059 072 001 turizem@az-sp.si

Nizozemska z Amsterdamom in idilično pokrajino

0
Cena
od320€
Cena
od320€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

44
5 dni, avtobus
Datumi: 28.10.
Nizozemska
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Avstrija - Nemčija

Na pot se bomo odpravili v popoldanskih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom bo potekala po Avstriji in Nemčiji v smeri Nizozemske.

2. dan:Amsterdam

V dopoldanskem času bomo prispeli v Amsterdam, prikupno mesto, ki se ponaša s svojimi kanali, zanimivimi muzeji, »rdečo četrtjo« … Najprej ga bomo spoznali s krožno vožnjo in si nato pretegnili ude s sprehodom mimo številnih znamenitosti: cvetlične tržnice, ustavili se bomo na trgu Dam s kraljevo palačo in novo cerkvijo, pokukali bomo v nekdanjo borzo, osvojili pristanišče in podoživeli usodo žensk, ki so objokovale svoje mornarje na t. i. Stolpu jokanja. Obiskali bomo tudi brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore in si ogledali demonstracijo obdelave diamantov (možen tudi nakup), nato pa bomo prosti čas izkoristili za ogled muzejev. Priporočamo ogled Van Goghovega muzeja ali Rijks muzeja, kjer se nahaja Rembrandtovo delo Nočna straža. Po ogledih bomo odkrili čarobnost mesta tudi z vožnjo z ladjico po amsterdamskih kanalih. Nekaj časa bo ostalo za individualno okrepčilo, nato pa se bomo z avtobusom odpeljali do hotela. Nastanitev in nočitev.

3. dan:Amsterdam z idilično pokrajino

Po zajtrku bomo obiskali muzej na prostem Zaanse Schans, kjer bomo občudovali mline na veter in stare domače obrti: coklarstvo in sirarstvo. Po ogledih bomo šli do tipične holandske ribiške vasi Volendam, ki leži ob Markerskem jezeru. Ob dogovorjeni uri se bomo iz Volendama znova vrnili v Amsterdam in najprej izkoristili čas za individualen potep, vrnitev v hotel. Nočitev.

4. dan:Amsterdam - Den Haag - Delft - Rotterdam - Nemčija

Po zajtrku se bomo zapeljali v mesto Den Haag. Ogledali si bomo vladni predel s številnimi ministrstvi, sedež nizozemskega parlamenta, Mauritshuis ter se za kratek čas ustavili ob Palači miru. Nadaljevali bomo pot do Delfta, kjer si bomo ogledali porcelarno, nekaj časa pa preživeli še v njegovem starem jedru. Zapeljali se bomo v Rotterdam. Panoramska vožnja skozi najmodernejše nizozemsko mesto nas bo pripeljala do razglednega stolpa Euromast, s katerega je lep razgled na največje evropsko pristanišče, ki se razprostira v dolžini 40 km. Po postanku bo sledila vožnja v smeri proti Nemčiji do kraja nastanitve. Nočitev.

5. dan:Nemčija - Avstrija - Slovenija

Po zajtrku se bo vožnja nadaljevala čez Nemčijo in Avstrijo s postanki na poti. Pot nas bo vodila mimo frankfurtskega letališča, Würzburga, kjer so znana vinorodna območja, Nürnberga, Ingolstadta, čez reko Donavo proti Münchnu, od tam pa ob Kimskem jezeru proti Avstriji. Na avstrijski strani bomo pot nadaljevali mimo Salzburga proti Sloveniji. Predviden prihod domov je v kasnejših večernih urah.

Cena:

 • 320 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 340 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 360 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***,
 • 3x nočitev z zajtrkom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačila po želji:
  • enoposteljna soba 75 EUR,
  • vstopnine (Van Goghov muzej, Rijks muzej, Hiša Ane Frank pribl. 45 EUR, park Keukenhof pribl. 18 EUR, vožnja z ladjico pribl. 12 EUR),
 • obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina (8-12 EUR).

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.
Slike