059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

New York s izletom v Washington

0
Cena
od1,490€
Cena
od1,490€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

18
7 dni, let
Datumi: 21.11.
ZDA
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Amsterdam/Pariz - New York

Zbor potnikov na letališču Franjo Tuđman Zagreb, polet proti New Yorku preko Amsterdama ali Pariza (pod programom potovanja je točen vozni red za posamezen datum). Po pristanku v New Yorku in po opravljenih carinskih formalnostih sledi transfer do hotel na Manhattnu in namestitev v hotelu. Kratek počitek in sprehod s vodnikom. Odhod na Times Square, najbolj živahen del Manhattna, ki nikoli ne spi in kjer se lahko sprehajate, nakupujete in jeste do pozne noči. Prosti čas. Nočitev.

2. dan:New York

Predlagamo ogled mesta z avtobusom, da bi čim bolje spoznali Veliko jabolko, enega najmočnejših multikulturnih krajev na svetu. Peljali se bomo skozi vse mestne četrti Manhattna in si ogledali Upper Manhattan z Lincoln centrom, ki je središče glasbenega dogajanja (Metropolitanska opera, Newyorška filharmonija, Newyorški balet); Centralni park s številnimi jezeri in spomeniki; Dakota House, dom najslavnejših Beatlov Johna Lennona; Naravoslovni muzej; veličastna cerkev sv. Janeza Devina; Gledališče Apollo; najstarejša univerza Columbia; Harlem; “Muzejska milja” s svetovno znanim Guggenheimovim muzejem in Metropolitanskim muzejem umetnosti; po mnenju mnogih najlepša stavba v New Yorku, Chrysler, pa tudi Grand Central sta bili zgrajeni v slogu art deco; elegantna Peta avenija z najboljšimi prestižnimi hoteli, trgovinami in nebotičniki. Prosti čas za kosilo in nakupe. Predlagamo obisk Narodne knjižnice, kjer so snemali različne ameriške filme, kot so Da Vincijeva šifra, Dan zatem. Vstop je prost, lepota knjižnice, ki se razteza v 3 nadstropjih, pa nikogar ne bo pustila ravnodušnega. Zvečer predlagamo obisk ene od slavnih predstav na Broadwayu. Povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:New York

Nadaljujemo z ogledi mesta. Predlagamo vožnjo z ladjo okoli Mahnattana. Šli bomo mimo Kipa svobode, ki je darilo Francozov ZDA, zgrajen leta 1884 ob stoti obletnici ameriške neodvisnosti leta 1776 kot tudi Ellis Island – točka prihoda 17 milijonov priseljencev od 1892 do 1954. Ljubitelji mostov bodo na svoj račun, saj bodo imeli priložnost videti znameniti Brooklyn Bridge, ki povezuje Brooklyn in Manhattan čez East River. Po vožnji z ladjico nadaljujemo ogled spodnjega Manhattna. Madison Square Garden, Flatiron Building, znamenito okrožje Greenwich Village; Soho; Finančna četrt z znamenito borzo; “Ground Zero” – območje, kjer sta bila Dvojčka in sta bila porušena leta 2001 v terorističnem napadu; Kitajska četrt; Mala Italija; East Village; Zgradba Združenih narodov, Rockefellerjev center. Po ogledih prosto za kosilo in nakupe ali ogled enega izmed muzejev (Guggenheimov muzej, “MoMa” (Muzej moderne umetnosti), Prirodoslovni muzej, Umetnostni muzej). Odhod do Empire State Buildinga, kjer bomo zvečer, ko se prižgejo vse luči velemesta, doživeli New York z višine 320 m (po želji). Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:New York - fakultetivni izlet v Washington - New York

Prost dan za osebne programe v New Yorku. Za doplačilo priporočamo celodnevni izlet v glavno mesto ZDA WASHINGTON, D.C. Ogled znamenitosti: US Capitol (Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovno sodišče, Senat) – velika avenija The Mall, kjer se nahaja večina nacionalnih muzejev, ki so v Washingtonu brezplačni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincolnov spomenik, Pennsylvania Avenue, stavba Državnega arhiva (Deklaracija of Independence) – sedež FBI, Bela hiša, State Department, spomenik dviganju zastave Iwo Jima – ​​pokopališče Arlington, spomeniki korejskim in vietnamskim vojnim veteranom, postaja Union, nacionalni letalski in vesoljski muzej. Tisti, ki ostanejo v New Yorku, imajo cel dan, da uživajo v različnih ugodnostih, ki jih to mesto ponuja. Povratek v hotel v večernih urah. Nočitev.

