059 072 001 turizem@az-sp.si

Nordkap in Skandinavija

0
Cena
od1,885€
Cena
od1,885€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

888
14 dni, bus
Datumi: 1.8.
Skandinavija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Maribor - Nürnberg

Odhod avtobusa iz Maribora (obvestilo o kraju in času odhoda v zaključnem pismu). Vožnja skozi Slovenijo, Avstrijo in Nemčijo s krajšimi postanki na poti. Prihod v Nürnberg. Ogled mesta: obzidje – Lorenzkirche – hiša Albrechta Dürerja – mestna hiša – cerkev sv. Seebalda – cerkev Frauenkirche in glavni mestni trg. Prosti čas v središču mesta za osebne programe. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:Nürnberg - Weimar - Rostock

Zajtrk. Odhod iz hotela v Nürnbergu. Vožnja proti Turingiji. Obisk Weimarja, enega izmed kulturnih središč Nemčije, znanega po Goetheju in Schillerju. Weimar je eno najbolj obiskanih mest v Nemčiji, ogled mesta: glavni mestni trg – Mestna hiša – spomenik Goetheju in Schillerju – palača weimarskih vladarjev – gledališče, prvi parlament nemške republike. – Goethejeva hiša. Na glavnem trgu boste lahko poskusili znane klobase, pojedli kosilo ali obiskali enega od muzejev. Cesta se nadaljuje proti območju jezer Mecklenburg-Predpomorjansko. Prihod v veliko nemško baltsko pristanišče Rostock. Panoramska vožnja skozi mestno središče pristanišča, ki je bilo nekoč pomembno za trgovino s Skandinavijo. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

3. dan:Rostock - z ladjo na Dansko - most Öresund - Lund - Jönkoping

Zajtrk. Vkrcanje na ladjo v pristanišču Rostock. Plovba po Baltskem morju proti najjužnejši točki Danske, pristanišču Gedser na danskem otoku Falster. Naše popotovanje po Skandinaviji se začne z vožnjo od otoka Falster do največjega danskega otoka Sjelland, otoka sta med seboj povezana z mostovi. Pot nadaljujemo z edinstveno izkušnjo: vožnja čez most Öresund, ki preko morske ožine povezuje Dansko in Švedsko. Most je dolg 7.845 m, dostopna cesta pa je predor, ki gre delno pod morje. Čez most prispemo v južno Švedsko. In mesto Lund, ki je bilo nekoč eno največjih verskih središč Skandinavije, katedrala iz 12. stoletja pa je ena najbolj znanih cerkva severne Evrope, v kateri so bili kronani zgodnji vladarji severa. Danes je to mesto z znano in cenjeno univerzo. Ogled mestnega jedra in čudovitega parka okoli katedrale. Vožnja po prelepih švedskih pokrajinah se začne s širnimi poljanami najjužnejše švedske province Skane in se nadaljuje s prvimi večjimi iglastimi gozdovi in ​​jezeri Smaland. Prihod na obalo jezera Vättern, drugega največjega švedskega jezera. Namestitev v hotelu v Jönkopingu, največjem mestu ob jezeru. Nočitev

4. dan:Jönkoping - Stockholm - Uppsala

Zajtrk. Nadaljujte ob obali jezera in skozi Nyköping proti Stockholmu. Naravne lepote in ogromne razsežnosti Švedske, ene največjih držav v Evropi, pustijo zelo globok vtis. Prihod v Stockholm. Ogled parka pred mestno hišo. Panoramska terasa ponuja pogled na zgodovinsko središče Stockholma. Ogled mesta po slikoviti lokaciji na 14 otokih Baltskega morja in jezera Mälaren: staro mestno jedro Gamla Stan – kraljeva palača – katedrala – trg Stortorget – operna hiša – otok Riddarholmen – parlament – elegantna promenada Strandvagen. Prosti čas v centru Stockholma. Kratka vožnja do Uppsale, duhovne prestolnice Švedske, sedeža najstarejše univerze v Skandinaviji in rojstnega mesta slavnega režiserja Ingmarja Bergmana. Ogledali si bomo zgodovinsko središče s katedralo, ki je bila 300 let kronanska cerkev švedskih kraljev, stavbe univerze in grad Gustave Vasa. Slavni režiser Ingmar Bergman je tukaj postavil prizorišče svojega slavnega filma “Fanny in Alexander”. Namestitev v hotelu v Uppsali. Nočitev.

