059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

New York – Novo leto

0
Cena
od189€
Cena
od189€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

28
8 dni, let
Datumi: 29.12.
ZDA
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - London - New York

Zbor udeležencev izleta na letališču Franjo Tuđman Zagreb dve uri pred izletom. Polet preko Londona ob  New Yorka. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do hotela na Manhattnu, nastanitev v hotelu. Kratek voden sprehod po Times Squareu, najbolj živahnem delu Manhattna, ki nikoli ne spi in kjer se lahko sprehajate, nakupujete in jeste do poznih nočnih ur. Biti v New Yorku in ne okusiti hot doga je, kot da nikoli ne bi bil v New Yorku. Predlagamo, da v kultni restavraciji Gray’s Papaya poskusite hot dog, ki vas bo zagotovo navdušil. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:New York

Predlagamo ogled mesta z avtobusom, da bi čim bolje spoznali Veliko jabolko, enega najmočnejših multikulturnih krajev na svetu. Peljali se bomo skozi vse mestne četrti Manhattna in si ogledali Upper Manhattan z Lincoln centrom, ki je središče glasbenega dogajanja (Metropolitanska opera, Newyorška filharmonija, Newyorški balet…); Centralni park s številnimi jezeri in spomeniki; Dakota House, dom najslavnejših Beatlov Johna Lennona, Naravoslovni muzej, veličastna cerkev sv. Janeza Devina, Gledališče Apollo, najstarejša univerza Columbia; Harlem, “Muzejska milja” s svetovno znanim Guggenheimovim muzejem in Metropolitanskim muzejem umetnosti; po mnenju mnogih najlepša stavba v New Yorku, Chrysler, pa tudi Grand Central sta bili zgrajeni v slogu art deco, elegantna Peta avenija z najboljšimi prestižnimi hoteli, trgovinami in nebotičniki. Prosti čas za kosilo in nakupe. Predlagamo obisk Narodne knjižnice, kjer so snemali različne ameriške filme, kot so Da Vincijeva šifra, Dan zatem… Vstop je prost, lepota knjižnice, ki se razteza v 3 nadstropjih, pa nikogar ne bo pustila ravnodušnega.

3. dan:New York

Nadaljujemo z ogledi mesta. Predlagamo vožnjo z ladjo okoli Mahnattana. Šli bomo mimo Kipa svobode, ki je darilo Francozov ZDA, zgrajen leta 1884 ob stoti obletnici ameriške neodvisnosti leta 1776 kot tudi Ellis Island – točka prihoda 17 milijonov priseljencev od 1892 do 1954. Ljubitelji mostov bodo na svoj račun, saj si bodo lahko ogledali znameniti Brooklyn Bridge, ki povezuje Brooklyn in Manhattan čez reko Hudson. Po vožnji z ladjico nadaljujemo ogled spodnjega Manhattna. Madison Square Garden, Flatiron Building, znamenito okrožje Greenwich Village; Soho; Finančna četrt z znamenito borzo; “Ground Zero” – območje, kjer sta bila Dvojčka in sta bila porušena leta 2001 v terorističnem napadu; Kitajska četrt; Mala Italija; East Village; Zgradba Združenih narodov, Rockefellerjev center. Po ogledih prosto za kosilo in nakupe ali ogled enega izmed muzejev (Guggenheimov muzej, “MoMa” (Muzej moderne umetnosti), Prirodoslovni muzej, Umetnostni muzej). Odhod do Empire State Buildinga, kjer bomo zvečer, ko se prižgejo vse luči velemesta, doživeli New York z višine 320 m (po želji). Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:New York

Prost dan v New Yorku za lastne aktivnosti. Predlagamo celodnevni izlet v enega od znanih nakupovalnih centrov – poznanih kot Premium Outlets, kjer lahko kupite oblačila najbolj znanih svetovnih oblikovalcev po tovarniških cenah, torej bistveno znižanih (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland, Guess in drugi). Popoldne predlagamo sprehod čez Brooklynski most do očarljivega Brooklyna ali uživanje v drsanju pod največjim božičnim drevesom na svetu v Rockefellerjevem centru ali romantičen sprehod po čudovitem Central Parku. Zvečer predlagamo obisk znamenitega Broadwayskega spektakla “The Christmas Spectacular” v znameniti Radio City Hall na Broadwayu. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:New York - izlet v Washington - New York

Prost dan za osebne programe v New Yorku. Za doplačilo priporočamo celodnevni izlet v glavno mesto ZDA WASHINGTON, D.C. Ogled znamenitosti: US Capitol (Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovno sodišče, Senat) – veličastna avenija The Mall, kjer se nahaja večina nacionalnih muzejev, ki so v Washingtonu brezplačni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincolnov spomenik, Pennsylvania Avenue, stavba Državnega arhiva (Deklaracija of Independence ) – sedež FBI, Bela hiša, State Department, spomenik dviganju zastave Iwo Jima – ​​pokopališče Arlington, spomeniki korejskim in vietnamskim vojnim veteranom, postaja Union, nacionalni letalski in vesoljski muzej. Tisti, ki ostanejo v New Yorku, imajo cel dan, da uživajo v različnih ugodnostih, ki jih to mesto ponuja. Povratek v hotel v večernih urah. Nočitev.

