 22.2, 22.3., 24.5.
Francija
Šifra: AZ14
Program

1. dan:Maribor - Pariz

Zbor potnikov na letališču v Zagrebu in prijava na direktni let v Pariz ob 09:00 uri. Po pristanku v Parizu ob 11:05 uri odhod na panoramski ogled mesta z avtobusom: Latinska četrt, Panteon , znamenita univerza Sorbona, Luksemburški vrtovi, Musee d’Orsay, Musee Rodin, Dom des Invalides, kjer se nahaja grob Napoleona Bonaparta, Eifflov stolp, prečkamo Seno in dosežemo Trocadero in najbolj znana avenija Champs-Elysees z znamenitim Slavolokom zmage – slavolokom zmage. Nadaljujemo do operne hiše, Place Vendome z znamenitim hotelom Ritz in vrsto najdražjih draguljarn, Place de la Concorde, najbolj znanega muzeja na svetu Le Louvre, mestne hiše – Hotel de Ville, Place de la Bastille.   Namestitev v hotelu. Po kratkem počitku nadaljujemo z ogledi mesta. Obisk Montmartra, ki ponuja čudovito panoramo mesta. Povsem bela cerkev Srca Jezusovega (Sacre Coeur), do katere vodijo strme stopnice, je druga najvišja točka v mestu. Tu je tudi cerkev sv. Pierra in Trg Tertre, kjer slikarji prodajajo svoja dela neposredno s štafelaja, številne trgovine in prodajalne spominkov. Prosti čas. Zvečer predlagamo skupni odhod v tipično pariško restavracijo ob vznožju Montmartra na večerjo. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:Pariz

Zajtrk. Skupni izlet z javnim prevozom do Eifflovega stolpa, ki s svojo višino 320 m kraljuje nad celim Parizom. Z dvigalom se povzpnite v 3. nadstropje in uživajte v nepozabnem razgledu na mesto. Nato predlagamo romantično vožnjo po Seni (po želji za doplačilo), med katero boste lahko številne mostove in spomenike doživeli iz povsem drugačne perspektive. Prosto popoldne za lastne programe ali obisk enega najbolj znanih svetovnih muzejev – Louvra. Po počitku se bomo sprehodili po najbolj znani pariški aveniji Champs-Elysees. Zvečer predlagamo ogled znamenitega pariškega kabareta – Moulin Rouge. Povratek v hotel, nočitev.

3. dan:Pariz

Zajtrk. Nadaljevanje ogleda mesta s sopotnikom z javnim mestnim prevozom in peš: odhod do Ille de la Cita preko najstarejšega pariškega mostu Le Pont Neuf, znamenite katedrale Notre-Dame, palače pravice, naprej do ozkih ulic. Latinske četrti z zanimivim trgom Saint-Michel in do četrti Marais, kjer se nahaja Picassov muzej. Prosti čas za obisk znamenitih veleblagovnic Lafayette in Printemps ali pa se sprehodite po številnih parkih, avenijah in muzejih, med katerimi velja izpostaviti znameniti impresionistični muzej – Orsay ali Grevin, muzej voščenih figur. Med ogledom se boste imeli priložnost povzpeti na najvišjo razgledno ploščad v Parizu – stavbo Montparnasse, od koder se odpre pogled na Pariz z Eifflovim stolpom (vstopnina). Za popotnike, željne zabave ali nakupov predlagamo, da dan preživijo v približno trideset minut oddaljenem Disneylandu in bližnjem nakupovalnem središču Val d’Europe, enem največjih outlet centrov v Evropi. Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:Disneyland Pariz ali izlet "Versailles in Giverny" (z doplačilom)

