059 072 001 turizem@az-sp.si

Od sonca zlata Črna gora, od morja v hribe in nazaj

0
Cena
od499€
Cena
od499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

37
8 dni, avtobus
Datumi: 19.06., 17.07., 28.08.
Črna gora
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Hrvaška - Črna gora

Udoben turistični avtobus nas bo popeljal proti jugu v zgodnjih jutranjih urah. Brzeli bomo mimo Zagreba, Splita, Dubrovnika vse do Črne gore. V popoldanskih urah bomo prispeli do kraja nastanitve, spoznali hotel in okolico in se spustili na obrate, na katerih delujejo domačini.

2. dan:Črna gora - Herceg Novi

Ni lepšega kot začeti aktivne počitnice z aktivnim oddihom. Ta dan bomo izkoristili za individualne aktivnosti. Dremanje na plaži, kopanje, sprehodi … V večernih urah pa se bomo odpeljali do bližnjega mesta Herceg Novi. Sprehodili se bomo po mestu obsijanim s soncem in obdanim s cvetjem. Ščitijo ga visoke planine, ob njem pa se razprostira razvejana obala bokokotorskega zaliva. Mesto je že od nekdaj privlačilo umetnike in številne druge obiskovalce. Ogledali si bomo Sahat – kulo, Kanli – kulo, trdnjavo Spanjola, trdnjavo Forte-mare … Vzeli si bomo nekaj časa za osvežitev, nato pa se vrnili do hotela.

3. dan:Cetinje - Njeguši

Dan bomo namenili spoznavanju črnogorske zgodovine, ki je pestra in ponosna. Zapeljali se bomo v Cetinje, nekdanjo črnogorsko prestolnico. Ob doplačilu si bomo ogledali Palačo kralja Nikole in Cetinjskega samostana, kjer boste spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda. Po osvežitvi se bo vožnja nadaljevala do vasice Njeguši, kjer se bomo okrepčali z lokalnimi dobrotami (njeguški pršut, sir, kruh) in malo pokramljali z domačini. Prijetno razpoloženi se bomo vrnili do hotela in morda skočili še v morje.

4. dan:Skadarsko jezero - Budva

Po zajtrku nas bo odkrivanje Črne gore popeljalo do Skadarskega jezera, največjega jezera na Balkanskem polotoku, na meji med Albanijo in Črno goro. Morda se boste odločili za sprehod ob jezeru, še boljše doživetje pa je (ob doplačilu) spoznavanje flore in favne s plovbo po jezeru in ribjim piknikom. Popoldne se bomo zapeljali še do Budve, ki je danes mondeno turistično središče, ki pa s svojim zgodovinskim jedrom še vedno očara vsakega obiskovalca. Sprehod po starih uličicah, sprostitev v številnih, tudi trendovskih, lokalih in številne trgovinice bodo zagotovili prijetno preživeto popoldne. V večernih urah vrnitev do hotela.

5. in 6. dan:Črna gora

Klasično počitniško lenarjenje. Navsezadnje smo v Črni gori, deželi sonca in prijetnega načina preživljanja prostega časa. Individualne aktivnosti, kopanje, sprehodi in še kaj bi se našlo.

7. dan:Črna gora - Kotor

Počasi se bo potrebno zopet navaditi nazaj na evropski ritem. Ampak počasi. Prvi del dneva naj bo še kot prejšnja dva. Dremanje na plaži, kopanje, sprehodi … V večernih urah pa se bomo odpeljali do mesta Kotor, ki je znamenito črnogorsko srednjeveško, obmorsko mesto v zalivu Boke Kotorske. Stari del mesta je obdan z impresivnim sredozemskim pristaniščem in z dobro ohranjenim mestnim obzidjem pod zaščito UNESCA kot svetovna kulturna dediščina. Bolje ga bomo spoznali s sprehodom in odkrivanjem skrivnostnih uličic. Ob dogovorjeni uri vrnitev do hotela.

8. dan:Črna gora - Hrvaška - Slovenija

Po zajtrku se bomo od Črne gore poslovili in se preko Hrvaške vrnili v Slovenijo. Predviden prihod je v večernih urah, povratek v standardne delovne procese pa po vaših željah.

Cena:

19.6.:

 • 499 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 539 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 579 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

17.7., 28.8.:

 • 599 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 639 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 679 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb),

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela**** (predviden Welness &Spa Hotel ACD****),
 • 7x polpenzion,
 • oglede po programu (Herceg Novi, Cetinje, Budva, Njeguši, Skadarsko jezero, Kotor),
 • degustacija pršuta,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 175 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji), plovba z ladjo in ribje kosilo 30 EUR,
 • obvezno doplačilo: turistična pristojbina 21 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.