5. dan:Uppsall - Sundsvall Stone Town - Švedska visoka obala - Umea - Skelleftea

Zajtrk. Nadaljujte z vožnjo proti severu. Ogled mesta Sundsvall, znanega kot »kamnito mesto« zaradi elegantnih kamnitih palač in trgov, ki so jih zgradili bogati trgovci in plemiči severa. Pot nadaljujemo do Visoke obale. Ta naravna znamenitost je pod zaščito Unesca, edinstven naravni fenomen strmih granitnih skal in skalnatih otokov. V tem delu Skandinavije je najbolj očiten proces dvigovanja tal po zadnji ledeni dobi. Ustavili se bomo v središču Visoke obale s čudovitim razgledom na obalo in otoke, ki jih povezuje eden najdaljših skandinavskih visečih mostov. Obisk mesta Umea. »Mesto brez«, kot mu pravijo, je sedež najsevernejše švedske univerze in leži ob sotočju reke Umea v Botnijskem zalivu. Namestitev v hotelu v mestu zlata in bakra Skelleftea. Nočitev.

6. dan:Skelleftea - cerkveno mesto Gammelstad - sever Finske - Levi Ski Ski

Zajtrk. Nadaljevanje poti do mesta Lule, glavnega mesta pokrajine Norrbotten. Obisk cerkvenega mesteca Gammelstad s 450 majhnimi lesenimi hišicami, ki so jih zgradili okoli cerkve, da bi prebivalcem skrajnih severnih krajev, ki so pogosto hodili kilometre peš do prve cerkve, lažje prišli do cerkve. Ta znamenitost je pod zaščito Unesca. Ko prispemo na konec Botnijskega zaliva, zapustimo obalno cesto in se podamo v divjo redko poseljeno notranjost ter odkrivamo neustavljivo lepoto skrajnega severa. Ogromne z ribami bogate reke z velikimi brzicami in redkimi ribiči, gosti gozdovi in ​​prve črede severnih jelenov nas spremljajo na naši poti vse do vstopa v območje severnega polarnega kroga. Tam se lahko fotografirate z oznako za vstop v skrajni severni del evropske celine! Namestitev v hotelu v najbolj znanem finskem smučarskem središču Levi, ki tudi v poletnih mesecih ponuja številne možnosti za sprehode in uživanje v naravnih lepotah.

7. dan:Levi - Norveška Laponska - Otok Mageroya - Nordkap

Zajtrk. Čudovite pokrajine, črede severnih jelenov na poti, neponovljiv občutek velike divjine – to je regija Laponska! Preko velike planote Finnmarksvidda in naselja Norvežanov Sami Kautokeino pridemo do Altafjorda. Alta je kraj z najstarejšimi skalnimi poslikavami v severni Evropi, ki so pod zaščito Unesca (vstopnina vključena). Skozi nacionalni park in divjo planoto Sennaland pridemo do otoka Mageroya, ki je s celino povezan s predorom pod morjem. Vožnja skozi z mahom poraščen otok s številnimi jezerci do skale Nordkapa. (vključena vstopnica za center Nordkap) V središču na skali so pošta, kapelica, trgovina s spominki in panoramski kino – a največje doživetje je, ko se znajdeš pod simbolom Nordkapa – zemeljsko oblo (pri noč v tem letnem času ni ali je komaj opazna majhna razlika v količini dnevne svetlobe). Poseben občutek je, ko med teboj in severnim tečajem ni trdne zemlje – dosegli smo najsevernejšo točko skrajnega severa! Namestitev v hotelu na otoku Mageroya. Nočitev.