Zajtrk. Predlagamo, da se odpravite v Disneyland ali pa v enega najbolj fascinantnih gradov na svetu, Versailles. Uporabljali so ga kot kraljevo rezidenco Ludvika XIV., Ludvika XV. in Ludvika XVI. ter je služil kot pokazatelj francoske moči, a tudi kot vzor drugim monarhom, ko so se lotevali gradnje ali prenove svojih rezidenc. Skupno je bil Versailles sedež francoske oblasti več kot 100 let, od 1682 do 1789. Več deset tisoč delavcev je zgradilo ta impresivni kompleks. Stroški gradnje so bili ogromni in zanimivo je, da še danes niso v celoti izračunani. Po ogledu gradu se pot nadaljuje proti mestecu Giverny, v katerega se je tvorec impresionizma, slikar Claude Monet, zaljubil takoj, ko ga je zagledal z vlaka. Vrtovi, ki jih je uredil s toliko ljubeznijo, so zanj pomenili pravo mojstrovino. Hiša, v kateri je živel, je dolga in nizka, rožnato pobarvana, z zelenimi polkni in stopnicami. Več kot 40 let je preživel v hiši in na posestvu ter naslikal nekatera svetovno najbolj znana dela. Čeprav v hiši nima nobenega izvirnika, njegova čudovita zbirka japonskih grafik še vedno visi na stenah. Vrt je poln makadamskih poti, ki vodijo iz enega dela vrta v drugega. Celoten del mesta, kjer se vrt nahaja, predstavlja čarobni svet in prehod v vzporedno realnost. Vsi ljubitelji botanike, pa tudi del vrhunskega slikarja, boste uživali v vsakem trenutku. Doživeli boste edinstveno kombinacijo narave in tistega, kar so ustvarile človeške roke. Povratek v Pariz v večernih urah.

5. dan:Pariz - Maribor

Zajtrk. Zadnji dan izkoristite po svoje. Popotniki, ki so prejšnji dan preživeli dan v Disneylandu, lahko prosti čas izkoristijo za ogled Versaillesa. Popoldan prevoz na letališče in polet proti Zagrebu ob 18.30. Pristanek v Zagrebu ob 20.20.

Cena:

First minute:

 • 22.02.: 568 EUR,
 • 22.03.: 621 EUR,
 • 24.05.: 661 EUR.

Redna cena:

 • 22.02.: 648 EUR,
 • 22.03.: 701 EUR,
 • 24.05.: 741 EUR.

Cena vključuje:

 

 • prevoz s Croatia Airlines po programu in letališke pristojbine,
 • avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče,
 • namestitev z zajtrkom v hotelu 3/4* v dvoposteljni sobi,
 • vse oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 

 • enoposteljna soba: 158 EUR,
 • obvezno doplačilo turistične takse – plačilo na destinaciji 2 EUR na dan/osebo,
 • izlet v VERSAILLES in GIVERNY: 79 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Popusti:

 • otrok do 12 let na dodatnem ležišču: 53 EUR.

Opombe:

 

 • Letališke pristojbine so vključene v ceno v višini 158 EUR. V primeru povišanja bo potrebno doplačilo za razliko pred odhodom.
 • Informativne cene vstopnic (točne cene prejmete v končnem obvestilu, plačilo na licu mesta):
 • večerja s 3 hodi na Montemartru: 30 EUR,
 • skupinska vstopnica za muzej Louvre s predhodno rezervacijo in brez čakanja 26 EUR (prost vstop za otroke do 18 let in za mlade od 18-25 let za državljane držav članic EU, Norveške, Islandije in Lichtensteina),
 • vstopnica za muzej Orsay: 14 EUR,
 • križarjenje po Seni: 17 EUR,
 • skupinska vstopnica za dvorec Versailles s predhodno najavo: 20 EUR,
 • Cabaret show Moulin Rouge: 135 EUR,
 • razgledna točka Montoparnasse: 18 EUR odrasli, 10 EUR otroci,
 • vstopnice za javni prevoz (10 vozovnic); 15 EUR,
 • Disneyland park: 1 park 89 EUR za odrasle, 82 EUR za otroke 3-11 let,
 • vstopnica na vrh Eifflovega stolpa, brez čakanja: od 15 do 32 EUR,
 • izlet v VERSAILLES in GIVERNY: 79 EUR.
Slike

Proceed Booking