5. dan:New York

Prost dan v New Yorku za lastne aktivnosti. Predlagamo celodnevni izlet v enega od znanih nakupovalnih centrov – poznanih kot Premium Outlets, kjer lahko kupite oblačila najbolj znanih svetovnih oblikovalcev po tovarniških cenah, torej bistveno znižanih (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland, Guess in drugi). Popoldne predlagamo sprehod čez Brooklynski most do očarljivega Brooklyna. Predlagamo nepozaben polet s helikopterjem nad Manhattnom nad glavnimi simboli mesta. Zvečer predlagamo obisk ene izmed najbolj gledanih predstav na Broadwayu, Levji kralj ali Natakarica. Povratek v hotel. Nočitev.

6. dan:New York - Amsterdam/Pariz

Odjava iz hotela. Svoje stvari bomo pustili v varovanem prostoru in še naprej uživali v New Yorku. Skupaj se bomo sprehodili do ene novejših znamenitosti mesta, Hudson Yards in Vessel, impresivne zgradbe, ki je visoka 45 metrov in ima 154 med seboj povezanih stopnišč ter skoraj 2500 stopnic. Na vrh lahko pridete peš ali z dvigalom, na poti pa imate približno 80 mest za počitek in fotografiranje. Vstop je brezplačen. Nato se bomo sprehodili skozi Park prihodnosti, ki se nahaja tik ob Plovilu. Nadzemna stara tovorna železniška proga je spremenjena v javni park v dolžini cca 2,50 km, oblikovan v čudovito zeleno promenado, ki se razteza skozi več četrti. Sama promenada ima prostore za sedenje, vzpetine in razgledne točke, kjer lahko uživate v čudovitem pogledu na mesto in reko Hudson na zahodni strani Manhattna. High Line je postal eden najbolj opevanih parkov in mestnih javnih prostorov na svetu. Prosti čas. Predlagamo kosilo na odlični tržnici Chelsea, ki je postala največja newyorška tržnica, kjer lahko okusite različne specialitete po ugodnih cenah. Prosti čas za ogled stvari, ki jih nismo uspeli videti, obisk katerega od številnih muzejev ali pa se prepustimo nakupovanju v največji veleblagovnici na svetu Macys. Po želji popotnika možnost spremstva sopotnika v nekoč zelo nevarno sosesko Harlem, ki je danes zelo varna soseska, polna raznih trgovin in kioskov z odlično ulično hrano po zelo ugodnih cenah. Predlagamo tudi sprehod čez Brooklynski most do Brooklyna, kjer se vam odpre čudovit razgled na Manhattan, kjer boste lahko videli Kip svobode in južno stran. Popoldanski prevoz na letališče JFK in prijava na let v Amsterdam ali Pariz. Nočni let z obrokom in pijačo.

7.dan:Amsterdam/Pariz - Zagreb

Pristanek v Amsterdamu ali Parizu v jutranjih urah in nadaljevanje leta proti Zagrebu.

Cena:

 • 1490 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • bivanje na osnovi 5 x nočitev v hotelu v središču Manhattna v dvoposteljnih sobah,
 • prevoz letališče JFK – hotel – letališče JFK po programu,
 • vse oglede po programu v spremstvu vodnika.

Doplačila:

Obvezno doplačilo ob prijavi:

 • letalske pristojbine: 410 EUR (pridržane spremembe do datuma izdaje letalske karte).

Ostala doplačila:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • enosposteljan soba, napitnine, izdatki osebne narave,
 • turistična taksa v višini: 5 USD na osebo na dan (plačilo na licu mesta).

Informativne cene dodatnih storitev: (točne cene storitev prejmete cca. 10 dni pred potovanjem v vprašalniku)

 • celodnevni fakultativni izlet v Washington z vodnikom: 220 USD – zahtevanih najmanj 10 prijavljenih,
 • vstopnico za mesto New York za TOP 3 znamenitosti New Yorka: 119 USD; TOP 5 zanimivosti: 169 USD,
 • vstopnica za razgledno ploščad Summit One Vanderbilt experience: cca 60 USD,
 • organiziran izlet v enega najbolj znanih Premium Outlet – nakupovalni imperij: cca 50 USD, zahtevanih najmanj 10 prijavljenih,
 • polet s helikopterjem nad Manhattnom: cca 220 USD,
 • znana predstava na Broadwayu: cca 120 – 150 USD.

NEW YORK CITY PASS za TOP 3 atrakcije/vsebine (vključuje 24-urne avtobuse Hop on – Hop off za oglede New Yorka na vseh turističnih poteh, vstopnico za Empire State Building in vstopnico za križarjenje z ladjo okoli Manhattna do kipa svobode ali po vaši želji 3 atrakcije s 30% popustom) (Vaš prihranek je približno 30% v primerjavi z nakupom posameznih vstopnic) – NAŠE PRIPOROČILO!

Slike

Proceed Booking