059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Novo leto v Banjaluki

0
Cena
od299€
Cena
od299€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

17
3 dni, let
Datumi: 3
Bosna in Hercegovina
Šifra: AŽ15
Program

1. dan:Banjaluka

Jutranji odhod in opoldne bomo že tam. Kje naj začnemo? Bomo kar pri legendarnem izreku: “Ko nije probao banjalučki ćevap, u Banjaluci kao da i nije bio.” – Kdor ni pokusil banjaluških čevapčičev, kot da ni bil v Banjaluki. Prazna vreča ne stoji pokonci. Banja Luko bomo pričeli odkrivati v legendarni čevabdžinici »kod Muje«.

Dobro podprti se bomo odpravili odkrivati znamenitosti kot so trdnjava Kastel, Muzej Republike Srbske, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, stavbo vlade,… Seveda ne bomo spustili znamenite tržnice v Banjaluki, kjer se dobi vse; od igle do lokomotive. Med odkrivanjem bomo preverili demografsko posebnost mesta, razmerje med moškimi in ženskami je v tem mestu ena proti sedem… Torej, na enega gospoda »pade« sedem dam.

Sledi namestitev v odličnem hotelu Courtyard by Marriott 4*, prosto za osvežitev in priprava na posebno, najdaljšo noč. Nepozabna zabava, kulinarično razvajanje, izbrana glasba, polnočni šampanjec,… Tri, dve, ena… Srečno 2023!

2. dan:Banjaluka

Po poznem zajtrku bo priložnost za sprehod, morda kakšen nov pogled na mesto in če boste želeli, vas bomo po kosilu povabili na zanimiv nostalgično-kulinarični izlet. Po nekaj levih in desnih ovinkih bomo prišli v etno vas Ljubačke doline, kjer si bomo napolnili baterije s pozitivno energijo in nasitili duše z domačnostjo. Spoznali bomo še drugi del Banjaluške kulinarike – jedi iz pod sača, »uštipci od heljde, domaći sir, kajmak, pršut, kulen… zatim cicvara, teletina izpod sača, pekarski krompir sa povrćem ispod sača, sezonske salate, domaći hljebovi od heljde iz krušne peći…«

Zvečer bo priložnost za uživanje v pestrem dogajanju v centru mesta s pestrim izborom nastopajočih.

3. dan:Banjaluka

Slovo od hotela po zajtrku. Še kratek postanek in ogled samostana Marija Zvijezda. Trapisti, ki živijo v samostanu, že več kot 200 let izdelujejo fantastičen sir trapist in morda bo to priložnost za nakup darilca domačim. Pred večerom bomo že doma.

Cena:

 • 299 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz (LJ, CE, MB),
 • 2 x nočitev, zajtrk v hotelu Marriott 4*,
 • dobrodošlica – malica v čevapdžinici »kod Muje«,
 • novoletna zabava v Sky baru s pijačo dobrodošlice, bogatim kulinaričnim menujem, glasbo in šampanjcem ob ponoči,
 • zunanji ogledi po programu,
 • obisk samostana Marija Zvijezda,
 • takse,
 • drobne pozornosti, vodstvo in organizacija.

Cena ne vključuje:

 • enoposteljna soba: 70 EUR,
 • manjše število potnikov (34-39) 20 EUR na osebo,
 • rezervacija sprednjih sedežev – (prve tri vrste): 10EUR na osebo,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.
Slike

Proceed Booking