8. dan:Otok Mageroya - Park Karasjok In Sapmi - Nac. Park Pyha Luosto

Zajtrk. Odhod z otoka Mageroya. Vožnja ob obali Olderfjorda ob plažah skrajnega severa, ter naprej ob obali Porsangerfjorda, enega največjih severno norveških fjordov. Postanek v Karasjoku, središču norveške Laponske in sedežu parlamenta ljudstva Sami, postavljenem v obliki šotora. Ogled parka Sapmi (vključena vstopnina) Tam si boste lahko ogledali tipična bivališča in šotore Samijev – ljudstva skrajnega severa, spoznali njihovo kulturo, tradicijo in način življenja. Vrnitev na Finsko. Obisk jezera Inari, enega največjih finskih jezer (znano iz križank). Veliko finsko jezero s stotinami otokov in skal je zelo slikovito in obdano z nomadskim območjem pastirjev severnih jelenov. Nadaljevanje vožnje skozi romantične severne pokrajine in namestitev v tipičnem laponskem hotelu zaradi izjemne naravne lepote nacionalnega parka Pyha – Luosto. Nočitev.

9. dan:Nac. Park Pyha Luosto - Rovaniemi in božiček - Oulu - Finska Jezera

Zajtrk. Obisk vasi Santa Claus, blizu Rovaniemija, ki se nahaja na liniji polarnega kroga. Na pošti lahko pošljete voščilnice, ki bodo prišle na božič, kupite tipične spominke, se fotografirate z Božičkom in njegovimi pomočniki. Vožnjo nadaljujemo skozi bližnji Rovaniemi, mesto, ki ga je prav tako zgradil slavni finski arhitekt Alvar Aalto, in naprej do obale Baltskega morja. Ogled mesta Oulu s slikovito tržnico. Vstopamo v območje “dežele tisočerih jezer”. Čudovite pokrajine ogromnih jezer, gostih gozdov, lesenih hiš ob obalah jezer in velikih rek pustijo globok vtis na obiskovalce. Namestitev v hotelu na območju velikih finskih jezer. Nočitev.

10. dan:Finska Jezera - Helsinki - z ladjo na Švedsko

Zajtrk. Nadaljevanje ceste skozi jezersko območje proti jugu. Prihod v Helsinke. Ogled glavnega mesta Finske: Senatni trg z luteransko katedralo – tržnica – promenada Esplanade – parlament – dvorana Finlandia – opera – olimpijski stadion – Sibeliusov spomenik. Prosti čas za sprehod po glavni ulici, nakup spominkov na zanimivi tržnici ali predmetov finskega oblikovanja in mode na glavni ulici. Vkrcanje na ladjo v Helsinkih in namestitev v kabine. Velike potniške ladje, ki plujejo po Baltiku med Švedsko in Finsko, ponujajo vrsto ugodnosti: številne restavracije, brezcarinske trgovine, igralnice, glasbo za ples. Toda največja zanimivost so na tisoče otokov stockholmskega arhipelaga in njihove naravne lepote, ko čoln počasi pluje med otoki. Nočitev v kabinah na krovu.

11. dan:Ladja - Stockholm - Vadstena - Helsingborg

Zajtrk na ladji. Izkrcanje z ladje v Stockholmu. Vožnja proti jugu Švedske do obale jezera Vättern. Jezero prečka kanal Götta, edinstven gradbeni projekt, ki je povezal dve baltski obali Švedske in omogočil promet po vodnih poteh skozi notranjost. Obisk čudovitega romarskega kraja Vadstena, povezanega z zavetnikom Švedske sv. Birgit in zgodnji švedski kralji. Sprehod po slikoviti promenadi ob obali jezera do cerkve z relikvijami sv. Birgit in renesančni grad Gustava Vase. Pot se nadaljuje čez območje Smaland do regije Skane. Namestitev v hotelu v Helsingborgu. Nočitev.

12. dan:Helsingborg - Ladja – Kopenhagen - čadja - otok Fehmarn - Lübeck

Zajtrk. Vkrcajte se na ladjo v Helsingborgu in odplujte do danskega mesta Helsingor, znanega po igralnici Kronborg, kjer je Shakespeare postavil dogajanje Hamleta. Ogled največjega skandinavskega mesta Kopenhagen Ogled mesta z avtobusom: glavni trg z mestno hišo – Tivoli – grad Christiansborg, kjer je sedež danskega parlamenta – vrt kraljeve knjižnice – grad Amalienborg – marmorna cerkev – Mala morska deklica, simbol Kopenhagna. Potovanje na Dansko nadaljujemo preko otokov Sjaelland, Falster in Lolland, ki so med seboj povezani z mostovi in ​​predori do pristanišča Rödby. Vkrcanje na ladjo in plovba proti tretjemu največjemu nemškemu otoku Fehmarn. Izkrcanje z ladje v pristanišču Puttgarden. Ogled glavnega mesta otoka Fehmarn Burg z zanimivimi hišami v stilu severnonemške arhitekture. Otok je s celino povezan z mostom. Namestitev v hotelu v Lübecku. Nočitev.

