059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Nepozaben obisk otoka Lastovo

0
Cena
od339€
Cena
od339€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

28
6 dni, bus
Datumi: 30.5., 25.9.
Hrvaška
Šifra: AŽ1
Program

1. dan:Slovenija - Split - Lastovo

Odhod iz dogovorjenega kraja in nadaljevanje vožnje na Hrvaško. Z vmesnimi postanki na poti bomo v dopoldanskem času prispeli v Split toliko časa prej, da boste imeli nekaj časa tudi za samostojni sprehod po starem delu mesta ter za kakšno kavo. Prosto do odhoda trajekta. Predviden odhod trajekta za Lastovo je ob 10.45 uri. Po prihodu na Lastovo okoli 16.00 ure vožnja do hotela SOLITUDO v kraju Pasadur (5 minit vožnje do hotela). Hotel se nahaja na najbolj južnem hrvaškem otoku Lastovo. Je edini hotel na otoku in se nahaja 20 m od morja, na eni najbolj atraktivnih lokacij na Jadranu. Namestitev v sobah: klimo, SAT TV, hladilnikom, sefom, telefonom, kopalnico s tušem in fenom za lase. Vse sobe imajo pogled na morsko stran. Večerja. Nočitev.

2. dan:otok Lastovo

Po zajtrku sledi poldnevni izlet po otoku. Vožnja izpred hotela Solitudo iz Pasadurja, mimo Ublija na najvišji hrib otoka Hum, od kjer se z lastovškega heliodroma ponuja čudovit pogled na lastovški arhipelag, Mljet, vse do celine, Korčule in na drugi strani do Palagruže in ob jasnem in lepem vremenu do Italije. Vožnja do Vinopolja, največjega rodovitnega polja na otoku, kratek postanek na panoramski točki Sozanj, ki ponuja prekrasen pogled na zaliv in naselje Zaklopatica. Nadaljevanje vožnje do mesta Lastovo, ki je hkrati glavno in hkrati največje naselje na otoku. Informativen panoramski ogled mesta in prosto za individualne oglede in okrepčilo. Po ogledu še vožnja preko polja Lokavje do Skrivene luke, ki je ena najlepših uval na otoku, nahaja pa se na njegovi južni strani. Že samo ime pove, da je dobro skrita pred odprtim morjem, v njeni neposredni bližini pa se nahaja rt Struga, kjer stoji istoimenski svetilnik, zgrajen davnega leta 1839. Kratek postanek v lastovškem Portorusu – sidrišče, restavracija in plaža Porto rosse. Prosto popoldne. Večerja. Nočitev.

3. dan:otok Lastovo

Zajtrk. Vožnja do Lastovega. Lastovski fumar je karakterističen in edinstven dimnik tega otoka. Pravzaprav gre za več njih, videti pa jih je mogoče na starih kamnitih hišah tamkajšnjih prebivalcev. Zanimivo je, da so že vse iz preteklosti prebivalci gradili unikatne dimnike, ki so neke vrste prepoznavni znak tega otoka. Če boste dobro opazovali, boste videli, da se vsi dimniki med seboj razlikujejo in niti eden ni enak ali vsaj podoben. Sledi obisk vinarije Šarič, kjer bodo pripravili degustacijo njihovih vrhunskih vin (Rukatac, Plavac … ob domačemu siru, dalmatinskem pršutu z olivami, slanimi inčuni in ribjo pašteto. Na koncu pa še Lastovske skalice in prošek. Možnost nakupa njihovih vin. V neposredni bližini je prodajalna z domačimi dobrotami. Sledi obisk trgovine Prijatelj Lastova, kjer boste lahko degustirali in kupili domače proizvode otoka (marmelade, likerje, zganja …). Popoldanski čas bomo izkoristili za kakšno skupno športno ali družabno aktivnost. Večerja. Nočitev.

UREJENE PEŠ POTI PO OTOKU

Pot Skrivena luka –cerkvica Sv. Ciprijana okoli 1,2 km

Pot Udovin do – Rača špilja okoli 1,5 km

Ubli – Lastovo okoli 7 km

Lastovo – špilja Pod Veji vrh okoli 1 km

Lastovo – Kaštel okoli 0,3 km

Sozanj – Vrh Soznja okoli 0,3 km

Zaklopatica – Korita okoli 0,8 km

Zaklopatica – Lastovo okoli 2,5 km

Pot cerkvica: Lastovo – Sv. Spas – Sv. Kuzma – Sv. Barbara – Sv. Ilija – Sv. Marija – Sv. Martin – Sv. Mihovil – Lastovo 5 km

Lastovo – Sv. Nikola – Zace okoli 3 km

Dubrova – Veji pjevor –Hum okoli 3 km

Lastovo – Bučen dolac – Kruševa njiva – Veja lokva – Studenac – Pojice – Skrivena luka okoli 7 km

4. dan:otok Lastovo

Zajtrk. Popoldan prosto, oz. možnost izleta (doplačilo) panoramska vožnja z ladjico okoli otoka. Odhod izpred hotela. Vožnja okoli otoka Lastovo, kje se vidijo vse lepote otoka in njihovih uval: Lućica, Zaklopatica, Skrivena luka … Večerja. Nočitev.

5. dan:otok Lastovo

Zajtrk. Prosti dan, ki ga lahko izkoristimo za izlet s katamaranom na otok Korčulo-mesto Korčulo ali pa se odpeljemo v Dubrovnik. Večerja. Nočitev.

6. dan:Lastovo - Slovenija

Po zajtrku v hotelu vam priporočamo, da še nekaj prostega časa pred odhodom proti luki izkoristite za sprehod. Okoli 10.30 ure se odpeljemo do pristanišča, od koder ob 11.15 izplujemo proti Splitu. Po prihodu v Split nas čaka zgolj še avtobusna vožnja proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih nočnih urah.

Cena:

 • 339 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz z avtobusom z vključenimi taksami in cestninami,
 • trajekt Split-Lastovo-Split,
 • 5 x polpenzion v hotelu Solitudo 3* (samopostrežni zajtrk in strežena večerja s solatnim bifejem-izbor menijev),
 • vse izlete po otoku,
 • ogled vinarije z degustacijo vin in domačih specialitet,
 • obisk domačinke Prijatelj Lastova z degustacijo domačih proizvodov,
 • živo glasbo vsak večer,
 • animacijo,
 • vodenje, izvedbo in organizacijo izleta.

Doplačila:

 • turistična taksa 2 EUR na noč,
 • enoposteljna soba 10 EUR na noč,
 • soba z balkonom ali teraso 5 EUR na osebo,
 • riziko odpovedi  5 % ,
 • vstopnine za notranje oglede, ki niso v programu ,
 • za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher).

Opombe:

Potovanje z avtobusom.

Slike

Proceed Booking