6. dan:New York - prosti dan za muzeje ali izlet v Boston

Prost dan v New Yorku za obisk enega najboljših muzejev na svetu. Za doplačilo predlagamo celodnevni izlet v Boston, mesto, ki najbolj spominja na stare evropske metropole. Ogled enega najbolj zaželenih mest v ZDA, z najbolj znanimi svetovnimi univerzami, kot sta Harvard in MIT (možnost skupinskih ogledov). Boston je eno najstarejših mest v ZDA, z bogato zgodovino in velikim pomenom v zgodovini neodvisnosti ZDA. Med turo bomo prehodili dobršen del t.i Pot svobode, 2,5 milje dolga označena pot skozi pomembne elemente zgodovine mesta in države. Prosti čas, v katerem predlagamo kosilo v eni od številnih tradicionalnih restavracij. Okoli 17. ure zapustimo Boston in se vrnemo v New York. Nočitev.

7.dan:New York - London

Odjava iz hotela. Svoje stvari bomo pustili v varovanem prostoru in še naprej uživali v New Yorku. Skupaj se bomo sprehodili do ene novejših znamenitosti mesta, Hudson Yards in Vessel, impresivne zgradbe, ki je visoka 45 metrov in ima 154 med seboj povezanih stopnišč ter skoraj 2500 stopnic. Na vrh lahko pridete peš ali z dvigalom, na poti pa imate približno 80 mest za počitek in fotografiranje. Vstop je brezplačen. Nato se bomo sprehodili skozi Park prihodnosti, ki se nahaja tik ob Plovilu. Nadzemna stara tovorna železniška proga je spremenjena v javni park v dolžini cca 2,50 km, oblikovan v čudovito zeleno promenado, ki se razteza skozi več četrti. Sama promenada ima prostore za sedenje, vzpetine in razgledne točke, kjer lahko uživate v čudovitem pogledu na mesto in reko Hudson na zahodni strani Manhattna. High Line je postal eden najbolj opevanih parkov in mestnih javnih prostorov na svetu. Prosti čas. Predlagamo kosilo na odlični tržnici Chelsea, ki je postala največja newyorška tržnica, kjer lahko okusite različne specialitete po ugodnih cenah. Prosti čas za ogled stvari, ki jih nismo uspeli videti, obisk katerega od številnih muzejev ali pa se prepustimo nakupovanju v največji veleblagovnici na svetu Macys. Po želji popotnika možnost spremstva sopotnika v nekoč zelo nevarno sosesko Harlem, ki je danes zelo varna soseska, polna raznih trgovin in kioskov z odlično ulično hrano po zelo ugodnih cenah. Predlagamo tudi sprehod čez Brooklyn Bridge do Brooklyna, kjer se vam odpre čudovit razgled na Manhattan, kraj kjer boste lahko videli Kip svobode in južni del Manhattna. Povratek v hotel po stvari in prevoz na letališče. Prijava na let in polet proti Londonu.

8. dan:London - Zagreb

Pristanek v Londonu, nadaljevanje vožnje proti Zagrebu.

Cena:

 • 1890 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • bivanje na osnovi 6 x nočitev v hotelu,
 • transfer na relaciji letališče – ​​hotel – letališče po programu,
 • vse oglede po programu v spremstvu vodnika.

Doplačila:

Obvezno doplačilo ob prijavi:

 • letalske pristojbine: 410 EUR (pridržane spremembe do datuma izdaje letalske karte).

Ostala doplačila:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • enosposteljan soba: 690 EUR,
 • napitnine, izdatki osebne narave,
 • turistična taksa v višini: 5 USD na osebo na dan (plačilo na licu mesta).

Informativne cene dodatnih storitev: (točne cene storitev prejmete cca. 10 dni pred potovanjem v vprašalniku)

 • celodnevni fakultativni izlet v Washington z vodnikom: 220 USD – zahtevanih najmanj 10 prijavljenih,
 • vstopnico za mesto New York za TOP 3 znamenitosti New Yorka: 119 USD; TOP 5 zanimivosti: 169 USD,
 • vstopnica za razgledno ploščad Summit One Vanderbilt experience: cca 60 USD,
 • organiziran izlet v enega najbolj znanih Premium Outlet – nakupovalni imperij: cca 50 USD, zahtevanih najmanj 10 prijavljenih,
 • polet s helikopterjem nad Manhattnom: cca 220 USD,
 • znana predstava na Broadwayu: cca 120 – 150 USD.

NEW YORK CITY PASS za TOP 3 atrakcije/vsebine (vključuje 24-urne avtobuse Hop on – Hop off za oglede New Yorka na vseh turističnih poteh, vstopnico za Empire State Building in vstopnico za križarjenje z ladjo okoli Manhattna do kipa svobode ali po vaši želji 3 atrakcije s 30% popustom) (Vaš prihranek je približno 30% v primerjavi z nakupom posameznih vstopnic) – NAŠE PRIPOROČILO!

Slike

Proceed Booking