13. dan:Lübeck - Dresden

Zajtrk. Lübeck je mesto, ki je bilo na čelu Hanzeatskega trgovskega združenja in je obogatelo s trgovanjem s Skandinavijo. Ogled zgodovinskega jedra mesta s številnimi hišami, zgrajenimi v rdečeopečnatem gotskem stilu: cerkev sv. Marije – Holsteinska vrata, znana po nekdanjem nemškem bankovcu za 50 mark – hiša družine Thomasa Manna, poznana iz romana “Buddenbrokovi” – glavni mestni trg z znamenito mestno hišo in znamenito kavarno Niederegger – kapitanova hiša . Tipičen spominek Lübecka je splošno znan marcipan. Vožnja proti Saški. Prihod v Dresden. Ogled zgodovinskega jedra Dresdna, »Firence na Elbi«, mesto neprecenljive umetniške dediščine iz zlate dobe vladarja Avgusta Velikega: Semperjeva opera – katoliška katedrala – grad – Zwinger z galerijo starih mojstrov in muzejem porcelana – Obzidje saških vladarjev – Protestantska katedrala – Bruhlova terasa. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

14.dan:Dresden - Praga - Maribor

Zajtrk. Vožnja na Češko. Krajši postanek v središču Prage, sprehod do starega mestnega jedra in prosti čas za kavo, nakup spominkov ali obisk češke pivnice. Povratek z vožnjo skozi Češko, Avstrijo in Slovenijo s postanki na poti. Prihod v Maribor v poznih urah.

***Pomembno opozorilo: vrstni red ogledov se lahko spremeni glede na promet in presojo vodnika.

Cena:

 • 1885 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz z visoko turističnim avtobusom po programu,
 • ogledi po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 12 nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*,
 • 4 x nočitve z zajtrkom v Nemčiji v Nürnbergu, Rostocku, Lübecku in Dresdnu,
 • 4 x nočitve z zajtrkom na Švedskem v Jönkopingu, Uppsali, Skelleftei in Helsingborgu,
 • 3 x nočitve z zajtrkom na Finskem v Leviju, Luostu in finskih jezerih,
 • 1 x nočitev z zajtrkom na Norveškem na otoku Magaroya v hotelu,
 • namestitev v dvoposteljnih notranjih kabinah na osnovi 1x nočitve z zajtrkom na potniški ladji na liniji Helsinki-Stockholm,
 • prevoz z dnevnimi čolni na linijah Rostock-Gedser, Helsingborg-Helsingor in Rödby-Puttgarden
 • pristojbina za prehod mostu Öresund,
 • vstopnica za center za obiskovalce Nordkap,
 • vstopnica za muzej v Alti,
 • vstopnica za Sapmi park muzej kulture Samijev v Karasjoku,
 • licencirani turistični vodnik z bogatimi izkušnjami pri vodenju velikih skandinavskih tur – vodenje na celotnem potovanju,
 • zavarovanje odgovornosti in kavcijsko zavarovanje,
 • stroški organizacije in izvedbe potovanja.

 

Doplačila:

 • za enoposteljno sobo in enoposteljno notranjo kabino na krovu: 575 EUR,
 • za enoposteljno sobo in enoposteljno zunanjo kabino na krovu: 680 EUR,
 • za dvoposteljno zunanjo kabino na ladji na osebo: 50 EUR,
 • doplačilo za večerje v Skandinaviji (osem večerij v skandinavskih hotelih in ena večerja na ladji, prijava in plačilo šele ob rezervaciji potovanja, priporočamo!): 355 EUR
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Popust:

Možnost namestitve v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem v hotelih in v triposteljni notranji kabini na ladji brez popusta.

Opombe:

Slike

Proceed Booking