059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Novo leto v Istanbulu – Premium

0
Cena
od830€
Cena
od830€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

54
5 dni, let
Datumi: 31.12.
Turčija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul

Zbor potnikov na zagrebškem letališču Franjo Tuđman,  let v Istanbul. Po pristanku v Istanbulu vožnja do hotela s čudovito panoramo in uživanje v prvih vtisih Istanbula. Po krajšem počitku orientacijski sprehod z vodnikom po starem delu mesta (po potrebi z javnim prevozom). Sprehodite se do mostu Galata po najbolj prometni ulici Istiklal Caddesi (Ulica neodvisnosti s številnimi restavracijami, trgovinami in bari) do trga Taksim, središča nočnega življenja. Priprave na najbolj naporno noč v letu! Silvestrovanje v lastnem aranžmaju (za zainteresirane bomo kasneje ponudili novoletno večerjo). Nočitev.

2. dan:Istanbul - izlet križarjenje po Bosforju s kozarcem šampanjca na luksuzni jahti in ogled palače Dolmabahca

Pozni zajtrk. Ob dogovorjeni uri sledi fakultativni izlet križarjenje po Bosporju s kozarcem šampanjca, da nazdravimo uspešnemu letu 2024 na luksuzni jahti. Na križarjenju boste doživeli čudovito arhitekturo in uživali v pogledu na cesarske palače, trdnjave in romantična mesta Bosporske ožine z zanimivimi in intrigantnimi zgodbami. Sledi ogled palače Dolmabahce – zadnje rezidence turških sultanov iz 19. stoletja, zgrajene v rokoko stilu, ki vas bo pustila brez sape. kasneje predlagamo odhod v sodobno četrt Nişantaşı, imenovano tudi »pariški Istanbul«, ki jo krasijo butiki, očarljive kavarne, široki bulvarji, nebotičniki…. Kjer se lahko odpravite po nakupih v enega od znanih nakupovalnih središč v bližini (Cevahir, Metrocity ali Kanyon). Vsem, ki želite preizkusiti čare hamama, predlagamo, da si privoščite to nepozabno doživetje. Zvečer predlagamo, da se skupaj odpravimo v enega izmed turških klubov, ki zagotavljajo odličen provod. Nočitev.

3. dan:Istanbul - izlet vzhodni Istanbul s pridihom glamurja

Zajtrk v hotelu. Po zajtrku predlagamo odhod na celodnevni ogled mesta peš in z javnim prevozom v spremstvu lokalnega vodnika za spoznavanje vzhodnega Istanbula. Začnemo pri največji mošeji v Istanbulu, ki nam bo predstavila orientalski Istanbul – mošejo Sulejmana Veličastnega. Za mošejo je eno najlepših razglednih točk s čudovitim razgledom. Po odmoru za fotografiranje si bomo imeli priložnost ogledati grobnici Sulejmana Veličastnega in Hurem. Na poti proti Sultanahmetu sledi degustacija turške “kave z razgledom” v enem od barov na strehi. Peljemo se mimo Modre mošeje, monumentalne zgradbe in zadnje velike sultanove mošeje, ki jo je zgradil Mehmet Aga s 6 minareti, da bi presegla znamenito Hagijo Sofijo. Obiščemo Hagijo Sofijo – nekoč največjo cerkev Bizantinskega cesarstva, pozneje spremenjena v mošejo, je danes eden največjih arhitekturnih dosežkov tistega časa. Sledi skupno kosilo v pristni turški restavraciji. Nadaljevanje ogleda starega dela mesta z ogledom palače Topkapi – nekdanje sultanove palače, ki je bila sedež Otomanskega cesarstva! Kot sladkor za konec pustimo obisk Velikega bazarja (Kapali čaršija), pokrite tržnice in največjega bazarja na svetu z več kot 5000 trgovinami, kjer lahko občutite čar nakupovanja zlata, tekstila, spominkov itd. Prosti čas za nakupovanje. Zvečer predlagamo odhod na skupno večerjo v sodobno lokalno restavracijo Meyane. Nočitev.

4. dan: Istanbul - poldnevni izlet "boemski Istanbul s kosilom"

Zajtrk. Predlagamo, da se odpravite na izlet v »bohemski Istanbul« Vožnja do enega najlepših razglednih točk v Istanbulu: Pierre Loti. Do razgledne točke se pripeljemo z avtobusom in nato z žičnico, ob prihodu na razgledno točko pa uživamo v razgledu na Zlatni rog. Sledi vožnja do najbolj očarljivih četrti Istanbula – Fener in Balat. Fener je nekdanja grška četrt, ki je danes poleg Balata ena najbolj “instagramiranih” lokacij v Istanbulu, posejana z očarljivimi kavarnami, bistroji, galerijami in restavracijami ter zanimivo zgodovino. Po obisku Fenerja pridemo v sosednjo četrt Balat, nekoč cvetočo judovsko četrt, danes pa znano po očarljivih ozkih ulicah in pisanih hišah, ki spominjajo na filmske kulise. Kosilo v tipični soseski restavraciji. Prosto popoldne za lastne programe. Nočitev. 

8. dan:Povratek domov

Zajtrk. Odjava iz hotela. Danes vas peljemo na ogled pisane egipčanske tržnice, kjer lahko kupite užitne spominke: začimbe, kavo, baklavo, medulum. Prosti čas za nakupovanje in uživanje v turških specialitetah, nakupovanje ali pitje čaja.
Transfer na letališče. Let proti Zagrebu, prihod v Zagreb v večernih urah.

Cena:

 • 830 EUR.

Cena vključuje:

 • povratni let Zagreb – Istanbul,
 • letalske davke in pristojbine,
 • hotelsko namestitev na bazi 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu GRAND DE PERA 4* SUP,
 • transfer z/na letališče,
 • 1 kos oddane prtljage do 23 kg in 1 kos ročne prtljage (do 8 kg, dimenzije 55x40x23 cm),
 • vodenje na celotnem potovanju.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 280 EUR,
 • vstopnice za kulturnozgodovinske spomenike in muzeje,
 • vozovnice za javni prevoz, doplačila za izlete in prehrano, ki ni po programu,
 • osebni stroški, pijača in napitnine ter ostalo, kar ni omenjeno v cena vklučuje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Fakultativni izleti/vstopnice:

 • Izlet VZHODNI ISTANBUL – vključuje vstopnico za palačo Topkapi, ogled mošeje Sulejmana Veličastnega, Hagije Sofije z uporabo slušalk in v spremstvu lokalnega vodnika in turističnega vodiča, »kavo z razgledom« in kosilo v lokalni restavraciji: 85 EUR (min 15 oseb),
 • Izlet KRIŽARENJE PO BOSFORJU S KOZARCEM ŠAMPANJCA NA LUKSUZNI JAHTI IN OGLED PALAČE DOLMABAHČE – vključuje plovbo z moderno jahto, lokalno vodenje, kozarec šampanjca na osebo:  95 EUR (min 15 oseb),
 • Izlet BOEMSKI ISTANBUL – vključuje avtobusni prevoz, ogled razgledne točke Pierre Loti, vstopnico za vzpenjačo, ogled boemskih četrti Balat in Fener ter kosilo v lokalni gostilni v spremstvu vodje izleta in lokalnega vodnika: 65 EUR (min. 15 oseb).
Slike

Proceed Booking