059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Nizozemska z avtobusom

0
Cena
od369€
Cena
od369€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

85
5 dni, avtobus
Datumi: 22.2., 29.3., 26.4., 24.5., 21.6., 20.9., 25.10., 22.11.
Nizozemska
Šifra: AZ5
Program

1. dan:Maribor/Celje/Ljubljana - Nemčija

V poznih popoldanskih urah zbor na avtobusnem obračališču Dolgi most v Ljubljani. Ob doplačilu in zadostnem številu prijav možnost odhoda iz Maribora in Celja. Odhod sodobnega turističnega avtobusa z vmesnimi postanki za osvežitev čez Avstrijo. Nočna vožnja čez Nemčijo v smeri Nizozemske. 

2. dan:Severna Holandija: Zaanse Schans - Volendam

Po prihodu na Nizozemsko bomo najprej obiskali dve tipični holandski vasici: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo. Obiskali bomo coklarno in sirarno, po želji pokukali še v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Popoldan sledi nastanitev v hotelu v širši okolici Amsterdama in prosti čas za večerjo. Prenočevanje.

3. dan:Keukenhof/Aalsmer - Rotterdam - Den Haag - Scheveningen

Po zajtrku si bomo pri kraju Lisse ogledali čudovito cvetlično razstavo v Keukenhofu. Nizozemci tukaj vsako leto pripravijo dvomesečno razstavo cvetja, ki skupaj s cvetličnimi polji v okolici resnično upravičuje vzdevek dežele »cvetoča Holandija«. V času izven sezone tulipanov obisk borze cvetja v Aalsmeru. Zapeljali se bomo po delu največjega evropskega pristanišča Europoort in skozi mesto Rotterdam, ki se ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in 101 m visokim stolpom Euromast, s katerega je razgled na obširno pristanišče in okolico (vzpon za doplačilo). Z vožnjo nadaljujemo v Den Haag, politično središče države, kjer domuje parlament in glavno mesto južne Holandije. Ustavili se bomo pri Binnenhofu in palači Miru. Za konec še postanek v letovišču Scheveningen, kjer se sprehodimo po plaži in imamo nekaj prostega časa. Povratek v hotel in prenočevanje. 

4. dan:Amsterdam - Nemčija

Po zajtrku vožnja z javnim transportom do Amsterdama. Glavno mesto Nizozemske se predstavi kot mesto mnogih kanalov, 1.000 koles in muzejev. Po prihodu v mesto najprej ogled glavnih znamenitosti središča: glavni trg Dam s Kraljevo palačo, Židovska četrt, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank, cvetlična tržnica Bloemenmarkt. Po sprehodu po mestu postanek v brusilnici diamantov ter ogled in predstavitev te obrti ob opazovanju brusilcev in briljantov, ki se razlikujejo po velikosti, barvi, odtenkih in seveda ceni. Nekaj prostega časa bo tudi za kosilo ali samostojne oglede ter v zgodnjih popoldanskih urah možnost plovbe po mestnih kanalih in reki Amstel (doplačilo). Ogled mesta iz vodne perspektive je zagotovo najbolj udoben in prijeten način spoznavanja posebnosti mesta. V popoldanskih urah pomahamo Nizozemski v slovo in se z avtobusom z vmesnimi postanki za osvežitev odpravimo v smeri Nemčije.

5. dan:Nemčija - Ljubljana/Celje/Maribor

Zajtrk. Vožnja po dolini Romsdalen ob reki Lagen. Spektakularni slapovi in ​​rečne brzice se začnejo na tem delu ceste, skupaj s čudovito naravo, majhnimi tipičnimi naselji in norveškimi lesenimi cerkvami. Postanek na razglednih mestih in pod »Troll Wall«, preko 1000 metrov visoko skalo. Ko prispemo v slikovito mesto Andalsnes, se pojavimo na obali Romsdalfjorda. Vožnja ob obali in prečkanje fjorda z ladjo od Afarnesa do Solnesa. Skozi podvodni tunel prispemo na obalo Moldefjorda. Nadaljevanje vožnje do znamenite panoramske atlantske ceste – 8 kilometrov mostov in otočkov s katerimi se cesta vije skozi Atlantik. Ustavili se bomo na najlepših točkah tega čudeža arhitekturne obrti, se fotografirali in uživali v edinstvenem pogledu na odprto morje. Namestitev v hotelu v Moldeju. V tem majhnem mestecu poleti uspevajo grmi vrtnic, okoli Moldeja pa je nekaj najbolj znanih panoramskih pokrajin fjordov s pogledom na več kot 80 gorskih vrhov. Hotel je na edinstveni panoramski lokaciji s pogledom na fjord in gore! Nočitev.

Cena:

 • 369 EUR.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevozi s sodobnim turističnim avtobusom,
 • stroški dveh voznikov, cestnin in parkirnin,
 • 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3/4*,
 • zunanji ogledi po programu (brez vstopnin),
 • slovensko spremstvo,
 • organizacija potovanja.

Doplačila:

Ob prijavi:

 • doplačilo za manjšo skupino od 25-34 oseb 90 EUR/osebo,
 • doplačilo za manjšo skupino od 35-44 oseb 50 EUR/osebo,
 • enoposteljna soba 100 EUR/osebo,
 • vstopnina v Keukenhof 20 EUR/osebo,
 • vstopnina v borzo cvetja Aalsmer 10 EUR/osebo,
 • doplačilo za prevoz iz Maribora/Celja 15 EUR/osebo.

Na potovanju:

 • turistična pristojbina pribl. 3 EUR/osebo/dan,
 • javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6-8 EUR/osebo/smer (za del ogledov uporabljamo javni transport),
 • informativne cene vstopnin v muzeje v Amsterdamu od 16 – 25 EUR za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 23 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 € naprej, Muzej voščenih lutk od 20 € do 25 €, Muzej Van Gogh od 20 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta),
 • ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

Popust:

otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %.

Opombe:

Za zagotovitev odhoda iz Maribora in Celja je potrebnih vsaj 20 prijavljenih udeležencev na avtobusu. V primeru manjšega števila prijav bo izveden odhod iz Ljubljane. 

Slike

Proceed Booking