059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Osupljiva Majorka

0
Cena
od649€
Cena
od649€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

26
5 dni, let
Datumi: 6.12.
Španija
Šifra: AZ6
Program

1. dan:Slovenija - Mallorca

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ter čarter polet na otok Majorko. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in prosto za prvi stik s svetovljansko damo.

2. dan:Palma de Mallorca

Po zajtrku si bomo ogledali glavno mesto otoka, ki preseneča s svojo izjemno kulturno dediščino, vidno v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah. Palma je vrveče, živahno svetovljansko mesto, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Ogledali si bomo nekdanjo borzo La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llula, čudovito katedralo iz 14. stoletja, palačo Almudaina, danes v lasti španske kraljeve družine, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Na glavni mestni ulici si bomo vzeli čas za razvajanje. V kateri izmed številnih kavarn lahko pokusite lokalno specialiteto – ensaimado. Katedrala Sa Seuena predstavlja eno najlepših gotskih zgradb v Španiji in verjamemo, da bo navdušila tudi vas. Prosto popoldne.

3. dan:Izlet v Valldemoso in Soller

Po zajtrku se bomo odpravili v Valldemoso in Soller Valldemosa, ki bo za vedno ostal povezan s pisateljico George Sand, saj je tu preživela zimo 1838/39. Za mnoge je bolj znan in zanimiv Frederic Chopin, ki je skupaj s pisateljico bival v kartuzijanskem samostanu. Sprehodili se bomo tudi do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Santé Catalane Tomas. Ustavili se bomo pri zalivu, kjer se je izkrcala Sissy in obiskala Ludvika Habsburškega, ki si je nedaleč stran postavil palačo. Vožnja v Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19 stoletju pa so pomaranče in vino menjali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnost mesteca je stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekaj del Picassa in Miroja. S tramvajem iz leta 1913 se bomo popeljali v Port Soller in od tam nazaj avtobusom v hotel.

4. dan:Počitniško razvajanje ali izlet na Rt Formentor

Prosti dan boste izkoristili za samostojna raziskovanja, gurmanske užitke; morda pa se boste odločili za en pohodniški izlet:

RT FORMENTOR

Majorka je raj za raziskovalce. Rt Formentor je prava paša za oči, gora in morje z roko v roki ustvarjata spektakularne razglede, ki so najlepši ob sončnem zahodu. Pohodniška izkušnja z lokalnim gorskim vodnikom na »stičišču vetrov« vas ne bo pustila ravnodušnih. Vsekakor nepozabno doživetje!   

POMEMBNO: Hoja je primerna za aktivne rekreativce, s primerno telesno pripravljenostjo. Sam pohod traja približno 5ur. Priporočamo športno/pohodno obutev za skalnat teren ter primerna športna/pohodna oblačila, vključno z rezervno majico, vetrovko in pokrivalom.

5. dan:Mallorca - Slovenija

Dan za uživanje in prosto do odhoda na letališče. Po dogovoru z vodnikom možnost različnih aktivnosti. Polet V Ljubljano predvidoma v popoldanskih urah.

Cena:

 • 649 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu z vključeno oddano prtljago,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 4 x nočitve z zajtrkom v hotelu 4*,
 • dva izleta po programu in sicer ogled glavnega otoškega mesta Palme in izlet v Valldemoso in Soller,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki: 30 EUR,
 • na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki: 50 EUR.

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin: pribl. 30 – 40 EUR.

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 4* hotel: 159 EUR,
 • polpenzion v hotelu/restavraciji: 134 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • izlet Rt Formentor: 49 EUR.

OPOMBA: (izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 20 potnikov)

TURISTIČNA PRISTOJBINA (plačilo ob prihodu v hotel): 
Višina turistične takse je različna glede na kategorijo objekta in sicer znaša:

 • 2 EUR / osebo / dan za objekte 1 – 2*,
 • 3 EUR / osebo / dan za objekte 3 – 4*,
 • 4 EUR / osebo / dan za objekte 5*.
Slike

Proceed Booking