059 072 001 turizem@az-sp.si

Norveška s svojimi fjordi in skandinavskim utripom

0
Cena
od1,390€
Cena
od1,390€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

126
13 dni, bus
Datumi: 11.7.
Norveška
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Nemčija / Hamburg

Na pot se bomo podali v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom bomo potovali skozi Avstrijo v Nemčijo, v smeri Hamburga do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

2. dan:Ribe - Odense

Po zajtrku se bo naša pot že vila proti severu, da v dnevu, ki je pred nami, osvojimo Dansko. Ustavili se bomo v najstarejšem danskem mestu Ribe. Po želji boste obiskali muzej na prostem, Ribe Vikingcenter, ki predstavlja rekonstrukcijo vikinške vasi. Sprehod po slikovitem mestnem jedru, ki je vsekakor eno najlepših na Danskem, nam bo predstavil še trenutni utrip danskega mesta. V popoldanskih urah se bomo ustavili še v mestu Odense, kjer si lahko ogledamo rojstno hišo danskega literata Hansa Christiana Andersena. Še potep po mestnem središču, nato pa vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev.

3. dan:Roksilde - Helsingör - Kobenhavn

Danski zajtrki so nekoliko drugačni, mi pa se bomo po njem odpravili proti mestu Roskilde, nekdanji danski prestolnici. Mesto se ponaša z mogočno romansko katedralo, kjer je pokopanih nad trideset danskih kraljev in kraljic. V muzeju vikinških ladij je predstavljeno življenje in njihove navade, razstavljene so tudi zanimive dolge vikinške ladje. Nadaljevali bomo do pristaniškega mesteca Helsingor, kamor je Sheakespeare postavil dogajanje svojega tragičnega junaka, danskega princa Hamleta. Ogled zunanjosti renesančnega gradu, ki leži na strateški točki ob prelivu Oresund, nam bo malce približal okoliščine zgodbe. Vožnjo bomo nadaljevali do Kobenhavna, kjer sledi orientacijski ogled znamenitosti. Videli bomo mestno hišo, zabaviščni park Tivoli, malo morsko deklico, staro borzo, kraljevo rezidenco, spomenik Hansa Kristiana Andersena … Čas bo tudi za osvežitev in individualen sprehod. Nastanitev v hotelu, nočitev.

4. dan:Kobenhavn - Göteborg - Oslo

Po zajtrku se naša pot počasi nadaljevala čez zaliv  na Švedsko, do Göteborga. Največje mesto na Švedskem ponuja na ogled številne znamenitosti: katedralo, opero, ribjo tržnico s cerkvijo … Nekaj časa si bomo vzeli za osvežitev, nato pa nadaljevali s potovanjem po slikoviti švedski pokrajini proti Norveški. Ob fjordu Oslo bomo prišli do istoimenskega glavnega mesta Norveške. Ogled znamenitosti norveške prestolnice nam bo ponudil  mestno hišo, parlament, gledališče, kraljevo palačo, smučarsko središče Holmenkolm … Po ogledih in krajšem počitku bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, nočitev.

5. dan:Oslo - Drammen - Ulvik

Dan bomo začeli s potjo ob Oslofjordu v smeri mesta Drammen, ter naprej proti osrčju pokrajine Telemark, ki je znana po globokih soteskah, z gozdovi pokritimi gorami, prijetnimi in romantičnimi dolinami in z majhnimi vasicami. Med vožnjo bomo uživali v pogledih na zanimivo pokrajino, ki se bo vila ob obsežni planoti Hardangervidd. Divja lepota in neokrnjena narava bosta zagotovo vir številnih fotografij. Nadaljevali bomo po deželi fjordov, kjer je klima tako mila zaradi vpliva morja, da v njej rastejo rastline, ki so značilne za mnoge južnejše kraje na svetu. Na poti se bomo ustavljali, da ulovimo kakšno dobro fotografijo. Do večera prispemo do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev.

 

6. dan:Ulvik - Bergen

Po zajtrku bomo nadaljevali proti Bergnu, na poti pa občudovali veliko slapov in zanimivo pokrajino, ki vedno znova preseneča s svojo lepoto. Mesto Bergen je bilo ustanovljeno leta 1070, je drugo največje mesto na Norveškem in za mnoge eno najprivlačnejših. Očara stari del, ki je kot svetovna dediščina pod zaščito Unesca, sicer pa je današnji Bergen živahno mesto, središče aquakulture z mnogimi gojišči morskih organizmov, center ladjarstva, naftne industrije in podvodne tehnologije. Po ogledu se bomo zapeljali še do hotela. Nastanitev, nočitev.

7. dan:Bergen

Celoten dan bomo danes posvetili individualnim aktivnostim. Sprehodi, doživljanje utripa norveškega mesta, kakšen muzej, izbira je res velika. Nočitev v hotelu.

8. dan: Bergen - Nordfjordeid

Danes nas bo čakal kralj vseh fjordov – Sognefjord, ki se zajeda 200 kilometrov globoko v obalo. Po prihodu v vasico Flam si boste lahko privoščili panoramsko vožnjo s turistično ladjico v fjord Naerofjord, ki je zaradi narave in lepote uvrščen na seznam Unesca. Nadaljevali bomo po panoramski cesti z mnogimi slapovi, rekami in lediniško pokrajino. V bližini kraja Nordfjordeid se bomo nastanili v hotelu in polni vtisov zaspali. Nočitev.

9. dan: Geiranger - Alesund

Po zajtrku bomo nadaljevali po divji naravi čez panoramsko cesto Adler, kjer se ponuja veličasten razgled na slapove, ki se zlivajo v fjord. Nadaljevavali bomo po Atlantski cesti do izredno slikovitega Alesunda, ki je znan po izjemni koncentraciji stavb zgrajenih v Jugendstilu. Še samo do hotela, nastanitev, nočitev.

10. dan: Lillehamer - Oslo

Tudi ta dan bo poln vožnje po divji naravi proti Dombasu in proti Lillehammerju. Po prihodu v olimpijsko mesto si bomo ogledali središče, katerega največja znamenitost je muzej na prostem – Maihaugen. Po ogledu in osvežitvi bo pred nami potovanje v smeri mesta Oslo, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev.

11. dan: Oslo - Malmo / trajekt

Po zajtrku bomo znova uživali po pokrajini Norveške in nadaljevali na Švedsko, do pristanišče, kjer se bomo vkrcali na trajekt in se nastanili v kabine. Tudi nočna plovba bo tako svojevrstno doživetje.

12. dan: Berlin

V jutranjih urah se bomo izkrcali v Nemčiji in nadaljevali v smeri Bavarski. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve. Nastanitev, nočitev.

13. dan: potovanje domov

Še zadnji zajtrk, nato pa se bomo vračali čez Nemčijo, Avstrijo do Slovenije, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena:

 • 1390 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 
 • 11 x nočitev z zajtrkom,
 • plovbo z ladjo po programu,
 • 1 x nastanitev v štiri posteljnih kabinah,
 • vse prevoze s trajekti po programu,
 • vse zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 450 EUR,
 • turistična pristojbina: 48 EUR,
 • vstopnine po želji: približno 150 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +50 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +100 EUR.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi: 11.7.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 EUR na osebo, v zadnji vrsti: – 10 EUR na osebo.

Slike

Proceed Booking