059 072 001 turizem@az-sp.si

Malta

0
Cena
od649€
Cena
od649€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

46
8 dni, let
Datumi: 12.09., 12.11.
Malta
Šifra: AŽ25
Program

1. dan:let proti Malti

Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana dve in pol uri pred letom. Let v dopoldanskih urah preko Istanbula proti Malti, kamor prispemo v pozno popoldanskih urah. Po prihodu sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev.

2. dan:Valletta (celodnevni izlet) – vključeno

Zajtrk. Z avtobusom se odpravimo na celodnevni izlet v Valletto. Med vodenim ogledom po živahnih ulicah Vallette, boste odkrivali lepoto in čare tega mesta-utrdbe, katerega so vitezi ustanovili leta 1566. Viteški red svetega Janeza je upravljal otoke 268 let in Valletta je najboljši primer njihove edinstvene kulturne dediščine. Najprej bomo uživali v očarljivem pogledu na naravno pristanišče Grand Harbour, ki se razteza od vrtov Barracce. Nato bomo obiskali katedralo svetega Janeza (vstopnina vključena), si ogledali Caravaggiove mojstrske freske v oratoriju, flamske tapiserije in cerkveni muzej. V katedrali so ena najlepših marmornih tal na svetu. Ogled nadaljujemo vzdolž ulice Republike, mimo Palače velikih mojstrov. Prosti čas za kosilo (ni vključeno) in nakupovanje. Popoldan nadaljujemo z avtobusom panoramski ogled obzidja starega dela mesta Vallette in se na povratku do hotela, peljemo še mimo sprehajališč Ta Xbiex in Sliema. Nočitev.

3. dan:Mdina – Rabat – Mosta – Ta'Qala (celodnevni izlet) – vključeno

Zajtrk. Današnji izlet nas pripelje do osrednjega dela Malte, kjer prevladuje srednjeveško utrjeno mesto Mdina, starodavna prestolnica Malte. Ozke, vijugaste ulice, ki segajo v srednji vek, vodijo do impozantnih utrdb, od koder je veličasten panoramski razgled na otoke. Med sprehodom po mestu, ki je videti, kot da se je tam čas ustavil, boste videli različne arhitekturne sloge, vključno s palačami Siculo-Norman ter drugimi baročnimi stavbami velikega zgodovinskega pomena. Prav zaradi tega je to »Tiho mesto« priljubljena kulisa filmske industrije. Mdino zapustimo skozi grška vrata in se ustavimo pri zgodnjekrščanskih katakombah v Rabatu, preden nadaljujemo pot do čudovitih pečin imenovanih Dingli. Po kosilu (ni vključen v ceno) bomo obiskali botanični vrt v San Antonu, ki se nahaja v bližini predsedniške palače, katero bomo lahko občudovali od zunaj. Nadaljujemo s postankom v vasici obrtnikov Ta’Qali in obiskom delavnic malteških obrtnikov. Prisostvovali bomo pihanju ter oblikovanju stekla ter izdelavi tradicionalnih filigranskih srebrnih in zlatih predmetov. Za konec, si bomo od zunaj ogledali čudovito cerkev v mestecu Mosta, ki je znana po eni od največjih kupol v Evropi. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan:Aristokracija in vinarstvo Malte (poldnevni izlet) – fakultativno

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu Aristokracija in vinarstvo Malte (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). To je zelo poseben izlet, saj vključuje enega najpomembnejših plemiških krajev na Malti s 400 let starimi vinogradi, kjer zorijo premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisujejo kot »miniaturni Versailles«. Njena bogata notranjost vsebuje lepe freske, veličastna marmorna dela, zrcalne stene, tromp l’oeil in redke slike. Lepo urejeni vrtovi, znani kot eni najlepših v Evropi, odražajo veličastnost tega gracioznega mesta. Po spoznavanju bogastva palače, vas ena od vodilnih vinskih kleti na Malti vabi v svojo klet, kjer vam bodo podrobno predstavili lokalno pridelavo vin in vas povabili k degustaciji izbranih vin in lokalnih specialitet. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:Tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva (poldnevni izlet) - fakultativno

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu Tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Izlet začnemo z obiskom enega najstarejših kamnolomov na Malti. Kamnolom je danes vrhunska turistična znamenitost, ki nudi vpogled v eno od vodilnih veščin Malte – uporabo apnenca v gradbene namene, čigar tradicija sega tisoče let nazaj. O čarobnosti antične Malte se boste naučili v Hagar Qimu, najpomembnejšem prazgodovinskem kraju na Malti, s čudovitim pogledom na široko modrino Sredozemlja in otok Filfla. Od Hagar Qim bomo nadaljevali pot do Wied iz-Zurrieq, kjer se lahko, odvisno od vremenskih pogojev, vkrcate na ladjo (ni vključeno v ceno izletov) in obiščite Modro laguno, znano po kristalno čistem morju. Povratek v hotel. Nočitev.

