059 072 001 turizem@az-sp.si

Normandija in srce Francije

0
Cena
od719€
Cena
od719€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

44
10 dni, avtobus
Datumi: 03.09.
Francija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Francija

Na pot se bomo podali v zgodnjih jutranjih urah. Alpske doline Avstrije, Nemčija in zvečer se bomo že znašli v Franciji, v kraju nastanitve. Nočitev.

2. dan:Pariz

Po zajtrku se bomo odpeljali do Pariza. Spoznali ga bomo med panoramsko vožnjo skozi središče in s potepom po mestu. Ogledali si bomo znamenitosti: Eifflov stolp, muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opero, mestno hišo, Latinsko četrt, mestni otok s katedralo Notre dame, Dom invalidov … Med ogledi bo dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. Po nastanitvi v hotelu bomo, glede na dogovor, izkoristili večer za sprehod na grič Montmartre in ogled bazilike Sacre Couer. Z doplačilom pa se bomo v tipičnem pariškem lokalu ob kozarčku vina okrepčali z lokalno specialiteto »čebulna juha z gratiniranim sirom«. Nočitev v hotelu.

3. dan:Rouen - Etretat - Le Havre - Honfleur - Caen

Zjutraj bomo nadaljevali pot do Rouena. Nekoč eno najpomembnejših srednjeveških mest se je v zgodovino zapisalo kot mesto, kjer so na grmadi zažgali Ivano Orleansko, ki danes simbolizira mesto. Ob obali Rokavskega preliva se bomo ustavili v mestecu Etretat z atraktivnimi klifi, ki jih je pesnik Guy de Maupassant videl kot »slone velikane«, ki so stopili v morje in z rilci pijejo ocean – edinstven naravni pojav in izjemna priložnost za fotografije. Vožnja se bo nadaljevala skozi pristaniško mesto Le Havre. Na kratko bomo postali v cvetočem mestecu Honfleur, ki je bilo nekoč ribiško središče. Proti Caenu se bomo zapeljali po cvetlični obali ter se ustavili v zgodovinskem sedežu Viljema Osvajalca in kraljice Matilde. Druga svetovna vojna se je dokončno obrnila v korist zaveznikov na bližnji obali izkrcavanja. Čas bo za ogled muzeja Memorial, ki so ga postavili ob obletnici izkrcanja zaveznikov v Normandiji. Sodobni muzej prepričljivo prikaže dogajanje, povezano z izkrcanjem, in dogodke neposredno po njem. Tudi v bližnjih krajih so postavili številna obeležja, ki opozarjajo na čas izkrcavanja – »dan D«. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, nočitev.

4. dan:Bayeux - Mont Saint Michel

Zjutraj bomo najprej obiskali mesto Bayeux, kjer bomo lahko (z doplačilom) obiskali muzej Viljema Osvajalca, ki hrani tapiserijo kraljice Matilde. Nato pa do pravljičnega otoka Mont Saint Michel. Sprehod po izjemnem biseru in ogled mesteca za obzidjem vam bosta zagotovo ostala v lepem spominu. Samostan sodi med najbolj znane zgradbe na svetu. Sprehodili se bomo do kraljevih vrat in po slikovito zavitih ulicah na vrh hriba. Ob velikem kulturnem pomenu je Mont St. Michel tudi prvovrsten naravni spomenik, saj tam plimovanje, katerega razlika doseže tudi do 14 m, polotok dvakrat na dan spremeni v otok. Vzhodni rob zaliva, kjer leži polotok, je pomemben kot školjčišče, kjer gojijo ostrige. V pristaniškem in ribiškem mestecu St. Malo se bomo sprehodili po slikovitih ulicah in se odpeljali do kraja nastanitve, do hotela. Nočitev.

5. dan:Francoska obala

Po zajtrku bomo dan izkoristili za počitek. Morda sproščen sprehod ob zanimivi obali, branje knjige ali pogovor z domačini. Nočitev.

6. dan:Saint Malo - Nantes - Portreis

Po zajtrku se bomo hitro sprehodili po granitnih pečinah do svetilnika na polotoku Cap Frehel. Potovanje bomo nadaljevali do Nantesa, kjer bomo s sprehodom in ogledom skozi staro mestno središče spoznali zanimivosti kraja. Čas bo za osvežitev, v okolici kraja Portreis bomo poiskali hotel in se namestili v sobe. Nočitev.

7. dan:Lyon

Dan bomo začeli z zajtrkom in vožnjo do Lyona, mesta, kjer se srečata romantika in kulinarika. Ponaša se s čarobno baziliko Notre Dame, ki je bila zgrajena in posvečena Mariji, da mesto obvaruje pred kugo. V središču je veliko slikovitih lokalov, ki ponujajo lokalne posebnosti (račja pašteta, prašičja ušesa, noge …). Včasih je bila to hrana revežev, danes so to največje lokalne specialitete. Ogled in prosti čas nam bosta mesto še pobliže predstavila. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, nočitev.

8. dan:Marseilles

Dopoldne bomo prispeli do obale Sredozemlja in živahnega mesta Marseilles. To svetovljansko mesto je najstarejše in drugo največje francosko mesto po Parizu in ponuja veliko, od antične zgodovine in kulturne raznolikosti do čudovite pokrajine ob morju. Povsod v Marseillu so obiskovalci blizu mirnih modrih voda – bodisi da se sprehajate po očarljivi stari ulici z razgledom bodisi občutite osvežujoč morski vetrič. Barvita, multietnična dediščina Marseilla je most med Evropo in Severno Afriko, saj prebiva v mestu precejšnje število izseljencev iz Alžirije. Tradicionalne arabske souke je mogoče najti prav tako preprosto kot klasično francosko bouillabaisse. Čas bo tako za oglede kot za osvežitev. Nastanitev v hotelu, nočitev.

9. dan:Marseilles - Savona

Zjutraj bomo Marseilles zapustili in se odpravili skozi Provanso proti Italiji. Na poti se bomo ustavili v središču parfumske industrije, mestu Grass. Ogledali si bomo parfumerijo Fragonard in se vsi dišeči odpravili naprej. V okolici Genove se bomo namestili v hotelu. Nočitev.

10. dan:Italija - Slovenija

Preden bomo v večernih urah prispeli domov, bomo prepeljali celo Italijo od Ligurskega do Jadranskega morja. Domači nas bodo zagotovo nestrpno pričakovali in se veselili naših daril, še bolj pa naših objemov.

Cena:

 • 719 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 759 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 799 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/ ***,
 • 9x nočitev z zajtrkom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačila po želji:
  • enoposteljna soba 240 EUR,
  • vstopnine 40-50 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji),
 • obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 27 EUR.

Popust:

 • popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.