6. dan:ogled treh mest (poldnevni izlet) - vključeno

Zajtrk. Današnji izlet nas vodi do območja Grand Harbour, ki leži nasproti Vallette, znanega tudi kot Tri mesta – Vittorios, Cospicua in Senglea, kjer so se vitezi svetega Janeza leta 1530 najprej naselili. Vožnja vzdolž Cospicua. Prispemo do Vittoriosa, kjer se sprehodimo po ozkih ulicah v senci zgodovinskih stavb ter vidimo prve utrdbe različnih viteških redov. Z vrta Senglea, ki se nahaja na vrhu polotoka, uživajte v osupljivem 360-stopinjskem razgledu na Grand Harbour, vključno z impresivno utrdbo Saint Angelo, od koder je Grand Master La Vallette vodil obrambo otoka v veliki bitki za Malto leta 1565. Povratek v hotel. Nočitev.

7. dan:otok Gozo (celodnevni izlet) – fakultativno

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na celodnevnem fakultativnem izlet na otok Gozo (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). S kratko plovbo s trajektom, ki traja približno 20 minut, pridemo do pristanišča Mgarr, kjer boste takoj začutili edinstveno vzdušje tega otoka. Najprej se odpravimo do megalitskega templja Ggantija, ene najstarejših zgradb na svetu, ki je vključena tudi na Unescov seznam svetovne dediščine ter je starejša celo od egiptovskih piramid in znamenitega Stonehenga. Nato obiščemo srednjeveški grad v Viktoriji ter zalive, ki spominjajo na fjorde in se nahajajo v Xlendi in Dwejri. Gozo je znan tudi po svoji obrti, zlasti ročno izdelanih čipkah in pletenih oblačilih. Obiskovalce otoka bo navdušilo bujno zelenje, mirno vzdušje in razlike v primerjavi z večjo Malto.

8. dan:povratek v Ljubljano

Zajtrk. V jutranjih urah prevoz do letališča. Prijava na let in let preko Istanbula do Ljubljane, kjer pristanemo v poznih popoldanskih urah.

Cena:

First minute cena na osebo v dvoposteljni sobi:

 • 749 EUR (12.9.-19.9.),
 • 649 EUR (12.-19.11.).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana-Malta-Ljubljana s prestopanjem v Istanbulu, prevoznik Turkish Airlines,
 • 7 x nočitev v hotelu s 3*, npr. v hotelu The Bella Vista ali podobnem, v dvoposteljni sobi,
 • 7 x samopostrežni zajtrk,
 • prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi,
 • 3 vključeni izleti: Valletta, Mdina– Mosta – Ta’Qala in Tri mesta,
 • slovensko oz. hrvaško spremstvo in lokalni vodnik,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo),
 • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama),
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu,
 • teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop na Malto in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.),
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete,
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

Doplačila:

Možna doplačila v agenciji:

 • Celosten paket zavarovanja potovanja od 48 EUR na osebo
  • Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
  • Zavarovanje prtljage
 • 7x večerja: 59 EUR na osebo.
 • Paket izletov (Aristokracija in vinarstvo Malte, tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva, otok Gozo): 119 EUR na osebo.
 • Fakultativni izlet na otok Gozo: 65 EUR na osebo.
 • Fakultativni izlet Aristokracija in vinarstvo Malte: 45 EUR na osebo.
 • Fakultativni izlet tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva: 40 EUR na osebo.
 • Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana 52 EUR na vozilo (sep) oz. 35 EUR na vozilo (nov) za čas potovanja.
 • Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama: doplačilo za enoposteljno sobo: 279 EUR (sep) oz. 149 EUR (nov).

Obvezno doplačilo na Malti:

 • Ekološka pristojbina (Eco tax) – 0,50 EUR na osebo, na noč (plačilo direktno v hotelu).

Opombe:

 • First minute popust velja do 31.07.2022.
 • Najmanjše število potnikov za izvedbo potovanja v posameznem terminu je 25.
 • Za to potovanje potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.
 • Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
 • Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…).
 • Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.
 • Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.
 • Predviden letalski prevoz – Turkish Airlines: Ljubljana – Istanbul – Malta / Malta – Istanbul – Ljubljana.
Slike